Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’actuació de Blaumut a l’Aplec de l’Amor tancarà la Festa Major de Blanes 2015


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/16/2015 02:40:31 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’actuació de Blaumut a l’Aplec de l’Amor tancarà la Festa Major de Blanes 2015

S’ha destinat un pressupost total de 204.500 €. Inclou el 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que cada any atreu milers de visitants, així com l’Ensorra’t

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa el més destacat de la Festa Major de Santa Anna 2015 que se celebra del 21 al 28 de juliol, així com el seu ingredient més destacat, el 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici, que es farà del 23 al 26 de juliol, de dijous a diumenge. La presentació l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, Quim Torrecillas.


Presentació Festa Major i Concurs de Focs 2015
Per organitzar els actes inclosos a la Festa Major e Santa Anna es compta amb un pressupost de 100.000 €, 25.000 € més que al 2014, mentre que el del Concurs de Focs d’Artifici és de 104.500 €, el mateix que l’any passat. En la línia del què ja es va fer l’any passat, l’augment econòmic en l’organització d’activitats de la Festa Major ha servit per millorar la qualitat del cicle festiu.

Blaumut, una aposta pel folk pop català per a l’Aplec de l’Amor

Amb l’objectiu de donar una major rellevància a l’Aplec de l’Amor, la Festa Major de Santa Anna es tancarà amb l’actuació d’un dels grups puntals més coneguts del panorama català actual, els Blaumut. El tradicional aplec, que se celebra coincidint sempre amb el 28 de juliol, s’allotja a Cala Bona –Cala Sant Francesc-, comptarà doncs amb uns convidats d’excepció, que centraran el concert a l’aire lliure que es fa en un escenari alçat sobre la sorra.


Blaumut actuarà a l'Aplec de l'Amor
Blaumut presentarà a Blanes el seu darrer disc editat enguany, El primer arbre del bosc, després que la seva trajectòria musical inclou èxits tan coneguts com Bicicletes i Pa amb Oli i Sal, del seu anterior treball, El Turista. La combinació de folk, pop, música clàssica i cançó d’autor que els caracteritza els fan molt adequats per l’especial atmosfera que es crea a l’Aplec de l’Amor, on les famílies i grups d’amics comparteixen un sopar estiuenc que duen de casa seva o compren a la mateixa cala, on se serveix un sopar popular al preu de 5 €.

L’Ensorra’t, el cicle de concerts per a joves, s’allarga un dia més

Una de les novetats que inclou la Festa Major és que l’Ensorra’t, el cicle de concerts per a joves, s’allargarà un dia més, del 21 al 25 de juliol. La quarta edició consecutiva de l’Ensorra’t –que deu el seu nom a què el públic s’està a la platja, mentre que l’escenari s’alça al passeig- està organitzat per les entitats juvenils del municipi a través del Consell Local de Joventut.

En total, hi haurà 13 grups convidats distribuïts en cinc nits que es tancaran amb una sessió de DJ. Els dos primers dies es començarà a les 2/4 d’11 de la nit, mentre que els tres darrers, al coincidir amb el Concurs de Focs, serà a partir de les 11. El tret de sortida de l’Ensorra’t, dimarts 21, es farà amb els Liar Desire, Bon Vent i Loco Live; i el dimecres 22 serà el torn d’Un gos robant i Los Pachucos.


El Festival Ensorra't s'allarga un dia més
El dijous 23 actuen Mafalda, skà-punk i hardcore del País Valencià, i Kaotiko, rock punk del País Basc; i el divendres 24 A Granel, seguit per la rumba i el punk-skà tarragoní d’El son de la Chama, així com l’skà-rude punk basc de Juantxo Skalari & la Rude Band. Per últim, el dissabte 25 tocaran Ausentes; el rap i rock heretge dels gironins EAM, Exèrcit d’Alliberament Musical, i Dremen, amb música electrònica, rap i danceball que ens arriben des de Madrid.

Escenari de Festa Major: des del pregó fins a propostes per a ballar

L’Escenari Festa Major ubicat a la Plaça dels Dies Feiners s’estrenarà precisament amb l’acte que enceta la Festa Major de Santa Anna: el pregó que es farà el dimarts 21 de juliol a partir de 2/4 de 8 de la tarda, a càrrec del corredor d’ultra fons Xavi Marina. La vetllada es completarà amb la Banda del Col·legi Santa Maria després del pregó, i a ¼ d’11 de la nit amb el concert dels XTRAM, Tribut a Supertram.


