Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes homenatja al regatista blanenc internacional Aleix Gelabert


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/28/2016 12:33:01 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes homenatja al regatista blanenc internacional Aleix Gelabert

La seva darrera fita ha estat la 4a posició en la Barcelona World Race 2014-2015 juntament amb Dídac Costa. Tots dos van invertir 98 dies en donar la volta al món

Sortosament, Blanes compta amb nombrosos esportistes que fan que el nom de la vila arribi sempre molt lluny, a través de diverses disciplines que practiquen arreu del món. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Blanes s’encarrega periòdicament d’honrar aquests esportistes a través de sengles recepcions per agrair a tots aquests homes i dones, nois i noies que, amb el seu esforç, contribueixin a fer encara més coneguda la població.


El regidor d'Esports, Joel Comas, amb Aleix Gelabert
Aquest ha estat el cas de l’acte que d’ahir al vespre a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, on va tenir lloc una recepció per honrar al regatista blanenc Aleix Gelabert. L’acte el van encapçalar el regidor d’Esports, Joel Comas, i l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, així com d’altres representants municipals, i va culminar amb el lliurament d’una reproducció de l’escut de l’Ajuntament de Blanes amb una placa on s’agraeix a Gelabert “Pels seus èxits esportius en el món de la vela i haver contribuït a donar a conèixer la nostra vila arreu del món”.


El regatista homenatjat, amb les autoritats assistents
Els qui tampoc no es van voler perdre l’ocasió de compartir aquesta vetllada amb el regatista internacional van ser familiars, amics, i diversos membres i representants del Club Vela Blanes, entre ells el seu president, Amadeu Nualart. De fet, la Sala de Plens estava plena de gom a gom. Si bé la seva llarga i dilatada trajectòria de victòries d’abast internacional ja justifiquen qualsevol mostra d’agraïment, la darrera fita aconseguida és una de les més emblemàtiques.

4rt lloc a la Barcelona World Race 2014-2015

Aleix Gelabert, conjuntament amb l’skipper català Dídac Costa, va classificar-se al 4rt lloc en la darrera edició de la Barcelona World Race 2014-2015 tripulant l’embarcació One Planet, One Ocean & Pharmaton. Gelabert i Costa van aconseguir cobrir les 23.321 milles -43.191’9 quilòmetres- del recorregut que dóna la volta al món en 98 dies, 9 hores, 12 minuts i 9 segons. La distància real va ser de 27.791 milles a una mitjana d’11’77 nusos (21’79 km/h) sense cap parada tècnica.


Tot i que habitualment la quarta plaça sol tenir un gust agredolç, perquè significa haver-se quedat a un pas del podi, en aquesta ocasió l’objectiu d’Aleix Gelabert i Dídac Costa era acabar la regata, una gesta gens fàcil. El destacat mèrit de ser els primers després del podi ha estat potser inesperat pels propis protagonistes, encara que totalment merescut després de l’esforç esmerçat.


En tots dos casos, tant Gelabert com Costa no havien participat anteriorment en cap edició de la mítica prova nàutica arreu del món, i per tant l’estrena no podia haver estat millor des de tots els punts de vista. En canvi, per a l’embarcació que van tripular ha significat la quarta vegada en què ha cobert la volta el món, si bé va ser sota comandament dels dos catalans que va assolir el seu rècord de velocitat. El vaixell, botat l’any 2000, va ser amb el que Ellen MacArthur va aconseguir batre el rècord de l’Atlàntic de Plymouth a Newport.

Una aventura que vol tornar a fer d’aquí a tres anys

Abans que l’acte de reconeixement es tanqués amb el lliurament de l’obsequi en nom de l’Ajuntament de Blanes, Aleix Gelabert va compartir amb la nombrosa concurrència que omplia la sala l’extraordinària aventura nàutica. Durant prop d’una hora, ajudat per nombrosos vídeos i fotografies, l’esportista va fer viure a tots els presents què pot significar embarcar-se per donar la volta al món, en un relat farcit de detalls interessants.


Entre d’altres anècdotes, va explicar que, juntament amb Dídac Costa, van tenir el privilegi de poder contribuir en la investigació científica en diversos àmbits, duent diversos elements i aparells a bord per realitzar-los. Un dels més interessants va ser ajudar a mesurar la quantitat de micro-plàstics que hi ha als diversos mars i oceans que van travessar, així com un estudi sobre la son per a la Universitat de Barcelona a través de l’Hospital Sant Pau.
Un dels detalls més sorprenents és que tant l’Aleix com en Dídac van sotmetre’s voluntàriament a que se’ls extirpés l’apèndix abans d’emprendre el llarg viatge per evitar riscos innecessaris. Tal com va explicar, comptaven amb el suport a distància de la Clínica Quirón-Technon per a qualsevol complicació sanitària, però si haguessin patit una peritonitis la solució ja es complicava més. Durant la travessia només l’equip mèdic a distància els va haver d’ajudar per resoldre una inflamació que va patir el propi Gelabert en el colze.


Durant la seva xerrada, Aleix Gelabert va relatar com menjaven, com dormien, i fins i tot com s’ho feien per rentar-se en condicions extremes. L’esportista va arribar a perdre vuit quilos cap al final de la travessia, no perquè passés gana, sinó perquè la varietat d’aliments liofilitzats va arribar a ser monòtona. Fidel al seu esperit aventurer, el regatista va avançar que tornarà a fer una nova travessia de la Barcelona World Race d’aquí a tres anys i que, malgrat ja comença a tenir una edat, no descarta el somni de participar algun dia als Jocs Olímpics.


Abans de la Barcelona World Race, Aleix Gelabert ja comptava amb un llarg historial de victòries assolides. Així, en la Transat 650 del 2011 va ser el 1er esportista de l’estat espanyol classificat i el 18è a la general en la classe Mini de Prototips. Ha guanyat dues edicions de la Copa del Rey en tripulació; ha format part de l’equip preolímpic espanyol per Atenes 2004; ha esta preparador del Figaro 2 d’Anna Corbella i Gerard Marín per a la Transat AG2R 2012, i ha format part de l’equip de terra de l’Imoca 60 GAES Centres Auditius d’Anna Corbella i Dee Caffari en la Barcelona World Race 2010-2011.

Data de realització: 01/28/2016 | Data de la darrera actualització: 01/28/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300