Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Txell Salarich i Susana Ramajo reben les Fonts Gòtiques al deixar el càrrec de regidores a l’Ajuntament


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/28/2016 10:07:44 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Txell Salarich i Susana Ramajo reben les Fonts Gòtiques al deixar el càrrec de regidores a l’Ajuntament

Les dues regidores s’han acomiadat amb sengles discursos en el darrer punt que s’ha tractat a l’ordre del dia del ple municipal celebrat aquesta nit

El darrer punt de l’orde del dia de la sessió plenària celebrada avui dijous, 28 de gener, ha estat donar compte de la renúncia de dues regidores que fins ara havien representat l’Ajuntament de Blanes, totes dues a l’equip de govern: Txell Salarich (CDC) i Susana Ramajo (PSC). A mitjans d’aquest mes de gener, Salarich i Ramajo van comunicar la seva intenció de deixar els seus càrrecs, totes dues per motius personals.

Tal com marca la tradició a l’Ajuntament de Blanes des de fa més de 40 anys, les dues regidores han rebut de mans de l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, una reproducció de la Font Gòtica, el màxim reconeixement que concedeix el consistori blanenc. Està reservat exclusivament als regidors i regidores que deixen el seu càrrec polític públic, als qui han fet de pregoners a la Festa Major, així com a tots aquells ciutadans i ciutadanes que s’han distingit pel seu servei a la vila.


Txell Salarich durant el seu parlament de comiat
Després de rebre aquesta distinció, totes dues s’han adreçat als fins ara companys de l’Ajuntament de Blanes, així com al públic assistent en la seva darrera intervenció des de la taula de treball del ple. Txell Salarich ha agraït totes les persones que l’han ajudat a fer la seva feina al consistori durant tots aquests mesos, que ha qualificat de trepidants, així com a tots els qui li han regalat grans moments en especial durant aquests darrers dies en què ja havia expressat la seva decisió de marxar.


Susana Ramajo durant el seu parlament de comiat
En termes similars també s’ha expressat Susana Ramajo que, en la línia del què ha estat la seva trajectòria durant tots aquests anys de dedicació al consistori blanenc, ha fet una intervenció molt concisa, majoritàriament per agrair el suport i la feina feta pels tècnics de les seves àrees. En acabades les seves paraules, s’ha obert un torn per als portaveus dels diferents grups polítics municipals, que han aprofitat per agrair la tasca desenvolupada per les dues polítiques.

L’alcalde de Blanes ha tancat la ronda d’intervencions sumant-se als elogis ja expressats per tothom. Miquel Lupiáñez ha definit les dues companyes de treball com unes dones “Prudents, treballadores i honestes”. També ha tingut paraules en especial per a cadascuna d’elles: a Susana Ramajo, amb qui va compartir la legislatura passada a l’equip de govern, l’ha definit com una dona “Lluitadora, valenta i admirable”; i respecte Txell Salarich ha explicat que durant aquests mesos “ha aportat il·lusió i empenta”.


El càlid i sostingut aplaudiment que ha seguit aquest moment del ple ha estat també un altre reconeixement explícit a la tasca de les dues regidores. Val a dir que entre el públic assistent que ha seguit amb especial interès aquest darrer punt de l’ordre del dia s’hi comptaven familiars i amics de les dues regidores, així com tots els regidors i regidores que durant l’anterior mandat van formar part de l’equip de govern amb Susana Ramajo, entre ells l’exalcalde de Blanes, Josep Marigó.


També han assistit a la sessió plenària les dues persones que rellevaran Salarich i Ramajo. Seran respectivament Dafne Galvany, que es va presentar a la llista de CiU en el número 5, i Mario Ros, que va ser candidat a la llista del PSC en idèntica posició. La seva incorporació no es podrà fer efectiva fins a mitjans del proper mes de febrer, ja que els tràmits administratius que s’han de seguir amb la Junta Electoral per comunicar aquests canvis segueixen uns terminis de temps que així ho estableixen.

Un nou pas per fer realitat la Rotonda de Ca la Guidó

Pel que fa a la resta de punts de l’ordre del dia del ple, un dels més destacats -que s’ha aprovat per unanimitat-, ha estat demanar l’intercanvi de titularitat amb la Generalitat d’uns trams de la Carretera de Blanes a Tordera i de l’Avinguda d’Europa. L’objectiu és que l’Ajuntament pugui disposar de la competència necessària per poder tirar endavant la rotonda de Ca la Guidó, reivindicada des de fa molt temps pels veïns d’aquest barri.

L’aprovació provisional del projecte de modificació del POUM respecte la previsió de places de pàrquing en noves edificacions ha prosperat amb 17 vots a favor del PSC, ICV-EUiA, CDC, ERC, C’s i PP, i 4 vots en contra de Batega i la CUP. En canvi, la ratificació d’una sol·licitud de subvenció dels fons FEDER s’ha aprovat per unanimitat.


Ple municipal del 28 de gener
El següent tema, l’aprovació d’un conveni amb una companyia telefònica per a la cessió d’un terreny per a la instal·lació d’un equip de telecomunicacions, s’ha aprovat de nou amb els únics vots en contra de Batega i la CUP. Per últim, la creació d’un Registre de Grups d’Interès ha comptat amb el recolzament de tots els grups municipals excepte la CUP, que s’ha abstingut.
Data de realització: 01/28/2016 | Data de la darrera actualització: 05/23/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300