Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es presenta la nova AVV del Barri de Sa Massaneda


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/21/2015 12:45:03 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Es presenta la nova AVV del Barri de Sa Massaneda

Després de 7 anys d’inactivitat, s’ha tornat a activar l’entitat d’un dels veïnats que hi ha al cor de la vila, amb un important relleu generacional que s’ha incorporat a la junta

Blanes és un municipi amb un extens teixit associatiu que, especialment pel que fa a les entitats veïnals, que sempre s’han mostrat molt actives en tota mena d’àmbits, no tan sols el social o festiu. Prova d’això és que, comparativament amb d’altres municipis que tenen una densitat demogràfica similar a Blanes, el nombre d’entitats veïnals és espectacularment superior: aquí n’hi ha 26, mentre que el més habitual en poblacions que voltin els 40.000 habitants és que siguin entre 14 i 16.

Ara bé, a Blanes hi havia una associació de veïns una localitzada al cor de la vila que feia prop de set anys que restava inoperativa malgrat que, en la línia de les seves homòlogues blanenques, sempre havia estat especialment activa en diversos àmbits i havia estat molt potent. Per això, després que des de fa més d’un any un grup de veïns es va posar mans a l’obra, ahir al vespre tota aquesta feina va culminar amb la presentació de la nova Associació de Veïns del Barri de Sa Massaneda, que ha començat a caminar amb pas molt ferm.


Presentació nova AVV del Barri de Sa Massaneda
Prova d’això és que un dels indrets més representatius d’aquest veïnat on es va fer la presentació, el Centre Cultural Els Padrets, estava ahir al vespre ple de gom a gom, a causa del natural interès que havia despertat la notícia que l’entitat tornava a posar-se en marxa. Una de les raons que van provocar que l’anterior junta acabés decidint deixar l’activitat és que feia temps que no hi havia hagut el necessari relleu generacional que cal en qualsevol associació, sigui del caire que sigui.


Logo de l'entitat
Justament per aquest motiu, una de les garanties d’èxit amb què ja compta la nova junta és la joventut de tots els seus membres, començant pel president, Oriol Gallart, i continuant per la resta: Carina Carreras (vice-presidenta); Laia Buixeda (secretària), Marc Tarrés (tresorer); així com els vocals Mireia Montes, Aleix Serra, Viky Esteller, Toni Muñoz i Carles Estríngana. Coincidint amb aquesta nova etapa, també s’ha aprofitat per canviar el logo identificatiu, que ara ha passat a ser la típica espardenya catalana.

Objectius de la nova junta de l’AVV del barri de Sa Massaneda

L’acte de presentació d’ahir al vespre no tan sols va servir per donar a conèixer els membres de la nova junta, sinó sobretot per marcar les bases i els objectius que s’han establert com a primeres fites. La primera d’elles és recuperar l’esperit festiu i participatiu del barri, i per això esperen poder comptar amb la complicitat de tots els veïns i veïnes en tot allò que s’organitzi.


El president de l'entitat, Oriol Gallart, durant la presentació
Es demana en especial la seva implicació, a l’hora que es presenta com a compromís escoltar totes les propostes que se’ls faci amb l’objectiu comú de fer créixer l’entitat entre tots i totes. En aquest sentit, el president de l’entitat ja va avançar ahir les primeres activitats que caldrà apuntar a l’agenda veïnal per aquests propers mesos: des de la visita d’un Patge dels Reis Mags per recollir les cartes de la canalla fins la participació a la Cavalcada de Reis 2016, passant per una altra visita prou assenyalada que allotjaran el cap de setmana del 12 i 13 de desembre. Es tracta dels Manaies de Blanes, que faran una desfilada per la vila en un dels actes que l’entitat organitza per contribuir a La Marató de TV3.

Fer-se ressò de les demandes de tots els veïns i veïnes

El Full de Ruta que va desplegar ahir Oriol Gallart passa inevitablement per donar veu a les demandes dels veïns, així com dinamitzar el barri recuperant i reactivant l’esperit que hi ha hagut durant molts anys. En aquest sentit, un dels punts cabdals és el compromís de representar i defensar els interessos de tots els veïns davant l’Ajuntament de Blanes.


Així ho remarcava ahir el president de l’entitat: “Serem la veu de tots els veïns i veïnes a l’hora de defensar els interessos del nostre barri. La participació activa serà la clau. El nostre lema, el què ens hem marcat tots els membres de la nova junta és que entre tots, fem barri”. De fet, la il·lusió i les ganes de fer coses ja traspuava ahir a l’antiga capella dels Padrets de Blanes.


L'alcalde i regidors i regidores de l'Ajuntament de Blanes
L’acte de presentació de la nova Associació de Veïns del Barri de Sa Massaneda també va comptar amb la participació de l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, a qui la junta va convidar especialment a què s’adrecés al públic assistent. En aquest sentit, el batlle va destacar la importància que la ciutadania treballi en xarxa, desitjant molta sort a l’entitat que torna a emprendre la marxa en aquest cèntric veïnat. També van assistir a la presentació regidors i regidores d’altres grups polítics municipals.
Data de realització: 11/21/2015 | Data de la darrera actualització: 11/21/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300