Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes decidirà l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència amb una consulta popular a finals d’any


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/31/2015 09:39:18 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes decidirà l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència amb una consulta popular a finals d’any

També es va aprovar per urgència una moció per aturar el tancament de llits i reforçar el personal d’urgències a l’Hospital Comarcal de Blanes aquest estiu

L’Ajuntament de Blanes va aprovar ahir al vespre l’organització d’una consulta popular per decidir l’adhesió a l’AMI, l’Associació de Municipis per la Independència, un referèndum que es farà l’últim trimestre d’aquest any, després del 27-S. Segons va apuntar el secretari de la corporació, l’acceptació que en pugui sortir haurà de tornar a passar pel ple municipal perquè es confirmi adherir-se a l’AMI.


Intervenció Mireia Maeso al ple municipal
La moció presentada per ERC va ser recolzada per 17 vots a favor (PSC, ICV-EUiA, CiU, ERC, Batega per Blanes i CUP, que ahir només comptava amb un regidor) i 3 en contra (Ciutadans i PP). Abans que el portaveu d’ERC, Àngel Canosa, presentés la proposta d’acord, va intervenir una representant de l’ANC a Blanes, Mireia Maeso, que va llegir els motius històrics, polítics i jurídics pels quals demanaven l’adhesió a l’AMI.


Membres ANC Blanes al ple
La consulta s’ha de convocar en un termini màxim de 90 dies, i val a dir que la moció va comptar amb una majoria tan ample després que ERC va acceptar l’esmena d’ICV-EUiA al seu text original en el sentit que es convoqués una consulta que referendés amb l’opinió dels blanencs l’adhesió a l’AMI. L’intens debat que va generar la qüestió va provocar que l’alcalde, Miquel Lupiáñez, hagués d’obrir una tercera ronda d’intervencions perquè els regidors i regidores decidissin el seu vot.

Moció per paralitzar el tancament de llits a l’Hospital Comarcal de Blanes

El ple ordinari del mes de juliol també va incloure a l’ordre del dia, prèvia acceptació unànime del tràmit d’urgència recolzada per tots els grups municipals, la inclusió d’una moció presentada per ICV-EUiA per paralitzar el tancament de 12 llits de la planta de traumatologia de l’Hospital Comarcal de la Selva a Blanes. Aquesta proposta d’acord, que també es tractarà dilluns vinent a la sessió plenària de l’Ajuntament de Lloret de Mar, s’ha presentat arran que el Comitè d’Empresa del centre sanitari ha denunciat tota una sèrie de qüestions.

La moció, que es va aprovar de nou amb la unanimitat de tots els partits, va incloure una esmena de CiU per demanar una reunió amb la Direcció de la Corporació, així com un representant de cada grup polític municipal i del Comitè d’Empresa, per tractar el tema cara a cara. Les altres dues qüestions que s’inclouen a la moció són demanar que es paralitzi el tancament dels 9 llits d’hospitalització a domicili, així com reforçar el personal del servei d’urgències aquest estiu.


Ple Municipal 30 juliol 2015
Arran que el Comitè d’Empresa va fer públic el seu comunicat, la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva també va emetre una nota de premsa on explicava que el tancament de 12 llits d’hospitalització durant l’agost es deu a la reducció de l’activitat quirúrgica programada a causa de les vacances dels professionals. D’altra banda, també recordava que el tancament de llits a l’estiu és una pràctica habitual a tots els hospitals de Catalunya, que es tracta d’una mesura puntual i que després del mes d’agost es tornaran a obrir els llits tancats i es reprendrà l’activitat quirúrgica a ple rendiment.

Aprovades les dedicacions i indemnitzacions dels membres de la corporació

Un altre dels punts destacats de la sessió ordinària del mes de juliol va ser el què es portava per tercera vegada consecutiva al ple: aprovar les dedicacions i indemnitzacions dels membres de l’Ajuntament de Blanes. Finalment, la qüestió es va aprovar per 11 vots a favor (PSC, CiU, Ciutadans i PP), i els vots en contra de la resta de formacions polítiques.

Els regidors de C’s, Margarita Santo i Sergi Atalaya, van explicar que el seu recolzament es deu a tres motius principals. Un és que tant l’alcalde com la primera tinent d’alcalde han rebaixat la seva proposta original (a 52.500 € i 42.500 € respectivament); el compromís que hi hagi la màxima transparència i es facin públics els pressupostos; i augmentar la partida de mesures socials en 60.000 € més al pressupost del 2016 respecte l’actual.

Resta de temes tractats al ple municipal

Pel que fa a la resta de punts que es van debatre, un d’ells va ser designar les dues festes locals per a l’any vinent, que coincidiran amb el 29 de març, dia de l’Aplec del Vilar, i el 26 de juliol, festivitat de Santa Anna, patrona del municipi. Tant aquest darrer punt com l’altra moció presentada per ICV-EUiA es van aprovar per unanimitat.

Aquesta segona proposta d’acord preveu estudiar la modificació de les tarifes de les ordenances fiscals per facilitar la celebració dels matrimonis civils a Blanes. Actualment els costos són de 250’16 € si es celebra en espais municipals habilitats i de 656’86 € si tenen lloc en espais no municipals.
Data de realització: 07/31/2015 | Data de la darrera actualització: 07/31/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300