Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tanca el dia central de la Festa Major de Santa Anna amb el correfoc més multitudinari viscut fins ara


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/27/2015 01:23:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes tanca el dia central de la Festa Major de Santa Anna amb el correfoc més multitudinari viscut fins ara

Els Diables de Sa Forcanera de Blanes, recolzats per dues colles més, van fer vibrar el públic assistent fins gairebé la una de la matinada

La jornada central de la Festa Major de Santa Anna es va tancar amb un dels actes que sempre congrega una gran quantitat de participants però que, en aquesta ocasió, es pot dir que ha estat la vegada en què n’ha aplegat més. El correfoc a càrrec de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes, amb el suport dels diables del Papiol i Castellbisbal, va començar a vibrar pels carres del centre de la vila pels volts de 2/4 de 12 de la nit, després del concurs de focs.


Correfoc 2015 - Fotografies: Quim Llorens
Igual que els darrers anys, el grup de percussió es va encarregar d’anar a arrossegant el públic des del Passeig de Mar fins el lloc de sortida, sota l’Arc dels Copatrons del Carrer Ample on ja es van fer esclatar les primeres traques aèries. Des d’aquí, es va seguir el recorregut que va girar Carrer Raval a munt, Petit Raval, Plaça Sagrada Família i Carrer Salut per confluir a la Plaça Solidaritat, on es van encendre diferents efectes al voltant de l’escultura de la font.

El correfoc va continuar rambla a vall, amb aturades en diversos trams on s’havien penjat traques a banda i banda, girant per l’estret Carrer dels Valls i tornada al Carrer Ample, on s’enfilava ja la part final. Després de pujar pel Carrer Nou i arribar a la Plaça de l’Església, va tenir lloc l’apoteosi final, amb la participació de les bèsties que empaitaven la concurrència –S’Escórpora, Es Grill i Sa Lleona-, així com els efectes instal·lats a l’edifici de la Parròquia Santa Maria, l’antic castell dels Vescomptes de Cabrera.


Per reblar el correfoc, es va comptar amb la participació del grup de bufadors, que s’apleguen en una corrua per crear llengües de foc, aixecant l’expectació del públic que s’afanya a immortalitzar-ho majoritàriament a través de dispositius mòbils. Això, a banda dels nombrosos filmadors de vídeo i fotògrafs, que a partir d’aquest 2015 tenen un al·licient afegit. I és que el Concurs de Focs i Festa que organitza l’Ajuntament de Blanes amb el suport de l’AFIC, compta amb la nova categoria dedicada única i exclusivament a aquesta activitat del cicle festiu.


Després de fer vibrar el nombrós públic assistent durant més d’una hora, l’activitat es va tancar pels volts de la una de la matinada, després d’haver viscut el correfoc més multitudinari que es recorda. Val a dir que, de la mateixa manera que s’ha fet els darrers anys, al llarg de tot el recorregut les façanes i aparadors dels comerços es van folrar amb cartrons i paper d’embalar per protegir-ho dels efectes dels artefactes pirotècnics.


Data de realització: 07/27/2015 | Data de la darrera actualització: 07/27/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300