Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comença el compte enrere pel Carnaval 2016


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/03/2016 12:28:02 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARNAVAL 2016 OKComença el compte enrere pel Carnaval 2016

L’acte central és la Rua de Carrosses i Comparses de diumenge a la tarda, i dissabte està dedicat al públic Familiar, incloent com a novetat un Concurs de Disfresses Infantils

Aquesta setmana ha començat el veritable compte enrere perquè a partir de dissabte vinent Blanes visqui amb tota la gresca i disbauxa que caracteritzen els actes organitzats en motiu del Carnaval de la Costa Brava Sud 2016. El cicle carnavalesc començarà dissabte a la tarda, amb una jornada que està especialment dedicada al públic Infantil i Familiar.

Activitats adreçades al públic Infantil i Familiar

En aquest sentit, la principal novetat és un Concurs de Disfresses Infantils per a nens i nenes d’1 a 12 anys d’edat. Per participar-hi caldrà fer inscripció prèvia el mateix dissabte, de 5 a 6 de la tarda, al Passeig de Dintre on s’allotjaran les activitats. Així, de 5 a 7 es faran Tallers de Carnaval perquè la canalla confeccioni màscares i complements de disfresses, així com maquillatge. També hi haurà diversos inflables gratuïts per tenir-los entretinguts amb el mateix horari: de 5 a 7.


Espectacle Infantil 2015
A partir de 2/4 de 6 hi haurà una festa infantil amb un espectacle d’animació i ball per als més petits, seguit a 2/4 de 7 per una cercavila que farà un recorregut pels carrers del centre, amenitzada pel grup Xarop de Canya. A partir de les 6 i fins les 9 de la nit es podrà gaudir d’una Xocolatada gratuïta a la Plaça d’Espanya, i finalment a partir d’un quart de 8 hi haurà l’Arribada i Pregó del Rei Carnestoltes dalt l’escenari, seguida pel lliurament de premis del Concurs de Disfresses Infantils.


Taller de Maquillatge 2015
Rua Multitudinària diumenge a la tarda

Des de fa gairebé 20 anys, l’acte central del Carnaval de Blanes és la Rua de Carrosses i Comparses que es farà diumenge a partir de les 5 de la tarda. Enguany s’han apuntat 20 carrosses i 14 colles; prop d’un miler de participants que desfilaran amb un recorregut que transcorre per l’Avinguda Jaume I, Plaça Solidaritat, Rambla Joaquim Ruyra, Plaça Catalunya i Passeig de la Marina.


Rua Carnaval 2015
Coincidint amb la desfilada multitudinària, un jurat qualificador s’anirà encarregant d’anar puntuant els components per destriar els guanyadors del tres primers premis que hi ha en les tres categories incloses al Concurs de Carrosses i Comparses, amb premis que pugen un total de 5.800 €. Val a dir que cada any es fa més difícil aquesta tasca pels espectaculars efectes que es poden gaudir durant la rua, així com per unes disfresses que rivalitzen en fantasia, llum i color.


Enterrament de la Sardina i Exposició Històrica del Carnaval

El cicle del Carnaval de Blanes finalitzarà el 10 de febrer coincidint amb el dimecres de cendra, quan es farà l’Enterrament de la Sardina. La principal novetat és que s’ha suprimit el seguici funerari dels darrers anys i els actes arrencaran directament a les 7 de la tarda, emplaçant-se de nou a l’escenari del Passeig de Dintre. En primer lloc es farà la lectura del testament del Rei Carnestoltes, seguida pel veredicte i entrega de premis del Concurs de Carrosses i Comparses, i finalment el Fi de Festa a base de música, coca i vi dolç.


Exposició Carnaval Casa Oms
Un cop acabat el carnaval, els nostàlgics de la gresca podran seguir revivint-ho a través de l’exposició retrospectiva sobre el Carnaval de Blanes que aquests dies s’ha posat en marxa a la nova sala que s’ha habilitat als baixos de la Casa Oms, al Carrer Ample. Estarà oberta fins al 14 de febrer, i inclou fotografies i vídeos que van des de finals del segle XIX fins a l’actualitat, així com disfresses, programes i cartells de diversos anys que han anunciat els actes d’aquest cicle festiu.Data de realització: 02/03/2016 | Data de la darrera actualització: 02/03/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300