Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes diu NO a la Violència Masclista amb una concentració


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/23/2015 12:07:01 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes diu NO a la Violència Masclista amb una concentració

Més d’un centenar de persones van participar en la concentració d’ahir diumenge, formant part del cicle d’activitats que continuen durant aquests dies

Aquest passat diumenge Blanes va continuar dient rotundament NO a la Violència Masclista a través d’una concentració que es va fer davant de l’Ajuntament, i que va comptar amb la participació de més d’un centenar persones. Abans que comencés, es va desplegar un llençol de color lila -que simbolitza la lluita contra la violència masclista-, on es van penjar diversos noms de dona presos amb un crespó negre, en representació de les que han estat víctimes. Durant aquests dies també hi ha desplegada una pancarta sobre el 25N al balcó dels Terrassans, la sala on se celebren els plens municipals.


Concentració Contra la Violència Masclista
D’altra banda, abans que comencés l’acte d’ahir, també es van repartir llaços liles en forma de crespó i globus blancs perquè tots els participants que volguessin els lluïssin durant la concentració convocada per la Plataforma de Dones de Blanes. La seva presidenta, Aurora Mèrida, va donar la benvinguda i va agrair a tothom la seva assistència, recordant que amb data d’ahir, en el què portem de l’any 2015 ja han mort a l’estat espanyol 41 dones víctimes de la violència masclista.

Manifestos reivindicatius per lluitar contra la Violència Masclista

Durant la concentració es van fer públics sengles manifestos. El primer d’ells el va llegir l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ja que es tractava del manifest institucional que uneix l’objectiu de les administracions públiques i la societat civil per deixar clar el rebuig envers la violència masclista i denunciar-ne les causes que l’originen, amb la ferma voluntat de no aturar-se fins eradicar-la.


La violència de gènere és una realitat persistent i cruenta, tal i com demostren les xifres de dones assassinades i les denúncies per violència masclista i, en concret, per agressió sexual. Tot plegat posa de manifest la necessitat d’abordar àmpliament tots els factors que hi contribueixen a nivell individual i social. Per això, es considera imprescindible denunciar la complicitat social i cultural dels missatges que fomenten el sexisme, i que tracten el cos de les dones com a objectes sexuals.
En la mateixa línia es mostrava el segon manifest que es va llegir durant la concentració, redactat per la Plataforma de Dones de Blanes, al qual van donar veu diverses dones. L’acte també va comptar amb la valuosa participació de Cristina del Pozo, de l’Associació de Músics Amateurs, que va interpretar dues cançons carregades d’emoció i sentiment: Maria se bebe las calles, de Pasión Vega i No te quiero más, de Marta Sánchez. La concentració es va tancar amb un aplaudiment espontani de tots els assistents, entre els quals s’hi comptava una nombrosa representació del consistori, a través de bona part de regidors i regidores dels diferents grups polítics.


Resta d’actes en motiu del Dia Internacional Contra la Violència Masclista

Després d’aquestes dues primeres activitats que van tenir lloc divendres i diumenge passats, el cicle organitzat a Blanes en motiu del Dia Internacional Contra la Violència Masclista continuarà el proper dimecres 25N, el dia en què es commemora. Serà llavors quan es projectarà el documental La Fuerza de la costumbre al Centre Cultural els Padrets a partir de les 20 h, amb entrada gratuïta i seguida per un col·loqui. El mateix dimecres, en aquest cas a la Ciutat Esportiva Blanes, s’ha fet una crida a les entitats esportives blanenques perquè durant la tarda s’aturin durant uns minuts els entrenaments a totes les pistes i al camp de futbol i es llegeixi el Manifest Institucional en adhesió del món de l’esport al 25N.


D’altra banda, l’endemà dijous dia 26 a 2/4 de 7 de la tarda, mitja hora abans que comenci el ple municipal, s’ha convocat una nova concentració i lectura del manifest institucional del Dia Internacional Contra la Violència Masclista que tindrà lloc al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes. Per últim, cal recordar que fins el proper dilluns 30 de novembre l’Escola de Formació d’Adults Els Piteus allotja l’exposició Sentiments, que es pot visitar els dilluns de 15 a 19’30 h i de dimarts a divendres de 9 a 12’30 i de 15 a 19’30 h.


Data de realització: 11/23/2015 | Data de la darrera actualització: 11/23/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300