Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La PAH Blanes i les d’arreu de comarques gironines censuren l’actitud de l’autodenominada PAHC


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/21/2015 10:17:51 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La PAH Blanes i les d’arreu de comarques gironines censuren l’actitud de l’autodenominada PAHC

A través d’un comunicat, reproven que la PAHC hagi ocupat un edifici propietat d’un particular, i tornen a deixar clar que la PAHC no té res a veure amb el moviment legitimat de les PAH

Aquesta no és la primera vegada que la PAH Blanes, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, ha d’aclarir públicament que no té res a veure amb la PAHC Blanes, la Plataforma d’Activistes per l’Habitatge i contra el Capitalisme. Visualment, els membres de la PAH s’identifiquen arreu de l’estat espanyol amb l’emblemàtica samarreta verda sobre la qual hi ha dibuixat el senyal d’STOP als desnonaments. Per contra, els membres de la PAHC de Blanes s’identifiquen amb una samarreta similar, però de color vermell.


Membres de la PAH Blanes, en la benvinguda a la Marxa per la Dignitat
Ara, el detonant que ha provocat que la PAH hagi tornat a haver de sortir a defensar els seus principis enfront la manera d’actuar de la PAHC, ha estat que aquesta altra plataforma alternativa va ocupar fa unes setmanes tot un bloc de pisos d’un particular a la Rambla Joaquim Ruyra de Blanes. Per deixar-ho tot ben clar, la PAH de Blanes i la resta de PAHs d’arreu de les comarques gironines, han signat una nota de premsa que han fet arribar als mitjans.

En el comunicat, la PAH recorda que és un moviment social, no polític i assembleari, que va néixer el febrer de l’any 2009 a Barcelona per defensar el dret a una vivenda digna. També s’explica que, davant la inexistència d’un parc de vivenda social i la manca de voluntat política per donar resposta adequada a la greu emergència de pisos que es pateix, la PAH a través de la seva Obra Social ha decidit ocupar al llarg dels anys alguns pisos propietat de pisos rescats amb diner públic per poder-hi allotjar famílies desnonades.


Membres de la PAH i la PAHC al Ple Municipal del gener de 2015
En aquest sentit, remarquen que sempre s’ha tractat de vivendes buides que estan en mans d’entitats bancàries, i que mai no han ocupat pisos que són propietat de particulars. També aprofiten la nota de premsa per denunciar l’existència d’alguns oportunistes que s’aprofiten de la necessitat que té molta gent d’ocupar una vivenda per no viure al carrer, en el sentit que se’ls cobra una quantitat econòmica a canvi d’esbotzar un pis buit i facilitar-los l’entrada. Igualment, censuren que algunes persones utilitzen la legitimitat dels símbols de la PAH per als seus propis beneficis, que no tenen res a veure amb la plataforma.

Per tot plegat i, tal i com ja han assenyalat en anteriors ocasions, han remarcat textualment: “Volem deixar clar que ningú s’hauria d’aprofitar de les famílies ni de la lluita de la PAH i que la campanya de l’Obra Social de la PAH no recupera vivendes de particulars”. D’altra banda, també explica: “Volem fer públic que les accions de la, confusament autodenominada PAHC Blanes, no te res a veure amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), ni amb cap dels seus més de 200 nòduls locals arreu de tot l’estat espanyol”.

Finalment, tanquen el comunicat recordat que en el document de línies vermelles de la PAH, es parla de la creació d’una sola PAH per localitat. Per això també aprofiten per remarcar, per enèsima ocasió, que a Blanes la plataforma legítima és la PAH Blanes, així com a Girona ho és la PAH Gironès. Admeten que cadascú és lliure de fer les accions que consideri oportunes, però també demanen que no es confongui ni contamini l’opinió pública.
Data de realització: 10/21/2015 | Data de la darrera actualització: 10/21/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300