Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 100.000 espectadors al tret de sortida del 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 07/24/2015 09:04:44 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELL CONCURS FOCS 2015Més de 100.000 espectadors al tret de sortida del 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

Coincidit amb l’inici del certamen també es va posar en marxa el Pla de Seguretat i Emergències, amb uns 200 efectius. Es van fer 14 assistències, cap d’elles greu

L’espectacle que va disparar ahir al vespre l’empresa del País Basc Valecea Pir ha significat el tret de sortida del 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava que se celebrarà a Blanes fins al proper diumenge 26 de juliol. Cada nit s’ofereix un espectacle de focs que comença a les 22’30 h, es llença des de la platja de Sa Palomera, i pot allargar-se entre 20 i 24 minuts.

Segons estimacions de la Policia Local i Protecció Civil, la primera nit del concurs ja va congregar més de 100.000 persones, superior al nombre registrat l’any passat, quan també va engegar coincidint amb un dijous. Tot i aquesta gran afluència de públic, ahir no es van registrar excessius problemes per poder arribar a la vila. Per contra, la previsió és que, seguint l’experiència dels darrers anys, les següents jornades concentrin un major nombre d’espectadors, ja que coincideixen amb divendres i dissabte.


Públic abans de l'espectacle 1a Nit dijous 23 juliol
Per això, des de l’Ajuntament, Policia Local i Protecció Civil s’aconsella que no s’esperi fins al darrer moment per traslladar-se a Blanes per no haver de fer caravana a les carreters d’accés. Es recomana que es vingui al matí i s’aprofiti per visitar els encants naturals de la vila, anar a la platja, provar la riquesa gastronòmica dels seus restaurants i locals de restauració, o bé anar de compres als establiments comercials.

La percepció del nombre de persones que visiten Blanes es mesura en bona part en base als tancaments i desviaments de trànsit que es posen en marxa formant part del Pla de Seguretat i Emergències del concurs que coordina Protecció Civil. Els talls de circulació s’avancen o es retarden sobre l’hora prevista, les set de la tarda, en funció del flux de vehicles que detecten els agents de la Policia Local de Blanes, situats en un total de 13 punts arreu del municipi.

14 casos atesos al dispositiu sanitari Pla de Seguretat i Emergències

La primera nit que s’ha posat en marxa el Pla de Seguretat i Emergències no s’ha hagut d’atendre cap cas greu per incidents directament relacionats amb el concurs de focs. La major afluència de visitants, sumada a l’elevada concentració d’efectius sanitaris que s’activen, va suposar poder donar assistència immediata ahir a la nit a un total de 14 casos de persones afectades per diverses dolències –cap d’elles de gravetat-, la major part de les quals no tenien res a veure amb l’espectacle pirotècnic.


Centre Comandament Pla Seguretat i Emergències
Tres dels catorze casos sí que ho estaven, ja que eren persones a les quals se’ls va fer una neteja d’ulls al haver-los entrat restes de material. Pel que fa a les onze persones restants, dues d’ells van ser traslladades a l’Hospital Comarcal de la Selva per seguir rebent atenció mèdica: una dona va caure i va patir una possible fractura de cadera i una altra va tenir una complicació respiratòria, ja que pateix una malaltia crònica i s’havia deixat a casa la medicació de tractament.

La resta de casos van ser molt variats: una picada d’abella, una ferida a la cama, dolor abdominal, i dues lipotímies, entre d’altres. La persona més jove que va ser atesa te 6 anys, mentre que la més gran en té 93. Aquesta és precisament una de les característiques que fa que el Pla de Seguretat i Emergències que es posa en marxa a Blanes sigui modèlic en més d’un aspecte, ja que mobilitza cada dia entre 150 i 200 efectius especialitzats en diversos camps que el fa dúctil per ser aplicable en qualsevol tipus de casos on faci falta alguna intervenció específica en diversos àmbits: policial, sanitari, bombers, marítim i logístic.


La Policia Local de Blanes s’encarrega de les mesures de trànsit especials incloses al pla. Una de les zones on els tancaments de seguretat es posa en marxa més aviat és la Plaça Catalunya, on hi ha el Centre de Comandament. Aquí es concentren la major part d’efectius humans i materials que també estan desplegats en diferents punts de la zona on s’apleguen el major nombre d’espectadors: al llarg de tot el litoral blanenc.

El Pla de Seguretat i Emergències cobreix territorialment tota la façana marítima on milers de persones se situen cada nit per contemplar els espectacles pirotècnics, i abasta una distància d’1’5 Km des del Lloc de Socors de S’Abanell fins al port. Al llarg d’aquesta zona estan situats diversos punts d’atenció i trasllats sanitaris amb ambulàncies per donar atenció i/o evacuar ferits.

Novetats: Vigilants d’Explosius i Sanitaris Mòbils

Durant les quatre nits del concurs, s’hauran llençat un total 2.223 kg de matèria reglamentada (explosius), que en tot moment està sota control, supervisió i atenció d’especialistes. En aquest sentit, aquest 2015 s’han incorporat com a novetat els vigilants de seguretat especialitzats en explosius, encarregats de supervisar l’accés a la zona de llançament dels efectes pirotècnics i de la custodia del material en dipòsit.


Zona accés llençament focs d'artifici, dijous matí
Una altra novetat forma part del Grup Sanitari. Es tracta de la nova figura dels Sanitaris Mòbils. Una de les ambulàncies que forma part de la flota diària que dona servei s’ha reservat per atendre casos que no siguin greus, i es trasllada d’un punt a un altre, allí on sigui requerida la seva presència. La única cosa que no realitzen aquestes unitats sanitàries és el trasllat de víctimes a centres sanitaris.





Data de realització: 07/24/2015 | Data de la darrera actualització: 07/24/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300