Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Campanya d’Emergència per ajudar al Poble Sahrauí


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/09/2015 10:11:27 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Campanya d’Emergència per ajudar al Poble Sahrauí

Aquesta setmana comença la recollida d’aliments, mantes i medicaments a Blanes: al Casal Cívic de Can Borell, al CAU i a l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge

A partir d’aquest 9 de novembre comença a Blanes la Campanya d’Emergència per ajudar al poble sahrauí perquè pugui fer front a les greus conseqüències que van suposar les pluges torrencials acompanyades per intenses ratxes de vent que va patir a mitjans del passat mes d’octubre, i que van provocar grans inundacions i destrosses als campaments de Tindouf, a Algèria. A Blanes impulsen la campanya l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahurauís i ACAPS, la federació d’entitats catalanes solidàries amb el poble sahrauí.


Campaments de Tindouf - Fotografia: Brunocat
Recollida d’Aliments, Mantes i Medicaments i Suport Econòmic

Per donar suport al poble sahrauí es demanen bàsicament tres tipus de material: mantes, medicaments i aliments (oli, llegums, pasta, conserves de tonyina, etc). Els punts de recollida a Blanes són tres: al Casal Cívic de Can Borell, on es pot portar de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 15 a 21 h; a l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge, de dilluns a dissabte de 18 a 20 h; i a l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, al CAU, els dissabtes de 16 a 18 h.

També es poden fer aportacions econòmiques a la Mitja Lluna Roja Sahrauí –l’equivalent a la Creu Roja-, a través d’aquest compte corrent: ES46 0081 0050 1300 01364942. Segons ACAPS, les pèrdues d’habitatges, aliments i equipaments han estat molt importants.


Campaments de Tindouf - Fotografia: Arabalears
Milers de famílies s’han vist obligades a estar a l’intempèrie per manca d’edificis segurs. Per aquest motiu, la Mitja Lluna Roja Sahrauí, present sobre el terreny, ha fet una crida als països donants, a les organitzacions internacionals, les ONG, al moviment solidari, a la societat civil i a tots i els amics i amigues del Poble Sahrauí perquè col·labori el més aviat possible realitzant donacions d’emergència.

S’han d’atendre les necessitats més urgents de la població: abastiment d’aigua, aliments, mantes, haimes, equipaments domèstics bàsics, material higiènic i la rehabilitació o reconstrucció d’edificis. També ha recordat que la situació que pateix el poble sahrauí és un conflicte que ja fa massa anys que dura i que es pot resoldre políticament: només caldria aplicar les resolucions de l’ONU que insten a celebrar un referèndum d’autodeterminació, un dret contínuament boicotejat pel Marroc, amb la complicitat de la comunitat internacional.Data de realització: 11/09/2015 | Data de la darrera actualització: 11/13/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300