Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Homenatge a les religioses de Sant Josep de Girona de l’Hospital Asil Sant Jaume


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/25/2015 02:39:08 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Homenatge a les religioses de Sant Josep de Girona de l’Hospital Asil Sant Jaume

Aquest matí s’ha descobert una placa commemorativa coincidint amb la celebració del patró del centre sociosanitari

El programa de la Festa Major de Santa Anna ha continuat aquest cap de setmana encetant-lo més d’hora que els dies anteriors, a les onze del matí a l’Hospital Asil Sant Jaume. En aquest indret, tal i com marca la tradició des de fa molts anys, ha tingut lloc la tradicional missa en honor al seu patró que se celebra coincidint amb el 25 de juliol.


Missa a l'Hospital Asil Sant Jaume
La celebració ha començat amb una missa allotjada a la capella d’aquesta institució, en un acte que ha encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de regidors i regidores del consistori, membres de la Fundació Asil Sant Jaume i de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que s’encarrega de la gestió del centre sociosanitari. També han assistit treballadors de la institució, així com els residents.

Homenatge a les religioses de Sant Josep de Girona

Aquesta vegada la celebració de Sant Jaume ha inclòs un esdeveniment molt destacat. Es tractava de retre un petit homenatge a la feina realitzada per les religioses de Sant Josep de Girona en l’atenció als pacients i les famílies, així com per la modernització del centre. Per això, s’ha descobert una placa commemorativa reconeixent la tasca que, durant 130 anys, ha portat a terme la congregació de Religioses de l’Institut de Sant Josep de Girona a l’Hospital Asil Sant Jaume.


Albert Fernández i Miquel Lupiáñez
L’acte l’han encapçalat l’alcalde, Miquel Lupiáñez; acompanyat del president, la directora gerent i la directora d’Infermeria de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Albert Fernández, Núria Constans i Lourdes Muné respectivament; així com l’administrador del centre, Jaume Barcons. També ha comptat amb la presència de les quatre religioses que van estar donant servei fins l’any passat a l’Hospital Asil Sant Jaume: Carmen Garcia, Martina Miguel, Josefina Palacín i Encarnación Fuente.


Més de 130 anys de servei a Blanes

A partir de dilluns, la sala polivalent del centre de dia d’aquest centre sociosanitari portarà el nom de Religioses de Sant Josep de Girona. Les monges de l’Institut Religiós de Sant Josep van arribar a Blanes el 4 de novembre de 1884. Va ser llavors quan van començar la seva tasca quatre germanes, precisament el mateix nombre que hi va haver fins l’any passat.

El 4 de novembre del 2014, coincidint amb els 130 anys de la seva arribada a Blanes, l’Ajuntament i el Patronat de la Fundació Privada de l’Hospital Asil Sant Jaume van organitzar un acte de comiat i agraïment a les religioses de l’Institut Sant Josep de Girona en motiu que van deixar l’equipament, ja que la congregació va decidir agrupar les seves comunitats i tancar la casa que tenien fins llavors a Blanes.


Autoritats i capgrossos de la Colla Gegantera
La comunitat religiosa s’havia reduït a quatre germanes que vivien a l’hospital fent tasques de pastoral sanitària, assistència religiosa als pacients i residents, i oferint activitats per afavorir les relacions entre els residents i els seus familiars. Per això, participaven en diverses activitats del voluntariat, com per exemple en l’acompanyament als malalts.


Després de la descoberta de la placa d’homenatge que s’ha fet en sortir de la missa, la celebració de Sant Jaume a l’Hospital Asil s’ha completat, com és habitual des de fa uns quants anys, amb una audició de sardanes i un ball de capgrossos de la Colla Gegantera de Blanes. Per la seva banda, la música pels balls, així com del breu concert de sardanes que s’ha fet, ha anat a càrrec de la Cobla del Col·legi Santa Maria. Per segon any consecutiu, l’acte s’ha fet precisament a la sala del Centre de Dia, a causa de l’amenaça de pluja que hi havia a primera hora del matí.
Data de realització: 07/25/2015 | Data de la darrera actualització: 07/25/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300