Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament demanarà a CatSalut que ajudi la Corporació a millorar la situació de l’Hospital Comarcal de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/24/2015 03:25:43 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament demanarà a CatSalut que ajudi la Corporació a millorar la situació de l’Hospital Comarcal de Blanes

Els polítics municipals s’han reunit avui amb la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i del Comitè d’Empresa per revisar la situació que hi ha hagut aquest estiu al centre hospitalari

Els grups polítics amb representació municipal a l’Ajuntament de Blanes consensuaran un escrit que adreçaran al Servei Català de la Salut demanant que es millori la situació que hi ha a l’Hospital Comarcal de la Selva, situat a Blanes. Aquesta ha estat una de les principals conclusions de la reunió que hi ha hagut avui al matí al centre hospitalari blanenc on han participat representants del consistori, i que ha encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez,

Actualment la direcció de la Corporació està negociant amb CatSalut el Pla d’Infraestructures futures, així com altres aspectes de l’atenció sanitària en aquesta zona, i en aquest sentit hi ha programades diferents reunions que tindran lloc properament. Per això, des de l’Ajuntament de Blanes s’ha pres la iniciativa de fer l’escrit que, després que s’hagi consensuat entre tots els grups, es farà arribar a l’administració catalana.


Reunió celebrada a l'Hospital Comarcal de la Selva (Blanes)
En aquest document es demanarà a CatSalut que s’ajudi la Corporació de Salut del Maresme a la Selva a poder millorar diversos aspectes de l’Hospital Comarcal de Blanes on hi ha més mancances. Si bé s’ha conclòs que el nivell assistencial que es dóna al centre és bo, el què es demana és que es pugui créixer a nivell d’infraestructures ampliant els quiròfans, que actualment són insuficients, així com en aspectes organitzatius i de procediment.

Des de la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’ha apuntat que aquestes mancances cal solucionar-les per poder millorar la gestió en pics estacionals i en casos puntuals que es puguin donar –com per exemple, una epidèmia de grip-, així com per afrontar nous serveis que es volen posar en marxa properament. En aquest darrer sentit, de cara al mes de novembre es posarà en marxa una campanya de detecció precoç del càncer de còlon a Blanes.

Moció aprovada a l’Ajuntament de Blanes

La trobada d’avui ha vingut motivada després es va aprovar una moció amb la unanimitat de totes les forces municipals que al ple municipal del passat 30 de juliol. A la moció es va incloure demanar que es mantingués una reunió amb la Direcció de la Corporació, així com amb representants de cada grup polític i del Comitè d’Empresa de l’hospital. L’objectiu era tractar l’anunci que s’havia fet llavors que es tancarien 12 llits de la planta de traumatologia de l’Hospital Comarcal de la Selva a Blanes de cara al mes d’agost.


Per motius d’agenda i de les vacances programades de diferents integrants que havien de participar en la reunió, finalment aquesta trobada ha tingut lloc avui dijous, i s’ha allargat prop de dues hores. Durant la mateixa, s’ha lliurat als assistents un informe comparatiu sobre l’activitat al centre hospitalari durant els mesos de juliol i agost tant al 2015 com al 2014, així com sobre l’estat diari de situació de les unitats d’hospitalització del servei d’urgències durant el mes d’agost i els primers 15 dies de setembre.

D’altra banda, també s’ha informat que a partir d’ara es programaran de manera periòdica dues reunions anuals amb la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Una d’ells es farà un cop a l’any amb la participació conjunta dels representants polítics municipals dels ajuntaments de Blanes, Lloret i Calella de manera conjunta.

L’altra trobada, que es programarà després de cada estiu per informar i valorar aquests mesos de juliol, agost i principis de setembre, es farà de manera individual amb els representants polítics de cadascun dels tres consistoris de la Selva i el Maresme. La novetat de tot aquest seguit de trobades, tal i com ja s’ha fet amb la d’avui, és que també hi participen representants del Comitè d’Empresa.

Els grups polítics municipals han estat representats a la reunió, a banda de l’alcalde de Blanes (PSC), per diversos regidors i regidores: Joan Salmeron i Marian Anguita (ICV-EUiA), Txell Salarich (CDC), Albert Sanz (ERC), Margarita Santo (Ciutadans), Lluís Yubero (Batega per Blanes) i Jaume Pujadas (CUP).


La direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha participat amb el seu president, Albert Fernández Terricabras; la directora-gerent, Núria Constans; i el director assistencial, Joan Miquel Carbonetll. Per la seva banda, en representació del Comitè d’Empresa han assistit Edgar Felip, Juanjo Contreras, Rosa Manzano, Sandra Briz i Agnès Ribera.
Data de realització: 09/24/2015 | Data de la darrera actualització: 09/24/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300