Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els espectadors ajuden a triar la programació professional del Teatre de Blanes, que comença el 30 d’octubre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/20/2015 11:40:56 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els espectadors ajuden a triar la programació professional del Teatre de Blanes, que comença el 30 d’octubre

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament va fer una enquesta entre els espectadors de l’equipament, als quals se’ls va demanar que indiquessin les seves preferències respecte diverses propostes

Hi ha una dita catalana que afirma que mai no plou a gust de tothom però, en aquest cas, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament ha volgut contradir-la o, si més no, decantar la balança de manera més positiva. Ho ha fet a través d’una enquesta que va formular entre els usuaris més habituals del Teatre de Blanes perquè opinessin respecte la programació professional d’aquest equipament de cara als darrers mesos d’aquest 2015.


Cua d'espectadors al Teatre de Blanes
Aquesta ha estat la primera experiència en aquest àmbit que s’ha fet a Blanes i, tal i com explica el regidor de Cultura i Festes, Quim Torrecillas, vist l’excel·lent resultat de la prova, podria ser que es tornés a dur a la pràctica per a confeccionar noves propostes: “De moment ha estat una experiència puntual, amb la intenció que els espectadors poguessin participar a l’hora d’escollir la programació, ajudar-nos a poder triar els espectacles que inclouríem pel que fa als espectacles professionals”. En definitiva, segons Quim Torrecillas, es tractava d’elaborar una cartellera més participativa.

L’enquesta es va fer utilitzant la base de dades de tots aquells i aquelles espectadores que s’han inscrit al Teatre de Blanes al llarg d’aquests darrers anys demanant explícitament estar informades de la programació i les novetats que s’hi fan. En aquest sentit, després d’enviar l’enquesta a més d’un miler de persones, es va donar un temps de 30 dies perquè contestessin, i es van rebre un total de 219 respostes.


Als enquestats se’ls demanava que valoressin entre nou espectacles prèviament seleccionats per l’equip de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, i que se’ls proposaven portar al Teatre de Blanes si era finalment possible per agenda de les respectives companyies que els representen. Més concretament, se’ls demanava que donessin una ullada als suggeriments i diguessin si els vindrien a veure, indicant quina de les tres possibilitats s’adequava més als seus gustos i preferències: Probablement Si; Potser; i Probablement No.

En aquest sentit, alguns dels resultats obtinguts van sorprendre força als tècnics de l’Ajuntament. El cap de l’Àrea de Cultura i Festes, Pere Box, destaca: “Francament, el què han contestat en algunes de les propostes que els varem fer arribar m’ha deixat estorat, perquè hi havia espectacles que pensava que la gent no triaria perquè, tot i ser de molta qualitat, no són gens populars, i en canvi d’altres que són més ‘mediàtics’ i, per contra, no els han valorat tant bé”. Per aquest motiu, Pere Box ha qualificat aquest exercici com de molt interessant i revelador.


Finalment, un cop valorades totes les enquestes rebudes, de les nou propostes formulades se n’han inclòs tres a la programació professional: El Llarg dinar de Nadal, que va rebre un 69% de respostes positives; l’Alè de la Vida, amb un 65%; i L’adulador, amb un 70%. Les altres sis propostes que es van posar a votació van ser Mares i Filles; Vània; El Bon Lladre; Ruz-Bárcenas; Tortugues: la desacceleració de les partícules; i l’espectacle musical Gemma Humet en concert.

Tret de sortida de la programació professional el 30 d’octubre

La programació professional de la sala de Blanes del Teatre de la Costa Brava Sud, que inclou quatre muntatges i una proposta musical, aixecarà el teló el proper divendres 30 d’octubre amb el concert Non Stop Gospel, a càrrec del The Gospel Viu Choir. L’endemà dissabte s’ha programat l’espectacle Ahora me toca a mi, amb Justo Molinero i Los Descastaos, que protagonitza el carismàtic director i conductor principal de Ràdio Tele Taxi.


El 7 i el 28 de novembre serà el torn d’El llarg dinar de Nadal i L’alè de la vida, respectivament, i finalment el 12 de desembre s’oferirà L’adulador. En total, sumant les propostes professionals i amateurs de les sales de Blanes i Lloret, el cartell d’aquest darrer trimestre del Teatre de la Costa Brava Sud ha inclòs més de 50 espectacles. A Blanes, la programació es tancarà el 3 de gener, amb el VIII Concert d’Any Nou a càrrec de la Vbella Banda, formada majoritàriament per músics de la vila.
Data de realització: 10/20/2015 | Data de la darrera actualització: 10/20/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300