Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La segona nit del 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici omple Blanes amb més de 140.000 persones


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/25/2015 10:40:14 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELL CONCURS FOCS 2015La segona nit del 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici omple Blanes amb més de 140.000 persones

Fireworks Lieto d’Itàlia va oferir un espectacle que va compensar el de la nit anterior, i avui dissabte participa la Pirotècnia Accitana Ma Angustias, guanyadora dels dos últims anys

La nit d’aquest passat divendres, la segona del 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava que se celebra a Blanes, competia la italiana Firewoks Lieto, provinent de Nàpols, Itàlia. La seva completa i vibrant actuació va compensar amb escreix l’espectacle de la primera nit, que va deixar a més d’un espectador amb ganes de més focs.


Espectacle Fireworks Lieto - Fotografies: Quim Llorens
Tots aquests espectadors es pot dir que ahir van poder gaudir d’una actuació rodona. Malgrat alguns detalls que els experts consideren que caldria haver millorat, va convèncer en general la immensa majoria de públic que, per segona nit consecutiva, va omplir la vila de la Costa Brava. Segons estimacions de la Policia Local i Protecció Civil, aquest passat divendres es van congregar a Blanes més de 140.000 persones, superant de nou el nombre assolit no tan sols el dia anterior, sinó també la xifra registrada l’any passat.

Actuació del Primer Premi en dues edicions consecutives del concurs

Aquest dissabte serà quan, seguint l’experiència d’anys anteriors, hi haurà el major nombre de públic de tot el Concurs Internacional de Focs d’Artifici, ja que coincideix amb el cap de setmana i el dia en què tradicionalment hi ha més persones que aprofiten que l’endemà és festa per acostar-se a Blanes. Per això, des de l’Ajuntament, Policia Local i Protecció Civil ja fa dies que s’aconsella que no s’esperi fins al darrer moment per traslladar-se fins a la vila, i així no haver de fer caravana a la carretera.


Aquesta nit participa al concurs la Pirotècnia Accitana Maria Angustias de Granada, guanyadora de les dues anteriors edicions del certamen, que podria revalidar el títol amb la tercera actuació que començarà, com és habitual, al punt de 2/4 d’11. Demà diumenge es tancarà el 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava amb l’actuació de la valenciana Global Focs-Caballer FX que, per la seva procedència, s’espera que també faci una actuació impactant.

Segona nit del Pla de Seguretat i Emergències

Per segona nit consecutiva, ahir divendres també va funcionar a la perfecció el Pla de Seguretat i Emergències que posa en marxa l’Ajuntament de Blanes a través dels Departaments de Protecció Civil i Policia Local, amb el suport de diverses forces de seguretat, logístiques i sanitàries. A diferència de la primera jornada de focs, ahir divendres cap de les assistències estava directament relacionada amb l’espectacle pirotècnic, i novament cap d’elles no va ser de gravetat.


Centre de Comandament, dissabte a la nit
En total, els serveis sanitaris van atendre set casos, majoritàriament contusions, talls o petits incidents habituals quan es donen grans concentracions de persones en esdeveniments multitudinaris com el de Blanes. Una d’elles va necessitar ser traslladada a l’Hospital Comarcal de la Selva, ja que es tractava d’una reacció al·lèrgica que va patir una noia de 20 anys al ingerir un gelat amb festucs, fruit sec al qual és al·lèrgica. La persona més jove que va ser atesa te 3 anys, mentre que la més gran en té 86.

Jornada central de la Festa Major de Santa Anna

Pel que fa als actes de la Festa Major de Blanes, demà diumenge es viu la seva jornada central coincidint amb la celebració de Santa Anna, la patrona del municipi. Així, hi haurà la sortida de les autoritats amb els gegants i la Banda Musical, l’ofici solemne, el Ball de Morratxes, sardanes amb la Cobla Sabadell i Nit de Ball amb l’Orquestra Boogie-Woogie. Per la seva banda, la mainada tindrà un complet programa a la tarda a l’Escenari Infantil amb el Concurs de Dibuix i la festa d’animació amb Toni Vives i la Banda dels Nassos.Ball de Morratxes - Santa Anna 2014
La jornada festiva de la patrona de Blanes es tancarà amb un dels actes que congrega any rere any un gran nombre de públic. Es tracta del correfoc, a càrrec de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes, que sortirà a 2/4 de 12 de la nit des del Carrer Ample, farà un recorregut pel centre de la vila i acabarà a la Plaça de l’Església.

La Festa Major de Santa Anna seguirà l’endemà dilluns amb una actuació a l’Escenari de la Plaça dels Dies Feiners amb la rumba de Tito Caito i Herni Pike, i el pop flamenco del grup D’Lujo. L’endemà dimarts es viurà la darrera activitat del programa amb el centenari Aplec de l’Amor que s’allotja a Cala Bona –Cala Sant Francesc-, i que culminarà amb el concert de Blaumut.

Data de realització: 07/25/2015 | Data de la darrera actualització: 07/25/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300