Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes s’omple amb més de 250.000 persones la nit en què actua la Pirotècnia Ma Angustias, guanyadora del primer premi els dos darrers anys


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/26/2015 10:06:34 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes s’omple amb més de 250.000 persones la nit en què actua la Pirotècnia Ma Angustias, guanyadora del primer premi els dos darrers anys

L’empresa granadina va deixar el llistó molt alt la nit de dissabte, en la jornada que tradicionalment sempre registra el major volum de visitants per gaudir del Concurs Internacional de Focs d’Artifici

La tercera nit del 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava d’aquest passat dissabte ha estat la que més aplaudiments, més llargs i expressius ha aixecat aquest 2015 entre el públic assistent al llarg de tot l’espectacle. L’actuació d’ahir va anar a càrrec de la Pirotècnia Accitana Ma Angustias de Granada, que enguany participa per tercera vegada consecutiva al certamen blanenc.

Això és perquè, després que al 2013 va ser seleccionada per competir per primer cop, i llavors ja es va endur el primer premi, una circumstància que es va tornar a repetir l’any passat. Les bases del concurs recullen que el fet de guanyar el guardó ja significa quedar automàticament convidat per participar l’any següent, privilegi que l’empresa granadina ha acceptat de bon grat en totes dues ocasions: el 2014 i el 2015.

Els veterans i experts que hi entenen més sobre el concurs de focs de Blanes sempre expliquen que de vegades, quan una pirotècnia guanya, l’any següent ja no sol actuar amb tanta potència perquè ja no ha de demostrar res. Si l’any passat Accitana Ma Angustias ja va desfer aquesta convicció, enguany es pot dir que l’espectacle que va oferir ahir dissabte podria ser que li signifiqués tornar a ser convidada per tercer any consecutiu.


Espectacle Pirotècnia Accitana Ma Angustias - Fotografies: Quim Llorens
La bona valoració que a nivell popular s’ha fet de la seva actuació no tan sols va quedar reblada la nit d’ahir dissabte pels continuats aplaudiments que es van escoltar durant més de 20 minuts. La llarga i continguda ovació que es va sentir al finalitzar barrejava admiració i satisfacció a l’hora, expressada especialment pel públic blanenc, que ahir semblava haver recuperat l’emoció de vibrar amb una nit de focs com feia temps no es recordava.

A banda dels blanencs i blanenques, principals espectadors d’honor del certamen, aquest passat dissabte van tornar a produir-se les característiques grans afluències de públic que sempre solen haver aquesta jornada, propiciat perquè l’endemà és festa. Per això, segons estimacions de la Policia Local i Protecció Civil, es calcula que ahir es van congregar a Blanes més de 250.000 persones.


Platja de la Marina, dissabte al vespre
Pel que fa al Pla de Seguretat i Emergències que per tercera nit va estar funcionant en motiu del concurs pirotècnic, es van atendre un total de 13 persones, una menys que el nombre del dia anterior, el divendres. A diferència dels dos primers dies, cap de les persones que van ser ateses ahir no va necessitar ser traslladada a l’Hospital Comarcal de la Selva i, respecte les seves edats, la persona més jove tenia 4 anys i la més gran 56 anys.


Aquesta nit de diumenge participa al concurs una veterana empresa que tancarà la 45a edició del Concurs Internacional. Es tracta de la Pirotècnia Global Focs-Caballer FX, del País Valencià, que potser podria posar-li les coses difícils a la granadina perquè revalidi la seva primera plaça assolida durant tres anys consecutius.

Lliurament trofeu Primer Premi 2014

Precisament el migdia d’ahir dissabte es va fer lliurament al representant de l’empresa Accitana Ma Angustias de Granada, Luis Pérez, del trofeu que acredita el Primer Premi que va guanyar al 44è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava del 2014. Es va encarregar de lliurar-lo l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, que es va mostrar especialment emocionat de poder fer-ho, ja que els seus orígens també són granadins.

Acompanyaven a l’alcalde el regidor de Cultura i Festes, Quim Torrecillas, així com membres de la Comissió Tècnica, en un acte que va tenir lloc a la Sala de Plens del consistori. També va assisstir-hi l’expert en pirotècnia Mikel Pagola, que enguany està assessorant l’Ajuntament de Blanes i recolzant la Comissió Tècnica del concurs amb l’objectiu que tingui encara més prestigi del què ja ha assolit durant gairebé mig segle de vida.


Lliurament obsequi record Pirotècnia Ma Angustias
Després de l’acte de lliurament del primer premi del migdia, el vespre d’ahir dissabte l’alcalde i membres de la Comissió Tècnica també van visitar de nou al representant de la pirotècnia. Aquesta ocasió va ser per lliurar-li l’obsequi que s’entrega a cadascuna de les empreses que participen, en record del seu pas pel certamen blanenc. Durant aquestes trobades els membres de la comissió també aprofiten per fer un avanç amb els pirotècnics sobre l’actuació que es veurà a la nit, així com per compartir novetats i opinions per enriquir coneixements mutus.

Data de realització: 07/26/2015 | Data de la darrera actualització: 07/26/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300