Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes demanarà a la Generalitat una moratòria de les obres de la C-32


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/28/2015 08:17:47 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes demanarà a la Generalitat una moratòria de les obres de la C-32

Aquesta tarda s’ha fet una reunió extraordinària de la Junta de Portaveus de tots els grups polítics municipals, on també han participat representants de la Plataforma Aturem la C-32

Quan l’Ajuntament de Blanes notifiqui a la Generalitat que inicia el procés participatiu sobre el projecte de prolongació de la C-32, també demanarà al govern català que hi hagi una moratòria respecte l’inici dels treballs de construcció. Així s’ha acordat avui dilluns, en el decurs d’una reunió extraordinària de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Blanes.

A dreta llei, el procés participatiu no pot ser vinculant respecte l’inici de les obres, i a més tot sembla indicar que -tal i com va avançar el conseller de Territori i Sostenibilitat-, les màquines està previst que comencin a treballar sobre el terreny el proper mes de maig. Per això, tenint en compte que des de l’Ajuntament de Blanes es podria considerar com una deslleialtat que la Generalitat iniciés les obres quan el govern català sap que en el territori està en marxa un procés participatiu, s’ha decidit unir a l’avís que aquest s’ha iniciat la petició que hi hagi la moratòria.

Junta Extraordinària de Portaveus i la Plataforma Aturem la C-32

La reunió, que ha tingut lloc a la Sala de Juntes del consistori, aquesta tarda-vespre, ha comptat amb la participació dels vuit grups polítics que formen l’arc plenari de l’Ajuntament de Blanes –estaven convidats a assistir-hi els 21 regidors i regidores-, així com amb tres representants de la Plataforma Aturem la C-32, i tècnics que formen part del grup motor de treball del procés participatiu.


Junta Extraordinària de Portaveus
L’objectiu de la trobada era informar sobre l’actual estat del procés participatiu després que la Junta de Govern del 17 de desembre va aprovar la seva realització, a través d’un acord que inclou la dotació d’una partida de 10.000 euros. Posteriorment, a la sessió plenària del 22 de desembre, també es va aprovar una moció per urgència per instar a l’Ajuntament de Lloret a que reconsiderés el seu canvi de posicionament i fes la consulta sobre aquest tema conjuntament amb Blanes.

Val a dir que, tant la moció d’urgència del darrer ple, com la proposta d’acord que aprovada a la sessió plenària del 29 d’octubre per impulsar una consulta popular, han prosperat amb el mateix posicionament dels grups polítics. En tots dos casos hi ha hagut 13 vots a favor (ICV-EUiA, ERC, C’s, Batega per Blanes, CUP i PP) i 8 vots d’abstenció dels dos partits a l’equip de govern (PSC i CiU).

Següents passos per seguir treballant el procés participatiu

Després d’aquesta primera trobada celebrada avui dilluns, tots els participants ja han quedat convocats de nou per l’alcalde de Blanes per d’aquí a una setmana per continuar treballant sobre aquest mateix tema. En aquesta propera reunió es tractarà sobre quines empreses podrien fer-se càrrec d’assessorar i donar el suport tècnic necessari perquè es faci un procés amb suficient garanties.


Una altra qüestió que es tractarà serà establir quins representants hi haurà al Grup Motor i al Grup de Seguiment que s’hauran de constituir al voltant de tot el procés participatiu. El Grup de Seguiment del procés estarà integrat per representants del govern municipal, els grups de l’oposició i de la plataforma ciutadana.

Documentació complementària sobre la consulta

Perquè poguessin preparar la reunió d’avui dilluns, la setmana passada es va fer arribar als 21 regidors i regidores i als representants de la plataforma tota una sèrie de documentació, juntament amb la convocatòria. Així, hi havia l’acord del ple del 29 d’octubre, així com el de la junta de govern del 17 de desembre per iniciar el procés participatiu.


Igualment s’ha tramès l’informe intern de l’Ajuntament de Blanes sobre consultes, referèndums i processos participatius; i les respostes a sengles peticions d’assessorament que es van fer d’una banda al Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat; i de l’altra a la Direcció General d’Administració Local sobre el trasllat dels acords plenaris de l’AMI i la C-32.

Una altra documentació que també se’ls ha lliurat ha estat sobre experiències en processos participatius que s’han fet al Moianès, Lluçanès i Premià de Mar. Per últim, s’ha entregat informació jurídica sobre la Llei del 2010 de Consultes Populars per Via Referèndum; la Llei 2014 de Consultes No Referendàries i altres formes de participació; i uns criteris orientatius sobre els passos a seguir per a l’elaboració del procés participatiu a Blanes.
Data de realització: 12/28/2015 | Data de la darrera actualització: 12/28/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300