Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de públic en la Cercavila, i el Lliurament de Premis del Concurs de Disfresses Infantils del Carnaval 2016


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/06/2016 09:09:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de públic en la Cercavila, i el Lliurament de Premis del Concurs de Disfresses Infantils del Carnaval 2016

Un total de 101 nens i nenes han participat en la primera edició del certamen carnavalesc per a nens i nenes d’1 a 12 anys, estructurat en tres categories d’edat

La principal novetat del Carnaval de Blanes 23016, el Concurs de Disfresses Infantils, ha estat molt ben rebut pel nombrós públic que aquesta tarda s’ha bolcat en els primers actes del cicle festiu que s’han viscut en aquest municipi. En total, s’han inscrit 101 nens i nenes sumant les tres categories en què estava dividit, que anaven des d’1 fins a 12 anys d’edats.


Inscripcions Concurs Disfresses Infantils
El concurs s’ha iniciat de 5 a 6 de la tarda, amb la inscripció dels nens i nenes que volien participar-hi. Després, al llarg de tota la vetllada, el jurat qualificador ha anat guaitant i valorant els diferents aspirants a guanyar el premi, que rivalitzaven en creativitat, vistositat i enginy a l’hora de representar des de personatges clàssics del carnestoltes fins a herois i heroïnes d’avui dia, molts d’ells inspirats en personatges del cinema i la televisió.

Val a dir que el jurat ho ha tingut molt difícil per poder destriar els guanyadors entre el total de 101 participants que s’han inscrit en el concurs. El jurat l’han format Mercè Torroella, directora de l’Institut Serrallarga; Annabel Catalán, tècnic de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes; Núria de las Peñas, de l’Associació Rialles Blanes; i l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez.En total, s’han escollit 9 guanyadors i guanyadores, ja que hi havia tres premis en cadascuna de les tres categories dels participants. Així, hi havia la categoria d’1 a 3 anys; la dels 4 als 7 anys; i la dels 8 als 12 anys. On hi ha hagut més participació ha estat a la franja dels 4 al 17 anys, amb 53 inscrits; en la de 1 a 3 anys hi ha hagut 37 nens i nenes, i en la de 8 a 12 anys un total d’11.

Els premiats han rebut sengles lots amb entrades per gaudir d’espectacles de Rialles que es fan al Teatre de Blanes, així com d’altres obsequis. Val a dir que, com que del què es tractava era que tota la canalla gaudís de la festa i se sentís protagonista, a tots i cadascun dels nens i nenes que han participat en el Concurs de Disfresses Infantils se’ls ha obsequiat amb un regal.

Lliurament de premis del Concurs de Disfresses Infantils

Els primers en rebre els seus premis han estat els més menuts: la categoria d’1 a 2 anys d’edat. Els guanyadors han estat Hugo Morón, Dídac Chicharro i María Escánez, dels quals n’hi havia un que en el moment de donar els guardons ja havia marxat del recinte.


Disfresses guanyadores Premis 1-3 anys - Fotografies: Aitor Roger
En la categoria dels nenes i nenes de 4 a 7 anys d’edat els seleccionats han estat Júlia Vilanó, Ingrid Garsaball i Biel Martín. En aquest cas, tots tres guardonats han pujat dalt l’escenari per rebre el seu corresponent premi de mans del jurat.


Disfresses guanyadores Premis 4-7 anys
Finalment en la categoria de premis de 8 a 12 anys els seleccionats han estat Ainhoa Pampillón, Joan Manel i Sara Garriga. Amb l’entrega de premis s’han tancat els actes del carnaval d’aquesta tarda-vespre, a l’espera que el cicle carnavalesc continuï demà diumenge amb la Rua de Carrosses i Comparses.


Disfresses guanyadores Premis 8-12 anys
Cercavila i pregó de la Reina del Carnaval

Abans que arribés el moment de conèixer el veredicte del Concurs de Disfresses Infantils, la festa de Carnaval que hi ha hagut al llarg de la tarda a Blanes encara ha comptat amb dos al·licients més. Un d’ells ha estat una cercavila que ha sortit a quarts de set del vespre des de davant l’escenari que hi ha instal·lat al Passeig de Dintre.


Cercavila amb la Cuca de Rialles
Encapçalats pel grup que ja feia estona que estava animant la canalla, els Xarop de Canya, centenars de nens i nenes acompanyats d’amics i familiars han seguit la cercavila on un dels seus elements destacava per la seva vistositat. Es tractava de la Cuca de Rialles, amb el característic sol que identifica arreu de Catalunya aquesta entitat que es dedica a organitzar espectacles infantils i entreteniment per a la canalla.


Amb la gresca i la música de la cercavila, els seus components han iniciat un recorregut que ha enfilat en primer lloc pel Carrer Ample, i ha continuat pel Carrer Raval. Després, ha girat pel Carrer Muralla i de nou pel Passeig de Dintre fins arribar al punt de sortida, davant l’escenari situat davant l’edifici consistorial.


Pregó d'Inici del Carnaval
Poc després, precedides per un redoblament de tambors, han pujat dalt l’escenari la Dona del Rei del Carnaval, és a dir: la Reina del Carnaval i la seva ExDona, que han protagonitzat un breu discurs en clau d’humor, a càrrec de membres de l’Associació Rialles de Blanes. Com sol ser habitual, durant l’speach, s’han comentat qüestions d’actualitat com ara les zones blaves d’aparcament o els pipi-can.

Data de realització: 02/06/2016 | Data de la darrera actualització: 02/08/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300