Les cinc següents nits hi haurà actuacions temàtiques; dimecres Nit de Big Band amb la Big Band del Col·legi Santa Maria; dijous Nit de Música i Dansa amb l’Esbart Joaquim Ruyra acompanyat de la Cobla Sabadell; divendres Nit de Ball amb l’Orquestra Titànium; dissabte la tercera edició de La Vídeofesta V.3 amb el Club 70 Radio de Ràdio Blanes; diumenge una altra Nit de Ball amb l’Orquestra Boogie-Woogie; i finalment el dilluns 27 la rumba de Tito Caito i Herni Pike seguida pel pop flamenc de D’Lujo.

L’Escenari Infantil, correfoc, actes tradicionals i altres ingredients

Coincidint amb els dies de focs, l’Escenari Infantil –alçat per segon any al Passeig de Mar, al monument a Joaquim Ruyra- oferirà espectacles cada tarda. Dijous hi haurà màgia amb Las Niñas del Mago; divendres Festa de l’Escuma; dissabte hi conclourà la Cercavila que haurà sortit des de la Plaça Solidaritat i la Plaça Catalunya perquè tot seguit hi hagi l’actuació de la Cia. Cirquet Confetti. Per últim, diumenge hi haurà el Concurs de Dibuix de la Colla Gegantera i animació infantil.

El dia de Santa Anna, 26 de juliol, la Colla de Diables Sa Forcanera s’encarregarà del Gran Correfoc de Festa Major que començarà a 2/4 de 12. L’espectacle pirotècnic fa un recorregut pel centre de la vila i sempre atrau gran quantitat de participants. La jornada del diumenge s’haurà encetat amb els actes més tradicionals del cicle festiu, ja que és la festa de la patrona, Santa Anna. Començarà al matí amb la sortida en comitiva de les autoritats des de l’Ajuntament, l’ofici solemne i el Ball de Morratxes amb l’Esbart Joaquim Ruyra acompanyat de la Cobla Sabadell amb música en directe, i a la tarda amb la segona audició de sardanes de la jornada. També serà dissabte quan es farà el correaigua a ¼ de 12 de la nit, amb sortida des del moll i recorregut pel Passeig de Mar fins la Plaça Catalunya.


Seguint amb els actes més tradicionals, dissabte al matí s’haurà fet a l’Hospital-Asil Sant Jaume una missa seguida per un concert, sardanes i ball de capgrossos. A la tarda es farà una exhibició al Passeig de Dintre amb la Colla Castellera de l’Alt Maresme, els Maduixots, completada per l’assaig obert que haurà ofert divendres a la tarda. Per últim, el divendres 24 el Teatre allotjarà una interessant proposta: Concert de Cobla amb Fusió d’Arpa, amb la Cobla i Banda del Col·legi Santa Maria.

45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

Coincidint amb la celebració de la Festa Major de Santa Anna, el seu ingredient més destacat són els quatre espectacles pirotècnics del 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, una de les principals eines de projecció i promoció turística de la vila. El seu prestigi fa que cada nit de focs s’acostin a Blanes milers d’espectadors, que majoritàriament segueixen l’exhibició asseguts a la platja.

Amb un pressupost de 104.500 €, la major part serveix per finançar la participació de les empreses pirotècniques, que perceben 19.000 € cadascuna per venir a fer el seu espectacle. La resta correspon a despeses d’organització i als premis i obsequis, destacant l’import del Primer Premi, que és de 6.000 € en metàl·lic.

Al guanyador també se’l convida a tornar a participar l’any següent al concurs de Blanes, així com que s’encarregui de l’espectacle pirotècnic de Girona en motiu de les Festes de Sant Narcís, gràcies al conveni signat per quart any amb l’Ajuntament de Girona. El veredicte del Concurs de Focs el formulen els vots dels 8 membres de la Comissió Tècnica i dels 40 membres del Jurat Popular, dels quals 12 s’han escollit prèvia inscripció.

Tots ells hauran de triar entre els següents participants:
    § Dijous 23: Pirotècnia Valecea-Pir (País Basc)
    § Divendres 24: Fire Works Lieto (Nàpols, Itàlia)
    § Dissabte 25: Pirotècnia Accitana Maria Angustias (Granada)
    § Diumenge 26: Pirotècnia Global Foc Caballer FX (País Valencià)


Data de realització: 07/16/2015 | Data de la darrera actualització: 07/16/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300