Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Adjudicat a l'empresa "The Whatsons" el contracte d’assessorament del procés participatiu de la C-32


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/05/2016 10:58:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Adjudicat a l'empresa "The Whatsons" el contracte d’assessorament del procés participatiu de la C-32

L’empresa ja s’ha reunit amb els representants polítics i de la plataforma Aturem la C-32 per continuar treballant en el procés, que es vol iniciar en pocs dies

Coincidint amb l’inici del mes de febrer hi ha hagut un nou avanç en la feina de posar en marxa el procés participatiu respecte el projecte de prolongació de l’autopista C-32. La Junta de Govern Local celebrada aquesta setmana ha aprovat l’adjudicació dels treballs de suport i assessorament perquè els dugui a terme l’empresa The Whatsons, després que ha estat la que millor puntuació ha obtingut en l’informe tècnic elaborat un cop es van obrir les pliques.

El passat 15 de gener es va publicar el plec de prescripcions tècniques per a l’adjudicació del contracte d’assessorament i suport, amb un termini que es va esgotar el dia 22. Un total de set empreses han presentat les seves respectives propostes, havent-se triat The Whatsons, de Vilafranca del Penedès, per les millores presentades tant en la metodologia proposada com en els aspectes tècnics per dur a terme el procés participatiu i altres àmbits que s’han valorat com més avantatjosos.


Reunió de treball del Grup de Seguiment
L’Ajuntament de Blanes, que és l’administració que es farà càrrec de l’organització i finançament del procés participatiu, l’ha adjudicat per 5.687 €, l’oferta presentada per l’empresa triada, comptant-se amb un topall de licitació de 7.381 €. Les set propostes que han concorregut han estat puntuades en base a cinc criteris en relació a la metodologia, la fase d’informació, el personal tècnic i currículum professional, així com les millores tècniques i l’oferta econòmica que presentava.

Primer presa de contacte amb els membres de la comissió

Aquesta mateixa setmana ja s’ha fet la primera presa de contacte dels representants de l’empresa adjudicatària amb els membres de la Comissió de Seguiment. Aquest grup de treball l’encapçala l’alcalde, i està format per les forces polítiques amb representació municipal, membres de la Plataforma Aturem la C-32 i tècnics de l’Ajuntament de Blanes.


Representants de "The Whatsons"
Durant la trobada, es van tractar diversos aspectes relacionats amb la metodologia que s’utilitzarà, així com altres característiques del procés que, segons van explicar els representants de The Whatsons, els ha cridat força l’atenció per diferents motius. Un d’ells és que, a diferència d’altres experiències en què ja han treballat arreu del territori català, el procés participatiu no té un caràcter vinculant, i a més l’administració que el du a terme no és la mateixa que en tot cas seria la responsable d’executar l’objecte consultat.


Al llarg de la reunió també es va començar a parlar del cronograma, és a dir, el timming de treball que es vol tenir present per anar complint els diferents terminis que s’hauran d’anar cobrint. En aquest sentit, un dels acords unànimes va ser la necessitat que els primers passos del procés comencin a fer-se durant els propers dies, després que s’hagin decidit tot un seguit de qüestions que cal tenir en compte prèviament. Aquest aspecte es va remarcar tot recordant l’anunci que va fer la Generalitat a finals de l’any passat, respecte que la seva intenció és que les obres de la prolongació de la C-32 comencin pels volts del proper mes de maig.

Metodologia del procés de participació

D’entrada, la duració aproximada que s’ha plantejat perquè es pugui dur a terme el procés participatiu que culminarà amb la jornada de consulta és de 80 dies en total, tot i que ja s’ha concretat que aquest termini es podria allargar per qualsevol circumstància que aconselli ampliar el topall establert a piori. En tot cas, el termini total no excedirà els 100 dies a partir d’ara, arran de l’adjudicació dels treballs.


Representants de la Plataforma Aturem la C-32
Bàsicament tant la primera fase d’aproximació i concreció a l’objecte dels procés i dels seus actors més rellevants, com la segona de debat ciutadà i recollida d’aportacions compten amb uns terminis similars; de 40 i 35 dies, respectivament. La tercera fase de devolució i retiment de comptes té assignat el menor termini de temps: 5 dies per redactar la memòria que ha d’incloure la informació quantitativa i qualitativa de la participació que hi ha hagut, així com de les aportacions que s’han rebut.


En la primera fase del procés, la més extensa quant a temps, The Whatsons haurà d’elaborar un sociograma que validarà la Comissió de Seguiment. Igualment, l’empresa adjudicatària proposarà ciutadans i ciutadanes perquè s’incorporin al Grup Motor, l’eix central de tota la feina. Per la seva banda, el Grup de Seguiment estarà format per representants del govern municipal, els grups de l’oposició i de la Plataforma Aturem la C-32.
Data de realització: 02/05/2016 | Data de la darrera actualització: 02/05/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300