Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Lliurament de Premis 86è Concurs de Pessebres


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/03/2016 05:05:43 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Lliurament de Premis 86è Concurs de Pessebres

Ha augmentat la participació, amb un total de 62 pessebres presentats, i s’ha homenatjat l’històric membre de l’Agrupació Pessebrista Josep Rabassa que ens va deixar l’any passat

A Blanes, quan estem a punt de girar el primer full del primer mes del calendari del nou any hi ha un esdeveniment que des que es va posar en marxa s’espera amb molt d’interès per petits i grans. Es tracta del Lliurament de Premis del Concurs de Pessebres, que ja ha arribat a la seva 86a edició. Aquesta vegada l’acte va tenir lloc diumenge passat, el més proper al 2 de febrer, quan s’escau la celebració de la candelera que, com marca la tradició, és quan hem de desmuntar els pessebres.


Centre Catòlic, Lliurament de Premis Concurs de Pessebres
Com és habitual, la sala d’actes del Centre Catòlic es va quedar petita per acollir els participants d’enguany, que esperaven saber si havien quedat finalistes o premiats, o bé al lliurament dels obsequis que en cada edició s’entrega a tots i cadascun dels qui s’han presentat al concurs: tothom té el seu detall. Abans d’iniciar l’acte, es va adreçar a tots els assistents Jaume Sagrera, president de l’Agrupació Pessebrista, qui va recordar que Blanes és un dels pobles que fa més anys que organitza un certamen d’aquestes característiques, juntament amb Olot.


Parlament Quim Torrecillas, regidor de Cultura
Tot seguit, es va adreçar als assistents el regidor de Cultura i Festes, Quim Torrecillas, que va remarcar la importància de mantenir vius els costums i les tradicions, una feina que va agrair que, en aquest cas, està duent a terme des de fa tants anys l’Agrupació Pessebrista de Blanes. El torn de parlaments va continuar amb la intervenció d’Enric Roura, rector de la Parròquia Santa Maria, qui es va sumar a les felicitacions envers l’agrupació, remarcant que els pessebres són catequètics d’una manera molt plàstica.

62 participants en les diferents categories

Poc abans d’iniciar el lliurament de premis Pere Robert, membre del Jurat del Concurs de Pessebres, va explicar a la nombrosa concurrència els principals trets que han definit la 86a edició del certamen, en què ha augmentat la participació respecte l’anterior. Hi ha hagut un total de 62 pessebres i, segons Robert, han destacat per la seva monumentalitat el del Restaurant Can Bruno; i per la seva extraordinària qualitat els dos primers premis de la categoria de pessebres artístics.


Primer Premi Pessebre Popular Associacions i Entitats:
Col·legi Santa Maria
A partir d’aquí, va començar el lliurament dels records per als autors de pessebres no classificats, seguida per l’entrega als finalistes i premiats Com dèiem, tots ells tenien un detall: un trofeu i una bossa de llaminadures. En la categoria Popular d’Associacions i Entitats van haver tres finalistes: l’Església Santa Maria, l’AVV La Plantera i la Biblioteca Comarcal, mentre que el tercer premi va ser per la Parròquia Sagrada Família, el segon per a l’AVV de Raval i el primer per al Col·legi Santa Maria.


Primer Premi Categoria Infantil i Juvenil: Joel Ristol
En la categoria d’Infantil i Juvenil es van lliurar un total de set obsequis a sengles finalistes: David Lupiáñez González; Aleix i Martí Gallostra Morón; Salvador i Eva Ros; Artur Calleja Julià; als germans Gubern Ros; a Carles Lladó i Maria Ponsdomènech; i a Guillem Gelpí López-Giralt. El tercer premi l’han guanyat Daniel i Marc Grimal; el segon els cosins Castarlenas Rabassa; i el primer premi Joel Ristol.


Primer Premi Categoria Artística: Esteve Rams
La següent categoria va ser l’Artística, on hi ha hagut tres finalistes: Bru Gallart, Oti Espigares i Anna Palenciano. Respecte als tres primers classificats en aquesta categoria el mestre de cerimònies, Pere Robert, va tornar a remarcar l’extraordinària qualitat dels pessebres que han assolit les dues primeres posicions, fent llavors públic el veredicte: el tercer premi l’ha guanyat Àngels Rey, el segon Gregorio Morales i el primer Esteve Rams.

Homenatge a l’històric pessebrista Josep Rabassa

Abans de passar a la darrera categoria, va arribar un dels moments més emotius de la vetllada. Va ser quan Pere Robert va anunciar que tot seguit es retria homenatge a un dels membres de l’Agrupació Pessebrista de Blanes que ens va deixar l’any passat: Josep Rabassa. En aquest sentit, va recordar que feia gairebé 30 anys que estava lligat a l’entitat blanenca, col·laborant i treballant en diverses tasques.


Homenatge a Josep Rabassa
A Josep Rabassa li agradava especialment donar suport en els muntatges dels pessebres monumentals en els temes relacionats amb la pagesia. Enamorat de l’art de fer pessebres, va inculcar aquesta estimació i afició als seus fills, i al llarg de la seva vida va col·laborar tant amb el Col·legi Santa Maria com amb la Parròquia Santa Maria per fer aquests muntatges quan arribaven les festes de Nadal. En nom de l’entitat, es va lliurar als seus familiars el mateix model de placa de ceràmica que només s’entrega als primers classificats de cada categoria, dissenyada pels artistes blanencs Quico i Sergi Ros.


Primer Premi Categoria Popular: Restaurant Can Bruno
Després d’aquest parèntesi, el Lliurament de Premis del Concurs de Pessebres es va tancar amb els finalistes i guardonats de la categoria més apreciada, la dels pessebres Populars. Hi ha hagut vuit finalistes: Asier i Idoia Maresma; Cai Rubio Castiblanque; Martina Calatrava; Gerard Burjachs; Augusto Bron; Cora Roura Tordera; Xavier Robert; i Josep Maria Borràs. El tercer premi l’han guanyat els cosins Adam Alenyà i Berta Aladern; el segon Miquel Puigdomènech Pla; i el primer el Restaurant Can Bruno.


Autoritats i membres de l'Agrupació Pessebrista
de Blanes amb l'autor del 1er premi Pessebre Popular
Data de realització: 02/03/2016 | Data de la darrera actualització: 02/03/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300