Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Centenars de persones participen en la Festa del 20è aniversari de l’ABP de la Selva Litoral


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/02/2015 11:35:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Centenars de persones participen en la Festa del 20è aniversari de l’ABP de la Selva Litoral

En motiu que fa dues dècades es va inaugurar la comissaria dels Mossos de Blanes durant el matí del passat dissabte es va fer una festa amb diversos ingredients per a petits i grans

La Plaça del Poble Sahrauí, així com tot l’entorn de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Blanes, que cobreix tot l’entorn de la Selva Llitoral, va ser durant tot el matí d’aquest passat dissabte l’escenari d’una gran festa que va comptar amb una gran participació de públic. Centenars de persones de totes les edats no es van voler perdre una festa d’aniversari molt assenyalada que tenia lloc just un dia abans que es complís.


Festa celebració 20 anys ABP Selva Litoral a Blanes
L’1 de novembre de l’any 1995, fa vint anys, es va inaugurar l’ABP, l’Àrea Bàsica Policial de la Selva Litoral amb seu a Blanes, un acte que van encapçalar el llavors alcalde de Blanes, Fèlix Bota, i el president de la Generalitat, Jordi Pujol. Si bé aquell dia va ser un acte 100 % oficial, en canvi la jornada d’aquest passat cap de setmana va ser plantejada com una gran festa popular que comptava amb nombrosos al·licients per al públic de totes les edats però que, sobretot, va gaudir la canalla encara amb més intensitat.


Organitzada pels mateixos agents de l’ABP, l’atenció estava repartida al llarg de diferents parades instal·lades a la Plaça del Poble Sahrauí, on hi havia una xocolatada popular amb coca, gelats, crispetes i begudes; jocs per a infants; tallers de pintura i manualitats; així com la Botiga del Mosso, on es podien adquirir samarretes, gorres, reproduccions de cotxes patrulla, xapes i altres elements amb el logotip d’aquest cos de seguretat. També hi havia llits elàstics i un parc d’inflables que, no cal dir-ho, van ser molt concorreguts durant tota la jornada.


Ara bé, el què va atraure gran quantitat de públic i sobretot l’interès dels menuts que van assistir-hi van ser els vehicles d’emergència de diversos cossos que es van estacionar al llarg del carrer, comptant amb la col·laboració de la Policia Local de Blanes, els Bombers de la Generalitat i el Servei d’Emergències Mèdiques, el SEM. Completaven la parada de vehicles motocicletes i cotxes patrulla dels protagonistes de la festa, els Mossos d’Esquadra.


La canalla va poder pujar als cotxes patrulla i a les motocicletes amb casc de seguretat inclòs, accionar les sirenes, parlar amb els agents tant de la Policia Local com dels Mossos d’Esquadra, simular que es feien el test d’alcoholèmia, o bé vestir-se amb els diferents elements de l’uniforme d’un bomber. Dominant el desplegament de vehicles, hi havia la coneguda escala telescòpica dels Bombers, que estava estesa en la seva màxima llargària dominant l’horitzó.


Per donar encara més al·licients a la festa, el públic va poder gaudir de diverses exhibicions a càrrec de cossos especialitats dels Mossos d’Esquadra que s’hi van afegir. Així, va haver una demostració de com treballa la Unitat Canina, així com els Tedax. Qui també es van acostar per felicitar els Mossos d’Esquadra de Blanes per aquest aniversari va ser una representació de l’Ajuntament encapçalada per l’alcalde, Miquel Lupiáñez, així com per diversos regidors i regidores, entre ells la tinent d’alcalde de Seguretat i Protecció Civil, Pepa Celaya.


L'alcalde, regidors i regidores, amb l'inspector en cap
de l'ABP de la Selva Litoral, David Castro
A banda d’immortalitzar la celebració d’aniversari amb una fotografia de grup on els acompanyava l’inspector en cap de l’ABP de Blanes, David Castro, també van assistir a una interessant xerrada sobre la història d’aquest cos. I és que just a l’entrada de la comissaria hi havia diversos plafons que reproduïen fotografies històriques dels Mossos d’Esquadra, la majoria d’elles de la Segona República.


Xerrada del sotsinspector Félix González, del Grup del
Servei Històric del Cos dels Mossos d'Esquadra
El sotsinspector Félix González, del Grup del Servei Històric del Cos dels Mossos d’Esquadra, es va encarregar d’explicar a l’alcalde, regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, els orígens històrics d’aquest cos, el més antic de totes les policies d’arreu d’Europa. Fundada a principis del segle XVIII, en un principi les Esquadres de Catalunya eren escamots per perseguir els bandolers i les darreres resistències dels austriacistes.


Durant la Segona República sempre van estar al costat de la Generalitat, motiu pel qual la Dictadura Franquista els va abolir l’any 1939. Més tard, al 1950 la Diputació de Barcelona va crear un cos similar i, amb el retorn de la democràcia, l’any 1980 foren reconvertits en una policia democràtica de naturalesa civil que des del 1994 i fins a l’actualitat s’ha anat desplegant en el territori per esdevenir, juntament amb les Policies Locals, la policia de Catalunya.


La celebració dels 20 anys de l’ABP de la Selva Litoral es va encetar a principis del passat mes d’octubre amb diverses activitats on han participat els propis agents: pàdel, karts, una sortida motera i un partit de futbol contra veterans del FC Barcelona. Els actes commemoratius es tancaran aquesta setmana, amb un sopar de 20è aniversari.

Data de realització: 11/02/2015 | Data de la darrera actualització: 11/02/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300