Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concert de cobles fusionades amb arpa al Teatre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/25/2015 02:34:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Concert de cobles fusionades amb arpa al Teatre

La Cobla del Col·legi Santa Maria i la Cobla de Palafolls van interpretar l’obra “Fra Garí” formant part d’un concert que va incloure un variat repertori de sardanes

El Teatre de Blanes va allotjar la tarda-vespre d’aquest passat divendres un concert certament insòlit, força diferent al què és habitual. La Cobla del Col·legi Santa Maria i la Cobla de Palafolls van oferir un concert de sardanes que va incloure la interpretació d’una peça molt especial. Es tractava del poema simfònic per a dues cobles, arpa i timbales Fra Garí, del compositor barceloní Fèlix Martínez i Comín.

La peça s’inspira en la llegenda d’un anacoreta anomenat Joan Garí que tenia fama de ser molt auster, vivia a Montserrat i va ser temptat pel diable amb una donzella a la qual va acabar forçant. Sobre aquest mite s’han inspirat diversos autors literaris així com aquesta peça, i inclús l’opera Garín, del mestre Tomàs Bretón, que va ser estrenada al Gran Teatre del Liceu l’any 1892. Per la seva banda, Enric Morera també va estrenar una obra escènica titulada Fra Garí, amb text de Xavier Viura.


Concert de cobles - Fototgrafies: Aitor Roger
Al llarg del concert d’ahir divendres, les dues cobles van anar intercalant diverses sardanes, culminant la primera part amb la interpretació conjunta de la coneguda Santa Espina. Per la seva banda, la segona part es va encetar amb l’especial peça per a dues cobles, arpa i timbales, Fra Garí. Val a dir que la intèrpret Ester Piñol es va encarregar d’acompanyar la peça amb l’arpa, mentre que Jordi Sacristan –director de la Cobla del Col·legi Santa Maria- va dirigir el tema.

50 aniversari de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria

Al llarg del concert es va poder gaudir de les peces Roses del Brull, Lluita Musical, Tenora Enyorada, Somni, Baixant de la Font del Gat, Primaveral, Rosa de Sant Jordi, Per un mateix camí, i tot un clàssic en el món de la sardana: el Cant de la Senyera. El concert que es va oferir ahir s’ha sumat als actes que durant aquests darrers mesos està organitzant l’Associació Musical del Col·legi Santa Maria en motiu del 50è aniversari de la seva creació, sota el lema 50 anys formant músics.


L’entitat sense ànim de lucre cultiva aquest àmbit a través de l’Escola de Música del Col·legi Santa Maria, així com en format de Banda, Cobla i Big Bang del Col·legi Santa Maria, i actualment aplega nois i noies de 8 a 18 anys. Per la seva banda, la Cobla de Palafolls es va posar en marxa al setembre de l’any 2011, i el seu director és Enric Estrada.

Data de realització: 07/25/2015 | Data de la darrera actualització: 07/25/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300