Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes escalfa motors per al Carnaval de la Costa Brava Sud 2016


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/20/2016 12:27:06 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes escalfa motors per al Carnaval de la Costa Brava Sud 2016

El proper dissabte finalitza el termini d’inscripció per a l’acte central de la festa, la Rua de Carnestoltes, que inclou el concurs de carrosses i comparses dotat amb 5.800 € en premis

L’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes ja ho té pràcticament tot a punt de cara a la celebració del proper cicle festiu que espera gaudir tota la ciutadania en general. Es tracta del Carnestoltes 2016 que, per cinquena edició consecutiva, promocionen i organitzen conjuntament Blanes, Lloret i Tossa: el V Carnaval de la Costa Brava Sud.

La setmana vinent es farà la presentació pública de tots els detalls i novetats que inclourà la programació del cicle festiu a través d’una roda de premsa. Mentrestant, a les tres poblacions de la Costa Brava ja s’escalfen motors amb els preparatius dels diferents ingredients amb què comptarà. L’acte central del cicle festiu a Blanes continuarà sent la Rua de Carnestoltes 2016 del diumenge 7 de febrer, que sempre atrau milers de visitants tant de la vila com de poblacions de la rodalia, o inclús de més lluny, per gaudir del gran nombre de carrosses i comparses que hi participen.

5.800 € en premis pel Concurs de Carrosses i Comparses

Des de fa molts anys, la tradició marca que totes les carrosses i comparses que participen a la Rua de Carnestoltes de Blanes opten a poder obtenir fins a tres premis amb imports econòmics en metàl·lic. Sumant les quantitats que es perceben en cadascuna de les tres categories que hi ha, pugen a un total de 5.800 euros en premis.


Rua Carnaval 2015 - Fotografies: Quim Llorens
Les tres categories són: Carrosses d’entitats de Blanes, Carrosses d’entitats de fora del municipi i Comparses. Aquesta tercera categoria no distingeix sobre la procedència dels seus integrants, que poden ser tant d’entitats blanenques com foranies. Les dues primeres categories tenen idèntics imports en metàl·lic en els tres premis, mentre que la tercera categoria inclou quanties diferents :

Carrosses de BlanesCarrosses ForaniesComparses
1er Premi
1.200 €
1.200 €
600 €
2on Premi
700 €
700 €
400 €
3er Premi
400 €
400 €
200 €

A banda d’aquestes premis que es destriaran en base al veredicte que emetrà el jurat qualificador, les colles participants a la rua que estiguin formalment inscrites en el registre municipal d’entitats de Blanes podran rebre gratificacions en base a dos criteris principals. Un d’ells és que participi amb una carrossa -que ha de reunir tota una sèrie de requisits recollits a les bases-, acompanyada d’una comparsa formada per un mínim de 20 persones. Si es compleix aquesta condició, l’entitat té dret a percebre una gratificació de 300 €.

L’altra criteri per poder rebre una gratificació econòmica té a veure amb el nombre de persones que pertanyin a entitats blanenques que participin a la rua. Si la comparsa suma entre 20 i 50 persones, l’associació podrà rebre 200 €, i si són més de 50 persones la compensació en metàl·lic podrà ser de 300 €.


Val a dir que la consignació pressupostària màxima que s’ha previst per a les gratificacions a entitats de Blanes sense ànim de lucre compta amb un topall màxim de 1.900 €. Per aquest motiu, si el nombre d’inscripcions supera la consignació màxima prevista, l’assignació de les gratificacions es realitzarà per rigorós ordre d’inscripció.

Termini d’inscripcions fins al 23 de gener

El termini per poder inscriure’s a la Rua de Carnestoltes de Blanes 2016 s’esgota el proper dissabte 23 de gener a les 13’30 h. Per formalitzar les inscripcions, cal fer-ho a l’Oficina de l’AMIC de l’Ajuntament de Blanes, situat a la planta baixa de l’edifici consistorial, al Passeig de Dintre, 29. L’horari de dilluns a divendres és de 8 a 15 h, mentre que els dissabtes està obert de 9’30 a 13’30 h. També hi ha la possibilitat de demanar hora a través de la web de l’Ajuntament de Blanes, a l’apartat de cita prèvia: http://www.blanes.cat/docweb/reserva.previa.


Per formalitzar la inscripció, les dades que fan falta són el nom i cognoms del representant de l’entitat, el domicili i telèfon de contacte, així com complimentar el full d’inscripció que es troba a la plana web de l’Ajuntament: www.blanes.cat. De cara al dia en què tindrà lloc la rua, el diumenge 7 de febrer, l’emplaçament que ocuparan els seus components en la desfilada l’indicarà el consistori, que assignarà un número a cadascun dels participants per tal d’establir l’ordre de sortida.

El lloc d’ordenació de tots els components de la rua serà l’Avinguda Joan Carles I, mentre que la capçalera emprendrà la sortida a la Plaça de l’Escorxador. Des d’aquí, la rua farà el mateix recorregut que s’ha seguit aquests darrers anys: Carrer Jaume I, Rambla Joaquim Ruyra, Plaça Catalunya, Passeig de la Marina i, finalment, Plaça dels Països Catalans, on acabarà la cercavila.

El dia en què tindrà lloc la rua, que està programada perquè comenci a les 5 de la tarda, cal que les carrosses i comparses estiguin al lloc de sortida entre les 15 i les 15’30 h. La concentració dels participants s’ha previst que es faci entre les 16 i les 16’30 h perquè, mitja hora més tard, es faci la sortida de tots els seus components.


Per consultar les bases de participació de la Rua de Carnestoltes de Blanes 2016, així com per descarregar-se el PDF amb el full d’inscripció, es pot fer a través d’aquest enllaç: http://www.blanes.cat/docweb/carnestoltes2016bases.Data de realització: 01/20/2016 | Data de la darrera actualització: 01/20/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300