Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nova oferta formativa, més breu i específica, als cursos de català per adults, que han obert la inscripció


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/22/2015 12:12:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Nova oferta formativa, més breu i específica, als cursos de català per adults, que han obert la inscripció

Les matriculacions es podran fer fins al 30 de setembre a la Casa de Cultura. Hi ha cursos per a tots els nivells: des de l’inicial fins al superior

L’Ajuntament de Blanes, a través de l’Oficina de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha començat des de mitjans de setembre les matriculacions per al curs 2015-2016. Les inscripcions s’estan fent a la Casa de la Cultura els dies laborables, cada matí de 09.30 h a 14.00 h i les tardes de dilluns, dimecres i divendres de 17.00 h a 19.00 h.

Cursos més breus i específics per tractar aspectes puntuals de llengua

A banda dels 12 cursos que s’ofereixen per cobrir les necessitats de formació en llengua catalana a Catalunya, l’Oficina de Català ha programat enguany tot un seguit de cursos, més breus i específics, per ajudar les persones a adquirir o consolidar altres habilitats com la de redactar o la de parlar en públic. Es pretén treballar per la formació continuada amb persones que ja tenen coneixements de llengua, però que volen aprofundir en aspectes més concrets que els interessa.


Oficina de Català - Matriculacions 2015-2016
En aquest sentit, els dijous al matí s’ofereixen sessions de 2 hores per treballar qüestions específiques: un curs de redacció de 20 hores (del 8 d’octubre al 10 de desembre), un curs de pronunciació (del 14 de gener al 17 de març), o bé sessions encara més puntuals per aprendre a parlar bé en públic (dos dissabtes al matí, el 21 i el 28 de novembre), com escriure una carta i un correu electrònic (del 7 al 28 d’abril), i com trobar recursos lingüístics a Internet (el 5 de maig).


En definitiva, es tracta de cursos per a persones que ja estan formades en llengua, però que volen aprofundir en aspectes molt concrets per continuar aprenent habilitats que van més enllà de la llengua. D’aquesta manera, des de l’Oficina de Català de Blanes es considera que l’oferta d’aprenentatges pel curs 2015-2016 pot arribar a complaure un públic encara molt més ample del què és habitual.

Cursos per a tots els nivells de català

Tots aquests cursos estan oberts a tota la població, i els certificats que s’expedeixen responen a la necessitat de formació i de titulació de col·lectius molt diversos. De fet, l’oferta formativa central de l’Oficina de Català abraça tots els nivells del Marc Comú Europeu de Referència (MCER), des de l’acollida lingüística fins al nivell superior.


Enguany a Blanes s’ofereixen 12 cursos descrits en el MCER, en diferents horaris, per facilitar l’aprenentatge a les persones que treballen o que han de compaginar la formació amb la cura de la família. Cal tenir en compte que, segons la nova Llei d’acollida, el certificat oficial de nivell A1 de català és vàlid per a l’emissió de l’informe d’arrelament social, i que el certificat de nivell A2 de català és vàlid per a l’emissió de l’informe d’integració social.

D’altra banda, cal tenir en compte que el certificat de nivell B2 és el requisit que es demana a nivell lingüístic per treballar a l’Administració en tasques de bomber, policia, conserge, etc. Per últim, el nivell C1 és el requisit per treballar en tasques d’auxiliar administratiu i superior, i el nivell superior (C2) es té en compte com a mèrit en moltes administracions.


Aquest ventall tan ampli de nivells i de continguts que s’ofereixen fa que aquests cursos estiguin oberts a tota la població, sigui quina sigui la seva formació prèvia, ja que es poden adaptar a situacions molt diverses. Els cursos començaran el dia 1 d’octubre, i finalitzaran a principis del 2016, llevat del nivell superior que, al ser anual i amb una duració total de 90 hores, acabarà al juny. Hi haurà un segon període de matrícules per al quadrimestre febrer-juny del 2016.

Inscripcions del 14 al 30 de setembre

El període d’inscripció per als nous alumnes estarà obert fins al 30 de setembre, i per matricular-se hi ha dos horaris a disposició dels futurs alumnes. Als matins es fa de dilluns a divendres, de 9.30 a 14.00 h, i a les tardes els dilluns, dimecres i divendres de 17 a 19 h.

L’Oficina de Català de Blanes està situada al carrer de Jaume Arcelós número 7 i l’adreça de correu electrònic és catala@blanes.cat

Per a més informació sobre nivells de cursos i horaris, es pot consultar el lloc web:
http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlgirona/02014_blanes/02014llista_cursos_octubre_2015.html

Data de realització: 09/22/2015 | Data de la darrera actualització: 09/22/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300