Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Pirotècnia Accitana Ma Angustias guanya el Concurs Internacional de Focs d’Artifici per tercer any consecutiu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/28/2015 09:33:49 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Pirotècnia Accitana Ma Angustias guanya el Concurs Internacional de Focs d’Artifici per tercer any consecutiu

L’empresa granadina va disparar el seu espectacle la nit del passat dissabte 25 de juliol, aixecant al seu terme una llarga ovació del públic assistent, més de 250.000 persones

L’espectacle que va oferir el 25 de juliol la Pirotècnia Accitana Maria Angustias li ha significat guanyar el 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava per tercera edició consecutiva. L’any 2013 l’empresa de Granada es va presentar al certamen blanenc per primera vegada, guanyant el primer premi que va tornar a obtenir l’any passat, gràcies als impactants castells de focs que cada any compten amb el recolzament immediat del públic assistent.


Espectacle Pirotècnia Accitana Ma Angustias - Fotografia: Quim Llorens
El veredicte el van emetre ahir dilluns els membres de la Comissió Tècnica i del Jurat Popular, en un acte que es va allotjar a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes. Va ser precisament en aquest mateix indret on el passat dissabte al migdia el representant de l’empresa, Luis Pérez, va rebre de mans de l’alcalde, Miquel Lupiáñez, el trofeu que l’acreditava com a guanyador de l’edició del concurs del 2014.


Lliurament Trofeu Primer Premi 2014, dissabte passat
Classificació del 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

Els focs dels granadins han estat els indiscutibles guanyadors del concurs amb un total de 8.378,57 punts. En segon lloc s’ha classificat la Pirotècnia Global Focs-Caballer FX del País Valencià, que va disparar ahir diumenge, amb 7.010,71 punts; la tercera plaça ha estat per la Pirotècnia Fireworks Lieto, que ha obtingut 6.832,14 punts per l’actuació del passat divendres. Per últim, en quarta posició s’ha situat la Valecea Pir del País Basc, que ha sumat 4.253,57 punts per l’actuació de dijous passat, que va iniciar l’edició d’enguany del concurs.Reunió Veredicte 45è Concurs, dilluns al vespre
Accitana Ma Angustias va actuar la nit de dissabte, la que sempre congrega el major nombre d’espectadors al concurs. Enguany es van congregar a Blanes més de 250.000 persones, que van certificar la bona impressió obtinguda pel castell de focs dels granadins amb una llarga ovació que va esclatar quan encara estaven sonant els tres petards que es llencen per avisar que la sessió pirotècnica ha finalitzat.

L’empresa guanyadora rebrà 6.000 € pel primer premi, així com la invitació perquè participi al 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava de l’any 2016, una opció que ha acceptat en les dues ocasions que l’ha guanyat. Igualment, també serà convidada perquè s’encarregui de realitzar l’espectacle pirotècnic que es farà a Girona la propera tardor, amb motiu de les Festes de Sant Narcís, a través del conveni signat entre els ajuntaments de Blanes i Girona.

La Comissió Tècnica està formada per Quim Torrecillas, Jordi Bacardit, Quim Gallart, Jaume Pujol, Joan Burcet, Bibiana Isern, Antònia Coll i Pep Anton Vieta. Per la seva banda, el Jurat Popular el formen 40 persones que han estat designades pels membres de la Comissió Tècnica, o bé es van inscriure durant el període que es va donar la opció de formar prat del Jurat Qualificador del concurs de focs.

Jordi Bacardit, Quim Torrecillas, Miquel Lupiáñez i Quim Gallart
Minuts després que es va acabar de conèixer el veredicte, el regidor de Cultura i Festes que encapçala la Comissió Tècnica, Quim Torrecillas, es va posar en contacte telefònic amb el representant de la Pirotècnia Accitana Ma Angustias, Luís Pérez. Després de comunicar-li que, per tercer any consecutiu, havia guanyat el primer premi del concurs de Blanes, Luís Pérez es va mostrar emocionat, amb la promesa de tornar l’any vinent per participar a la 46a edició que complirà ja el certamen.

Nou impuls al 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

L’Ajuntament de Blanes s’ha marcat l’objectiu de donar un nou impuls de cara a la propera edició del certamen que tindrà lloc al 2016, i rellançar el prestigi assolit durant el gairebé primer mig segle de vida. Un primer pas ja s’ha fet durant la present edició, quan s’ha comptat amb l’assessorament d’un expert en concursos, festivals i esdeveniments pirotècnics que ha estat acompanyant els membres de la Comissió Tècnica durant les visites diàries realitzades amb les empreses participants.


De cara a l’any vinent, una de les possibilitats en què s’està treballant és augmentar la duració del concurs de focs d’artifici, que al llarg de la seva història ha tingut un mínim de tres dies i un màxim de set dies de duració. L’evolució durant els 45 anys de vida amb què compta fins ara ha estat la següent :

AnysNombre
1971-1982
3 dies
1983-1987
4 dies
1988-1994
3 dies
1995-1997
5 dies
1998
6 dies
1999-2007
7 dies
2008-2011
6 dies
2012-2015
4 dies

Una altra possibilitat seria mantenir el mateix nombre de dies, però augmentar en canvi la dotació que rep cada pirotècnica pel sol fet de disparar els focs. Durant els darrers anys cada empresa ha rebut 19.000 € per la seva participació al concurs, que aquest 2015 ha comptat amb un pressupost de 104.500 €, mentre el de la Festa Major de Santa Anna ha estat de 100.000 €.
Data de realització: 07/28/2015 | Data de la darrera actualització: 07/28/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300