Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Continua la Campanya d’Emergència d’ajuda al poble sahrauí per les greus inundacions patides


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/13/2015 11:32:39 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SAHARA SUPORT BLANESContinua la Campanya d’Emergència d’ajuda al poble sahrauí per les greus inundacions patides

A banda de la recollida d’aliments i material que ja s’està fent a Blanes, el 29 de novembre, conjuntament amb Lloret, es farà una Passarel·la de Moda Solidària per recaptar fons econòmics

Des de fa uns dies, s’ha iniciat a Blanes una Campanya d’Emergència per ajudar al poble sahrauí a fer front a les inundacions i destrosses que van patir als campaments de Tindouf on viuen exiliats, provocades per les pluges torrencials de mitjans d’octubre. La impulsen l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís i ACAPS, la Federació d’Entitats Catalanes Solidàries amb el Poble Sahrauí i està previst que s’allargui fins el proper divendres 20 de novembre. Consisteix en la recollida de tres tipus de material bàsic, principalment: mantes, medicaments i aliments. En aquest tercer grup de productes s’hi inclouen oli, llegums, pasta, conserves de tonyina, etc.


Campaments de Tindouf - Fotografies: Associació
Famílies d'Infants Sahrauís de Blanes
La campanya de suport l’impulsen a Blanes l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís i ACAPS, la Federació d’Entitats Catalanes Solidàries amb el Poble Sahrauí. Els centres de recollida arreu del municipi s’han concentrat en tres punts principals: al Casal Cívic de Can Borell, on es pot portar de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 15 a 21 h; a l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge, de dilluns a dissabte de 18 a 20 h; i a l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, al CAU, els dissabtes de 16 a 18 h.

D’altra banda, també es poden fer aportacions econòmiques a la Mitja Lluna Roja Sahrauí –l’equivalent a la Creu Roja-, a través d’aquest compte corrent: ES46 0081 0050 1300 01364942. Segons ACAPS, les pèrdues d’habitatges, aliments i equipaments han estat molt importants.

Passarel·la de Moda Solidària a favor de la Mitja Lluna Sahrauí

Paral·lelament a la recollida de material i donatius econòmics a través d’entitat bancària, les associacions Lloret amb el Sàhara i de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís de Blanes impulsen l’organització conjunta d’una altra iniciativa. Es tracta d’una Passarel·la de Moda Solidària que tindrà lloc el diumenge 29 de novembre a l’Hotel Guitar Monterrey de Lloret de Mar, a partir de les cinc de la tarda.


Està previst que es compti amb la col·laboració de diversos comerços i establiments tant de Blanes com de Lloret de Mar. La idea és que, per assistir a la desfilada, es comprin entrades que es vendran a preus populars: 5 € cada tiquet, a banda de poder participar en una rifa amb diversos regals cedits pels comerços i locals. La quantitat econòmica que es reculli a través d’aquesta gala benèfica anirà íntegrament destinada a la Mitja Lluna Sahrauí, el seu equivalent a la Creu Roja.

Lligams històrics de Blanes amb el Poble Sahrauí

Des de fa 17 anys, Blanes i el Poble Sahrauí estan units per un fil que va més enllà de la solidaritat que travessa fronteres quan hi ha una situació d’emergència que fa necessari que algú allargui la mà per ajudar-te. Aquest 2015 s’han complert els disset anys d’ençà que s’organitzen les Vacances en Pau que organitza l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís del municipi, i per això hi ha molts blanencs i blanenques que, a banda d’haver conviscut amb aquests nens i nenes durant un estiu a casa seva, també han viatjat fins als campaments de Tindouf, al desert d’Algèria, i han pogut conèixer quin és el dia a dia d’aquests infants del desert.

Fruit d’aquests lligams, arran de la situació d’emergència que pateix el poble sahrauí, a Blanes s’estan endegant diverses iniciatives. A banda de les ja descrites, una altra d’elles ja va tenir lloc durant el passat mes d’octubre, amb l’aprovació d’una moció impulsada per la mateixa entitat solidària, que va prosperar amb la unanimitat de tots els grups polítics municipals, i que es va tractar a la sessió plenària del 29 d’octubre.

Data de realització: 11/13/2015 | Data de la darrera actualització: 11/13/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300