Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Duel interpretatiu entre Mercè Arànega i Anna Güell dissabte a la nit al Teatre de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/25/2015 02:40:08 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Logo Teatre de BlanesDuel interpretatiu entre Mercè Arànega i Anna Güell dissabte a la nit al Teatre de Blanes

Es representa “L’alè de la vida”, un subtil combat de ganivets, un enfrontament escènic on la ironia i la tendresa comparteixen protagonisme en una peça teatral en estat pur

Els amants del teatre en el seu estat més pur i genuí tenen dissabte vinent l’oportunitat de poder gaudir al Teatre de Blanes d’una peça d’aquelles que promet complaure’ls. Es tracta de l’obra L’alè de la vida, que protagonitzen Mercè Arànega i Anna Güell, un duel entre dues actrius consagrades que també enfronta dues maneres diferents de veure la vida.

Dirigida per Magda Puyo, la directora la defineix com una alta comèdia britànica, que mostra dues maneres de viure molt representatives de finals del segle XX però que, com sol passar, no perden vigència en l’actualitat. De fet, es podria dir que Mercè Arànega i Anna Güell mostren les dues cares d’una mateixa moneda al donar vida als personatges de Madelaine Palmer i Frances Beale respectivament.


Anna Güell i Mercè Arànega a "L'alè de la vida"
Elles dues es troben després que han estat abandonades pel mateix home: l’amant d’una (Arànega) i el marit de l’altra (Güell). Dalt l’escenari, confessaran al públic que potser el camí que van emprar per aconseguir la felicitat perseguint l’amor no era l’adequat. Tot plegat, amanit amb el conegut humor anglès, que atorga el necessari to irònic, crític i divertit perquè l’obra no acabi sent un ensucrat i lacrimogen drama presidit per l’amargura.

Hi ha qui ha definit l’obra com un luxe certament singular al poder gaudir de les interpretacions de dues grans actrius oferint el millor d’elles mateixes en igualtat de condicions, amb un diàleg profund, intens i –el més interessant- sense caure en els tòpics. Totes dues interpreten dones amb una bona vida -una és escriptora i l’altra treballa en un museu-, tot i que una ha optat per una vida dedicada a millorar el món i l’altra, en canvi, ha triat ser mestressa de casa.


El públic, per tant, assisteix a un subtil combat de ganivets mentre elles van repassant 25 anys de convivència amb un mateix home des de les diferents perspectives que dóna ser la dona i l’amant, tot plegat en el transcurs d’un dia i una nit. Escrita per David Hare (autor, entre d’altres, de L’habitació blava i Celobert), l’obra es va estrenar al West End londinenc l’octubre del 2002.

La van protagonitzar en aquell cas per dues actrius molt conegudes a l’escena britànica i internacional: Judi Dench (que interpretava el mateix paper que Anna Güell) i Maggie Smith (en el personatge de Mercè Arànega). L’èxit que va suposar llavors ha fet que posteriorment s’hagi versionat pràcticament a tot el món. A Blanes L’alè de la vida es representarà dissabte vinent, 28 de novembre, a les nou de nit, i el preu de l’entrada és de 15 euros.Data de realització: 11/25/2015 | Data de la darrera actualització: 11/25/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300