Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Alerta de Protecció Civil davant el canvi de temps anunciat per aquest cap de setmana


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 11/20/2015 06:14:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ProteccioCivilAlerta de Protecció Civil davant el canvi de temps anunciat per aquest cap de setmana

Recomana a la ciutadania que extremin les precaucions per la baixada de les temperatures prevista, que anirà acompanyada d’un episodi de vents i de mal estat de la mar

El Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes ha emès un comunicat arran que, a partir d’aquest dissabte 21 de novembre, s’ha anunciat l’inici d’un important canvi de les condicions meteorològiques arreu del territori. En especial, per la baixada de les temperatures en relació a les que hi ha hagut fins ara, que vindrà acompanyada per un important episodi de vents i mal estat de la mar.

Per tots aquests motius, ha donat a conèixer tot un seguit de consells que cal que es tinguin en compte. En aquest sentit, recomana a la ciutadania que extremin les mesures de precaució, així com que no surtin de casa o utilitzin el seu vehicle només si és imprescindible, i sempre amb la màxima prudència.


Temporal de Llevant a Blanes, l'octubre passat
Als domicilis :
    § Tancar i assegurar portes, finestres, tendals i tots els elements que es puguin trobar en balcons, terrasses i zones exteriors dels edificis.
    § Evitar deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses, així com recollir la roba dels estenedors per evitar que el vent ho pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

A l’exterior :
    § Consultar i seguir les prediccions del temps i l’estat de les carreteres a través dels mitjans de comunicació o del Servei Meteorològic de Catalunya: www.meteocat.com
    § El telèfon 012 també pot donar informació d’utilitat, així com el Servei Català del Trànsit, a través del www.gencat.cat/transit
    § En cas que la previsió confirmi vents forts, evitar desplaçar-se per carretera i, en cas que sigui imprescindible fer-ho, cal extremar les precaucions i la prudència, alentir la marxa i subjectar el volant amb fermes. Cal ser prudents en els avançaments i mantenir les distàncies laterals adequades amb la resta de vehicles en circulació.
    § És recomanable assabentar-se de l’estat de la xarxa de transport públic, que també es podria veure afectada pel fort temporal que hi ha en previsió.
    § Si es condueixen vehicles de grans dimensions o amb remolc, cal extremar les precaucions perquè encara hi ha més risc de sortir-se de la via o bolcar.

Activitats de Lleure a l’exterior :
    § Cal anar amb compte al practicar esports a l’aire lliure.
    § A la muntanya, cal extremar les precaucions i no apropar-se ni passejar-se pels penya-segats, ja que el vent pot arrossegar objectes voluminosos –com per exemple, pedres-, per un pendent pronunciat.



Data de realització: 11/20/2015 | Data de la darrera actualització: 11/20/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300