Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes, Lloret, Tossa i Tordera reclamen a la Generalitat que la C-32 s’allargui amb un túnel fins a Canyelles


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/02/2015 03:26:39 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Autopista LogoBlanes, Lloret, Tossa i Tordera reclamen a la Generalitat que la C-32 s’allargui amb un túnel fins a Canyelles

Els alcaldes dels quatre municipis ho han anunciat avui en roda de premsa, en resposta a les darreres declaracions del conseller Santi Vila, que demanava un posicionament ferm del territori

La setmana passada el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va donar un ultimàtum als ajuntaments de Blanes i Lloret, demanant-los que abans de finals d’any hi hagués consens en els dos municipis per tirar endavant la prolongació de la C-32 fins a Lloret. En cas contrari, Vila també va advertir que la inversió prevista de 80 M€ es destinaria a un altre projecte.


El regidor d'Urbanisme de Lloret i els alcaldes i alcaldessa
de Blanes, Lloret, Tossa i Tordera
La resposta l’han donat avui no tan sols els alcaldes de les dues poblacions interpel·lades, sinó que també s’hi han afegit l’alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, i l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia. En la roda de premsa que ha tingut lloc a Lloret de Mar avui al migdia, l’alcalde d’aquesta població s’ha encarregat de verbalitzar-ho: es demana que l’obra es completi amb una ronda de circumval·lació fins a Canyelles, ja que d’aquesta manera consideren que donarà una solució definitiva als problemes de mobilitat del territori: tant a la Selva Litoral com a l’Alt Maesme.


Segons ha explicat l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, el projecte proposat per la Generalitat acabava a l’alçada de Les Alegries, i ara el què es demana és que es construeixi un túnel soterrat que connecti amb Canyelles, per evitar d’aquesta manera haver de passar per l’interior de Lloret. Aquesta proposta ja la va considerar la mateixa Generalitat a través d’un avantprojecte de l’any 2007. Es tracta d’un túnel soterrat d’entre 2 i 3 quilòmetres de llargària i que, segons l’esmentat estudi, necessitaria d’una inversió d’entre 100 i 110 M€, que es vindrien a sumar als prop de 80 M€ en què està pressupostada l’actual prolongació de la C-32.

Procés participatiu perquè els ciutadans diguin la seva

Respecte la consulta popular que es va aprovar dur a terme tant a Blanes com a Lloret de Mar, després que es van aprovar sengles mocions en els respectius plens municipals, els alcalde dels dos municipis, Miquel Lupiáñez i Jaume Dulsat, han coincidit en afirmar que s’hi està treballant perquè es pugui dur a terme. Precisament demà dijous, 3 de desembre, els tècnics dels dos ajuntaments tenen previst reunir-se a Barcelona amb el Director de Qualitat Democràtica de la Generalitat per tractar aquesta qüestió.

El principal escull és que, segons la Llei de Consultes Populars No Refrendàries que es va aprovar al Parlament de Catalunya el setembre de l’any passat, un municipi no pot realitzar una consulta popular de temes sobre els quals no tingui competències. És a dir: que no pot demanar l’opinió de la ciutadania sobre qüestions supra-municipals.


Justament per aquest motiu està previst mantenir l’esmentada trobada aquest proper dijous a Barcelona, per intentar trobar una solució que permeti tant a Blanes com a Lloret poder organitzar el què els respectius mandats de ple van emetre. D’entrada, amb la llei a la mà, no es podrà qualificar com una consulta popular, i caldrà dir que es tracta d’un Procés Participatiu amb Urna. El què també està clar hores d’ara és que, es digui com es digui, no hi ha prou temps de marge per poder organitzar-la abans que acabi l’any.

Val a dir per últim, que diversos membres de la Plataforma Aturem la C-32 també han assistit a la roda de premsa, malgrat s’ha insistit que tan sols hi estaven convidats els mitjans de comunicació. Representants de l’entitat han avançat que properament tenen previst fer una valoració d’aquest gir dels esdeveniments a través d’una nota de premsa.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 12/02/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300