Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Alerta de Protecció Civil davant el canvi de temps anunciat per aquest cap de setmana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/20/2015 06:14:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ProteccioCivilAlerta de Protecció Civil davant el canvi de temps anunciat per aquest cap de setmana

Recomana a la ciutadania que extremin les precaucions per la baixada de les temperatures prevista, que anirà acompanyada d’un episodi de vents i de mal estat de la mar

El Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes ha emès un comunicat arran que, a partir d’aquest dissabte 21 de novembre, s’ha anunciat l’inici d’un important canvi de les condicions meteorològiques arreu del territori. En especial, per la baixada de les temperatures en relació a les que hi ha hagut fins ara, que vindrà acompanyada per un important episodi de vents i mal estat de la mar.

Per tots aquests motius, ha donat a conèixer tot un seguit de consells que cal que es tinguin en compte. En aquest sentit, recomana a la ciutadania que extremin les mesures de precaució, així com que no surtin de casa o utilitzin el seu vehicle només si és imprescindible, i sempre amb la màxima prudència.


Temporal de Llevant a Blanes, l'octubre passat
Als domicilis :
  § Tancar i assegurar portes, finestres, tendals i tots els elements que es puguin trobar en balcons, terrasses i zones exteriors dels edificis.
  § Evitar deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses, així com recollir la roba dels estenedors per evitar que el vent ho pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

A l’exterior :
  § Consultar i seguir les prediccions del temps i l’estat de les carreteres a través dels mitjans de comunicació o del Servei Meteorològic de Catalunya: www.meteocat.com
  § El telèfon 012 també pot donar informació d’utilitat, així com el Servei Català del Trànsit, a través del www.gencat.cat/transit
  § En cas que la previsió confirmi vents forts, evitar desplaçar-se per carretera i, en cas que sigui imprescindible fer-ho, cal extremar les precaucions i la prudència, alentir la marxa i subjectar el volant amb fermes. Cal ser prudents en els avançaments i mantenir les distàncies laterals adequades amb la resta de vehicles en circulació.
  § És recomanable assabentar-se de l’estat de la xarxa de transport públic, que també es podria veure afectada pel fort temporal que hi ha en previsió.
  § Si es condueixen vehicles de grans dimensions o amb remolc, cal extremar les precaucions perquè encara hi ha més risc de sortir-se de la via o bolcar.

Activitats de Lleure a l’exterior :
  § Cal anar amb compte al practicar esports a l’aire lliure.
  § A la muntanya, cal extremar les precaucions i no apropar-se ni passejar-se pels penya-segats, ja que el vent pot arrossegar objectes voluminosos –com per exemple, pedres-, per un pendent pronunciat.Data de realització: 11/20/2015 | Data de la darrera actualització: 11/20/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300