Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 12.000 visitants omplen la IV Fira de Bruixes durant tot el cap de setmana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/02/2015 11:51:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FIRA DE BRUIXES 2015Més de 12.000 visitants omplen la IV Fira de Bruixes durant tot el cap de setmana

Tant l’Ajuntament com els firaires han fet un balanç positiu del resultat i les activitats organitzades. Les més participatives han estat les actuacions, els conta-contes, els tallers i els photocalls

La IV Fira de Bruixes de Blanes que enguany s’ha concentrat durant el cap de setmana del 31 d’octubre i l’1 de novembre, enlloc dels dos dies i mig que s’havia allargat fins ara, ha estat valorada de manera molt positiva tant per l’Ajuntament de Blanes com pels firaires que constitueixen l’eix central de la celebració. Durant els dos dies es calcula que han visitat la fira més de 12.000 persones, que han participat alhora en alguna de les activitats complementàries que s’havien organitzades en motiu de l’acció promocional.


IV Fira de Bruixes 2015
La major afluència de públic s’ha registrat la tarda-vespre del dissabte 31 d’octubre, quan es calcula que van haver entre 7.000 i 8.000 persones passejant-se pel centre de la vila per gaudir de l’experiència. De fet, des de l’organització es coincideix en assenyalar que, d’entre les quatre edicions que s’han fet fins ara, la tarda d’aquest passat dissabte ha estat una de les que ha registrat el major volum de participants.


El públic s’ha pogut firar com de costum en un espai màgic ambientat amb elements propis de Tots Sants i la Castanyada. Al llarg de la vintena de parades que han estat instal·lades al Passeig de Dintre s’hi podien trobar des de tota mena d’articles d’artesania fins a joguines, passant per productes d’aromateràpia i de perfumeria naturals, decoració i complements.


En l’àmbit gastronòmic s’hi va incloure com de costum l’habitual parada de la Castanyera de Blanes, que va registrar unes llargues cues per comprar els dos productes estrella d’aquestes dates: castanyes i moniatos. On també hi ha hagut força concurrència ha estat al forn de llenya natural per coure-hi pa, així com a les parades d’embotits i pastissos dolços i salats.

Èxit de les activitats complementàries

El balanç positiu també abasta en especial les activitats complementàries que han tingut lloc aquest 2015. En aquest sentit, una de les novetats d’enguany, les actuacions en viu i en directe que s’han estat fent durant tot el cap de setmana, han estat molt ben valorades. Dissabte a la tarda hi va haver música al carrer amb els grups Ukeve i Els Flipats, que van contribuir a l’animació que imperava al centre comercial de la vila.


Concert de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria
També va atraure una gran quantitat de participants l’actuació a càrrec dels membres de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes, amb l’espectacle de foc que es va fer per tancar l’activitat de dissabte a la nit. Diumenge al matí també va ser una altra entitat blanenca la que es va encarregar d’animar la fira: la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, que va oferir un complet concert amb uns músics especialment customitzats per a la ocasió, maquillats i disfressats de diversos personatges propis de Tots Sants.Una de les sessions dels "Contes que fan bullir l'olla"
A banda de les actuacions musicals i pirotècniques, una altra de les activitats en viu i en directe que ha atret un bon nombre de públic –especialment l’infantil, a qui estava adreçada- han estat els Contes que fan bullir l’olla, que s’han pogut seguir en dues edicions que s’han fet les tardes de dissabte i diumenge. L’encert de l’activitat consistia en què la canalla havia de participar activament en la narració d’un conte que s’anava trenant amb l’ajut dels petits voluntaris i voluntàries.


I precisament la canalla -però també alguns adults- han estat els absoluts protagonistes dels dos photocalls que estaven instal·lats en els dos extrems de la IV Fira de Bruixes de Blanes. Elaborats i instal·lats per les Brigades Municipals, es tracta de dos decorats on hi ha pintats diversos personatges fantàstics al darrera dels quals hi ha una escala per poder enfilar-se i posar-hi la pròpia cara perquè des de l’altra costat els familiars i/o amics immortalitzin la instantània. Des que es van instal·lar dissabte al matí i fins el vespre de diumenge, quan es va tancar la fira, el regalim de gent que feia cua per fotografiar-se ha estat constant.


Tallers de Maquillatge
On les cues també han estat habituals han estat als dos Tallers de Maquillatge que han estat en marxa al costat mateix dels Photocalls, i que han funcionat tant al matí com a la tarda, així com al Parc Infantil d’Inflables que ubicat a la Plaça dels Dies Feiners durant tot el cap de setmana. L’altre al·licient afegit amb què han comptat els visitants de la fira han estat els personatges fantàstics que s’hi passejaven, i en aquest sentit un dels més apreciats per la canalla ha estat el voluminós i simpàtic Drac Serafí.


Parc Infantil d'Inflables
Per tancar el capítol d’activitats protagonitzades pels menuts, és prou remarcable destacar que la decoració ambiental dedicada a la Castanyada i Tots Sants que hi havia en diferents carrers del centre de la vila ha continuat registrant aquests dies un gran nombre d’elogis. Enguany, per primera vegada, es va demanar la col·laboració dels centres escolars del municipi, havent-ho fet els alumnes de primària de quatre escoles: Mossèn Joan Batlle, Quatre Vents, Sa Forcanera i Ventijol.


El Drac Serafí
Per completar la decoració ambiental que imperava al centre de la vila, l’edifici de l’Ajuntament de Blanes s’ha tornat a transformar enguany en una mena de Casa del Terror. Així, mentre que a les finestres de la façana principal s’hi passejaven personatges fantàstics i havia crescut un impressionant arbre que s’estenia cap a munt amb corbs i ratpenats, a la façana del darrera hi ha tornat a haver un impressionant cementiri amb tombes incloses.


Col·laboració del Mercat de Verdures, comerços locals i de restauració

Per completar l’activitat pròpia amb què ha comptat la IV Fira de Bruixes, una vegada més s’ha pogut comptar amb la col·laboració de diversos establiments de restauració i comerços, que han decorat els aparadors i l’interior dels locals oferint també preus i ofertes terrorífiques. En total, s’han adherit a l’experiència 11 Botigues Embruixades i 8 Bars, Cafeteries i Restaurants on es podia gaudir de diferents tipus de cuina.Txell Salarich lliura un diploma d'agraïment en una de les
parades del Mercat de Fruites i Verdures - Fotografia: Aitor Roger
La novetat d’enguany ha estat que el Mercat de Fruites i Verdures també es va ambientar amb elements de Tots Sants dissabte al matí. Coincidint amb aquesta jornada, durant la tradicional activitat –coneguda popularment com el Mercat de les Pageses- els responsables de les parades anaven disfressats i el mercat es va ubicar excepcionalment al Passeig de Mar en motiu que el seu lloc habitual estava ocupat per la Fira de Bruixes. En agraïment a la seva col·laboració, dissabte a quarts d’una del migdia, quan l’activitat del mercat estava a prop de finalitzar, la primera tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Txell Salarich, va lliurar un diploma en nom de l’Ajuntament de Blanes als responsables de les parades.

Data de realització: 11/02/2015 | Data de la darrera actualització: 11/02/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300