Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El ple aprova l’acord per tancar el litigi amb els propietaris d’Els Padrets després de més de 30 anys


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/27/2015 10:02:35 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellEl ple aprova l’acord per tancar el litigi amb els propietaris d’Els Padrets després de més de 30 anys

L’intensa sessió plenària, que va allargar-se fins passada la mitjanit, va aprovar per unanimitat bona part dels 18 punts de debat, entre ells vuit mocions

La sessió plenària del mes de novembre va aprovar ahir a la nit posar punt i final al llarg litigi que es va iniciar al 1981, arran que el Pla General d’aquell any va qualificar com a zona d’equipament dues finques d’uns 7.000 m2 conegudes com Els Padrets. Com a compensació, l’Ajuntament de Blanes va oferir unes parcel·les de La Plantera i de Pinya de Rosa però, al quedar protegit el paratge, els propietaris van portar el cas als jutjats, que van condemnar al consistori a pagar gairebé 5 M€.

Després d’una negociació, l’Ajuntament ha arribat a un acord amb els propietaris i els pagarà 3’2 M€, al llarg de 7 anys. El punt es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics, igual que el següent tema que hi havia a l’ordre del dia: la cessió d’una finca a la Generalitat per destinar-la a l’ampliació de l’Institut Sa Palomera.


Ple Municipal 26 Novembre 2015
També va haver unanimitat en la creació d’una comissió que informi sobre les propostes de col·locació d’escultures o altres elements artístics en espais públics, i en el següent tema per declarar la compatibilitat amb activitat pública d’una treballadora de l’Ajuntament. Per contra, la modificació d’un article del pacte de condicions de treball del personal del consistori sobre suplències o funcions de categoria superior es va aprovar amb els vots a favor del PSC, CiU, ERC, Ciutadans, la CUP i el PP, i l’abstenció d’ICV-EUiA i Batega per Blanes.

L’atorgament d’ajuts als projectes de solidaritat i cooperació per a l’exercici del 2015, així com la modificació de l’ordenança que regula la comunicació en l’obertura d’establiments i controls d’activitats van ser dos punts que es van aprovar per unanimitat, donant pas tot seguit a la part de control on es van debatre un total de 8 mocions. La primera d’elles la presentava la CUP per a l’elaboració d’un pressupost participatiu, que es va aprovar amb les úniques abstencions dels dos regidors de Ciutadans.

El moment més emotiu del ple

Al donar pas a la següent proposta d’acord presentada pel PSC amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència Masclista, la sessió plenària va viure el moment més intens. Quan la regidora de Ciutadans, Margarita Santo, es disposava a prendre la paraula, no va poder fer-ho allarada per l’emoció, havent d’abandonar la sala mentre el seu company de partit, Sergio Atalaya, l’excusava explicant que el tema l’afectava personalment, sortint també fora per atendre-la.


Minut de silenci per les víctimes de violència masclista
Després d’un espontani aplaudiment de tots els regidors i regidores i del públic que omplia la sala –un aplaudiment que es va repetir minuts després quan la regidora va retornar a la sala-, l’alcalde va convidar tothom a aixecar-se i mantenir un minut de silenci per les víctimes de violència masclista. La moció es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups amb representació municipal.


Resta de mocions debatudes a la sessió

Per contra, la següent proposa d’acord presentada per ICV-EUiA per una moratòria en la implantació de nous supermercats a Blanes la van retirar els mateixos proponents. Així va ser després que l’equip de govern es va comprometre que un acords que inclou, la redacció d’un Pla de Protecció del Comerç Local, es portarà en el termini d’entre 2 i 3 mesos per a l’aprovació del ple, ja que actualment ja s’hi està treballant.

D’altra banda, la moció presentada conjuntament pel PP i ICV-EUiA per reclamar el deute pendent que té la Generalitat amb l’Ajuntament de Blanes es va aprovar per unanimitat, així com la següent que presentava el PP per demanar actuacions i responsabilitats a l’ACA. Aquesta darrera proposta va comptar amb el recolzament d’ICV-EUiA després que el PP va acceptar el compromís que un dels seus punts, demanar a l’ACA que es puguin fer extraccions d’àrids al riu Tordera per regenerar les platges, es debati properament.


No hi va haver en canvi unanimitat en la moció presentada per ERC per a l’adhesió a l’Associació Projecte FIARE a Catalunya o qualsevol altra entitat de Banca Ètica, recolzada per tots els grups, llevat de Ciutadans, que va votar en contra. La següent proposta, la va presentar l’AVV de la Carretera de Lloret-La Pedrera per prendre mesures d’urgència per netejar tota la riera. Defensada per la presidenta de l’entitat, Rosa García, acompanyada d’un gran nombre de veïns, la moció es va aprovar per unanimitat.

Per últim, la proposta d’acord d’ICV-EUiA en nom de les associacions Labora Blanes, Endam Kafo i Kael Bessel, exposada igualment al ple per un portaveu d’aquestes entitats proposants, es va aprovar igualment per unanimitat. El tema incloïa diverses consideracions perquè les persones migrades sense regularitzar que no disposin d’un contracte de treball i que estiguin en situació de vulnerabilitat puguin accedir a mecanismes d’arrelament favorables.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 11/27/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300