Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes potencia el Nadal amb un nou impuls al XII Pessebre Vivent aquest cap de setmana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/16/2015 03:30:59 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

NADAL 2015-2016Blanes potencia el Nadal amb un nou impuls al XII Pessebre Vivent aquest cap de setmana

Diverses entitats han sumat esforços perquè les dues representacions del pessebre siguin encara més lluïdes dissabte i diumenge de 6 a 2/4 de 9 de la tarda

Organitzat per les associacions de veïns de Raval i Sa Carbonera, enguany l’Ajuntament de Blanes ha col·laborat de manera encara més activa, promovent la participació de diverses entitats del municipi per potenciar aquesta tradició que enguany arribarà a la 12a edició. Així, a banda de poder visitar les recreacions d’escenes del pessebre, durant els dos dies de la representació –el dissabte dia 19 i el diumenge dia 20- s’aniran succeint diverses activitats i actuacions a l’entrada d’accés al recinte, a la Plaça de l’Església.


Pessebre Vivent Nadal 2014
Més d’un centenar de persones de totes les edats amb vestuari de l’època s’encarregaran de donar vida als personatges, en un entorn que es concentra en l’espai del costat de l’Església Santa Maria, als murs de l’antic palau dels Vescomtes de Cabrera. Tot plegat, amb una acurada ambientació que contribueix de manera molt efectiva a que el visitant es traslladi a un pessebre a escala real que ha cobrat vida.


A banda d’escenes religioses, també s’hi inclouen representants d’antics oficis molt arrelats a la vila com ara esmoladors, espardenyers, pescadors i pagesos, entre d’altres. D’aquesta manera, la visita al pessebre esdevé una ocasió de repassar tant les tradicionals escenes que inclou sempre un muntatge d’aquestes característiques, així com d’altres elements de la tradició i cultura catalanes.

Actuacions i activitats per completar el pessebre

La representació començarà tots dos dies a les 6 de la tarda i es tancarà a 2/4 de 9 del vespre. Durant aquest interval de temps, de 18 a 20’30 h, hi haurà un bon nombre d’activitats pensades perquè les gaudeixi tota la família, a l’exterior del pessebre. L’horari només s’alterarà dissabte, ja que abans d’obrir les portes del recinte del Pessebre Vivent –amb entrada gratuïta-, a les cinc de la tarda, hi haurà una sessió de Contes de Nadal protagonitzada per l’entranyable personatge del Tió.


Al llarg de les dues jornades la música instrumental serà present amb la Banda del Col·legi Santa Maria i la Banda Musical i Mossèn Joan Batlle; i el cant amb el Cor de Cambra Sota Palau i la Coral Infantil Sa Carbonera. D’altra banda, formant part del pessebre, també hi haurà un bufador de foc de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes, així com membres de l’Associació d’Ardales que vendran bunyols de vent.


Especialment espectacular serà la participació dels Manaies de Blanes, que la tarda del dissabte arribaran en formació, provinents d’una cercavila que hauran fet per diversos carrers del municipi. Els armats romans oferiran un espectacle a la Plaça de l’Església amb figures i coreografies militars com les que es poden gaudir en Setmana Santa, reblades pels elements de percussió propis i musicals amb què compten. Després passaran a formar part del pessebre amb un campament on reposaran forces alguns soldats.


Un altre dels al·licients amb què comptarà el pessebre seran les actuacions a càrrec dels actors i actrius que participen a l’obra Pastors i Misteris, coneguts com Els Pastorets de Blanes, de l’autor blanenc Pere Puig i Llensa. Alguns dels seus personatges, així com dansaires de l’Esbart Joaquim Ruyra, oferiran diversos quadres de l’obra formant part de la representació del pessebre vivent.

Data de realització: 12/16/2015 | Data de la darrera actualització: 12/16/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300