Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Vic i Blanes estrenyen lligams


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/28/2016 11:37:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

VIC I BLANESVic i Blanes estrenyen lligams

Els ajuntaments dels dos municipis han signat un conveni de col·laboració per fomentar la mútua promoció turística a la Catalunya Central i la Costa Brava respectivament

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, han signat un acord de col·laboració amb l’objectiu de fomentar el turisme de proximitat i la promoció econòmica recíprocament entre els dos municipis. El conveni es concreta amb diferents accions que es portaran a terme al llarg dels propers dos anys, i és fruit de l’intens treball previ que s’ha realitzat durant els darrers mesos entre tècnics i polítics dels dos consistoris.


Anna Erra, alcaldessa de Vic, i Miquel Lupiáñaz, alcalde de Blanes
En aquest sentit, l’acord contempla que en diferents fires i activitats que tinguin una gran afluència de públic es distribuiran elements promocionals de la ciutat no amfitriona. D’aquesta manera, es vol assolir arribar a nous públics i, com a conseqüència, més dinamisme econòmic. D’altra banda, les respectives oficines de turisme disposaran d’informació turística de la ciutat per contribuir en la mútua difusió.

La signatura del conveni va tenir lloc ahir dimecres, a la Sala de Consellers de l’Ajuntament de Vic. Tal com va afirmar l’alcaldessa de Vic, Anna Erra: “Aquesta iniciativa respon a la voluntat de fa temps de voler ser present en aquells municipis costaners que ja disposen d’una gran afluència de visitants d’altres països, i que tenen l’oportunitat de conèixer el gran patrimoni i valor de la nostra ciutat”.


Ajuntament de Vic, signatura del conveni
Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, va destacar: “Amb la signatura d’aquest conveni, Vic ens obre les portes a consolidar la nostra presència al cor de Catalunya a través de la ciutat més important del cor del país, i a Blanes els obrim les portes al mar, ajudant-nos mútuament a posicionar-nos en mercats de gran potencial”.


El conveni també inclou la creació d’una comissió paritària de seguiment que vetllarà pel seu desenvolupament, i que presidiran en anys alterns els regidors /es de turisme d’ambdós ajuntaments. Entre les accions que també s’han inclòs com a punt de partida de treball conjunt hi haurà l’intercanvi de campanyes publicitàries i suports publicitaris, així com la formalització d’acords específics per a la posada en marxa conjunta d’accions promocionals.

Blanes i Vic, ciutats complementàries

La idea de signar aquest conveni de col·laboració entre els dos ajuntaments va sorgir arran de detectar les positives sinèrgies que podien sorgir entre els dos municipis que, gràcies a l’Eix Transversal –la C-25-, estan separats per un viatge que s’allarga menys d’una hora. Així, l’important pol d’atracció que significa Vic per a les poblacions de l’interior de Catalunya es pot veure complementat pel Portal de la Costa Brava que és Blanes en relació al litoral i al públic estranger que atrau com a municipi turístic per excel·lència.


Plaça Major de Vic, des del balcó de l'edifici consistorial
En aquesta darrera línia, una de les principals coincidències entre els dos municipis és que el gruix de visitants estrangers més destacat amb què compten és el d’origen francès. La complementarietat d’estar en territoris de gran afluència de visitants i d’interès cultural, històric i econòmic es considera, tant des de Vic com des de Blanes, que fa esdevenir les dues ciutats com un binomi potent, que suma positives i respectives influències.

M.Carme Bover, Benjamí Dòniga, Anna Erra,
Miquel Lupiáñez i Txell Salarich
L’acte de signatura del conveni que va tenir lloc ahir dimecres a Vic també va comptar amb la participació de diversos representants polítics de les àrees de referència dels dos consistoris. Així, van assistir-hi Benjamí Dòniga i M. Carme Bover, regidors de Fires i Mercats, i Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Vic, respectivament; i la primera tinenta d’alcalde i regidora de Promoció de la Ciutat i Turisme de l’Ajuntament de Blanes, Txell Salarich.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 01/28/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300