Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

1a Nit del Concurs de Focs amb Valecea Pir


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/24/2015 09:08:56 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

1a Nit del Concurs de Focs amb Valecea Pir

Tot i que la pirotècnia del País Basc va incloure colors molt vistosos, el públic blanenc ha sentenciat que no van ser tan potents com s’esperava

L’espectacle que va inaugurar ahir a la nit el 45è Concurs Internacional a càrrec de Valecea Pir, del País Basc, va incloure com a novetat una bateria automàtica que segons el gerent de l’empresa, Aitor Valdecantos, és la primera que s’ha fabricat arreu d’Europa. Malgrat l’espectacle va incloure colors molt vistosos i celebrats pels assistents, el sentiment general del públic blanenc és que no van ser tan potents com s’esperava.

Tot i aquesta apreciació, val a dir que al llarg del castell de focs els espectadors van aplaudir en nombroses ocasions. Aquesta ha estat la segona vegada que la veterana pirotècnica participava al certamen blanenc després que la seva estrena la va fer l’any 2012, quan es va classificar a la quarta posició, la darrera de les quatre que van participar.


Espectacle Valecea Piro 2015
Avui divendres participa l’única empresa estrangera que competeix enguany al 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Es tracta de la Fire Works Lieto, que prové de Nàpols, Itàlia. Amb una llarga trajectòria que arrenca després de la Segona Guerra Mundial, l’empresa es caracteritza per realitzar espectacles extraordinaris, amb solucions de gran impacte escènic.

Demà dissabte serà el torn de l’empresa que ha guanyat el concurs de Blanes consecutivament durant les dues anteriors edicions, la Pirotècnia Accitana Maria Angustias, de Granada. A banda d’aquests dos primers premis obtinguts aquí, també ha guanyat la primera plaça als certàmens de Burgos i Pamplona, així com la segona posició del Concurs d’Art Piromusical de Roma.

Per últim, diumenge es tancarà el concurs amb la Pirotècnia Global Foc Caballer FX, del País Valencià. Fundada l’any 2004, les seves arrels es remunten a finals del segle XIX, i està especialitzada en la manipulació, muntatge i dispar de tot tipus de focs d’artifici. Va guanyar el primer premi del Jurat Jove del Concurs Internacional de Sant Sebastià al 2012, i al 2006 va obtenir el primer premi del Concurso de Pirotecnia Ciudad de Córdoba.

Data de realització: 07/24/2015 | Data de la darrera actualització: 07/26/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300