Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El 21è Concurs Fotogràfic Focs i Festes de Blanes amplia el nombre de categories aquest 2015


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/21/2015 12:17:10 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El 21è Concurs Fotogràfic Focs i Festes de Blanes amplia el nombre de categories aquest 2015

A les dues seccions que hi havia fins ara, de focs d’artifici i activitats de la festa major, se n’ha afegit una tercera que premiarà les millors fotografies que es facin del correfoc

L’Ajuntament de Blanes amb la col·laboració de l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes (AFIC), organitza la 21a edició del Concurs Fotogràfic Focs i Festes de la Festa Major. Aquesta nova edició inclou com a principal novetat l’ampliació del nombre de categoria en què es pot participar, de manera que enguany n’hi haurà tres.

La nova modalitat premiarà les millors fotografies que s’hagin fet al correfoc que es farà el diumenge 26 de juliol, coincidint amb el dia de la patrona de la vila, Santa Anna. Les altres dues seccions són: Focs d’Artifici i activitats de la Festa Major. La idea d’ampliar les categories ha vingut motivada perquè, des de fa uns anys, s’ha pogut comprovar que la major part de treballs que concorren a l’apartat de Festa Major corresponen al correfoc per l’atractiu que suposa poder fotografiar-lo.


Correfoc 2014 - Fotografia: Quim Llorens
El jurat atorgarà un primer premi de 150 € i dos finalistes guardonats amb 75 € a cada modalitat. El calendari per a l’admissió de treballs serà del 3 al 7 d’agost, i les fotografies s’han de lliurar a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Blanes, al Carrer Roig i Raventós 2, així com el diumenge 9 d’agost al local de l’AFIC, l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes. Només es permet presentar un màxim de tres fotografies en cada modalitat.

El veredicte tindrà lloc el mateix dia, el nou d’agost, mentre que les notificacions als guardonats i finalistes es donaran a conèixer a partir de l’endemà, el deu d’agost a la web de l’AFIC. Per últim, el lliurament de premis tindrà lloc el 22 d’agost a Casa Saladrigas, on des del 12 d’agost i fins al 31 d’aquest proper mes es podrà visitar l’exposició que aplega les fotografies seleccionades.

102 treballs presentats a l’edició del 2014

L’any passat la 20a edició del Concurs Fotogràfic Focs i Festes de la Festa Major va comptar amb la participació de 28 fotògrafs que van presentar un total de 102 treballs, ja que les bases recullen que se’n poden presentar un màxim de 3 per cada secció. D’aquest total, el nombre més elevat d’instantànies corresponien a l’apartat de Focs amb 67 treballs, mentre que a l’altra categoria, la d’activitats de la Festa Major, n’hi va haver 35.


Premi Focs 2014 - Juan Antonio Díaz
En l’apartat de Festes el primer premi va ser per Joan Membrives, de Blanes, mentre que les dues fotografies finalistes van ser disparades per Xavier Xaubet, de Tordera, i Eduard Mendoza, de Malgrat de Mar. Per la seva banda, en la secció de Focs d’Artifici el primer premi el va guanyar Juan Antonio Díaz, de Malgrat de Mar, i les dues instantànies finalistes eren de Juan Laguna, de Blanes, i Alfred Farré, de Malgrat de Mar.

KDD: Trobades per fotografiar els Focs i el Correfoc

Seguint la tradició encetada fa uns anys, l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes organitza una KDD –una kedada- per fotografiar les instantànies més difícils de retratar: els actes on intervenen els artefactes pirotècnics. Fins ara, s’havia convocat una sola KDD en cada cicle festiu, i enguany se n’han organitzat dues: una per focs i una altra tant pels focs com el correfoc que es farà aquell dia.

La primera KDD per focs serà el dijous 24 de juliol a les 9 de la nit, quan actuarà la Pirotècnia Valecea-Pir d’Àlaba (País Basc). Pot assistir-hi tothom que vulgui, i el lloc de trobada serà al Passeig de la Marina, al Lloc de Socors de Protecció Civil. Des de les 9 fins a 2/4 de 10 de la nit es donaran explicacions tècniques, i fins a 2/4 d’11 es tractarà de situar-se en la ubicació triada i sopar –cadascú s’ha de portar el propi-, i a partir de 2/4 d’11 posar en pràctica els consells que s’hauran donat.Premi Festes - Joan Membrives
Es tracta de suggeriments com ara vigilar la direcció del vent, no utilitzar automatismes, o bé buscar punts de referència al cel per no haver d’estar controlant tota l’estona el visor. En general, el què s’explica a tots els aficionats que hi assisteixen és la tècnica fotogràfica de la llarga exposició per poder registrar correctament els focs, i també se’ls dóna consells i trucs per treure un millor i major rendiment de les càmeres.

La segona KDD per fotografiar els focs i el correfoc serà el diumenge 26 de juliol, i el lloc de trobada serà la Biblioteca Comarcal, on el fotògraf de l’AFIC Josep Maria Ciurana explicarà la tècnica i donarà consells per poder capturar les espectaculars imatges que l’han fet conegut. Tot seguit es cercarà ubicació a la platja de S’Abanell per prendre instantànies dels focs que aquell dia dispararà la Pirotècnia Global Foc – Caballer FX de València, i després s’anirà al Carrer Ample on, a partir de 2/4 de 12 de la nit, comença el correfoc a càrrec de la Colla de Diables Sa Forcanera.
Data de realització: 07/21/2015 | Data de la darrera actualització: 07/21/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300