Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Fermí Fernández, de la mà de Toni Albà, arriba dissabte al Teatre de Blanes amb “El sommelier”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/09/2016 12:16:02 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TeatreDeBlanesFermí Fernández, de la mà de Toni Albà, arriba dissabte al Teatre de Blanes amb “El sommelier”

Es tracta d’un monòleg escrit pel periodista i dramaturg Toni Orensanz i Fermí Fernández, protagonitzat pel mateix actor i dirigit pel també actor Toni Albà

Teatre de la Costa Brava Sud continua aquest proper dissabte la programació professional al Teatre de Blanes amb una de les creacions que ha unit dos actors prou coneguts pel públic català, i encara més pels espectadors televisius de l’espai d’humor Polònia, de TV3. Es tracta de Fermí Fernández i Toni Albà, protagonista i director respectivament de l’obra El Sommelier, que es representa el 13 de febrer a les 9 de la nit a l’escenari blanenc.


Toni Albà i Fermí Fernández, director i protagonista d'"El Sommelier"
Aquest cop, però, no es tracta només d’un espectacle d’humor a l’ús, sinó que el binomi d’actors fan una incursió en el drama, tot i que al llarg de la funció el públic no pugui evitar riure en diverses ocasions de manera còmplice amb el protagonista. És una obra pensada pel propi Fermí Fernández, escrita pel periodista i dramaturg Toni Orensanz i per l’actor. La dirigeix el també actor Toni Albà, amb qui Fermí Fernández ja ha compartit peces hilarants com Histèria Sagrada, o bé el funeral surrealista que és Brots.

Un monòleg d’humor negre

El què proposa El Sommelier és una classe magistral on els espectadors assisteixen a un tast molt especial amb el millor expert de vins del món. Un sommelier obsessiu per ser el més gran entre els grans, Romà Lentini, que desenvolupa aspectes de la seva vida i la seva personalitat en un paper dramàtic que allunya Fermí Fernández de la seva imatge més divertida, tot i que inevitablement acabi invocant l’humor negre.Retrata la vida d’un sommelier professional introvertit que converteix la seva virtut olfactiva en una obsessió malaltissa. El públic assisteix al darrer tast d’aquest misteriós personatge i, sense adonar-se, descobreix i comparteix amb ell els seus secrets més ben guardats. El personatge del sommelier, Master of Wine Mundial i Nas d’Or Universal potser acaba recordant als espectadors altres famosos que avui dia s’estilen tant a través del mitjà televisiu, i que també es mouen entre copes i menjadors de restaurants.

Aquesta insòlita història en forma de monòleg també arriba a Blanes precedida per uns inicis certament lluny dels convencionalismes, però perfectament adequats a la temàtica. I és que El Sommelier va veure per primera vegada la llum representada a unes autèntiques caves catalanes, en un escenari preparat per a la ocasió, que estava situat a 20 metres sota terra.


Com no podria ser d’una altra manera, el text connecta inevitablement amb instants precisos i preciosos que no deixen de tenir un rerefons irònic: “Un bon vi és com la foto finish d’un instant precís de la vida: d’un clima, d’una terra, d’unes plantes, d’una gent i la seva manera d’entendre-ho absolutament tot. No hi ha res comparable. Tan sols hi ha una altra cosa que es pugui comparar amb els vins: l’estupidesa també deu ser eterna... Cada cop n’hi ha més, i n’hi ha, d’estúpids, que amb el temps també se superen, com els grans vins”. També hi ha, però, poesia feta prosa: “Faríem qualsevol cosa per ser immortals... I no ens en sortim, però els vins sí que ho són... En els vins hi pots arribar a sentir el plugim d’una tarda alegre de primavera; el sol roent d’un agost impossible; la suor sòlida d’un pagès cansat; la família de margarides que va créixer al peu d’un cep...”


L’obra El Sommelier, amb Fermí Fernández com a únic i indiscutible protagonista, s’oferirà al Teatre de Blanes el dissabte 13 de febrer a les nou de la nit. Les entrades, al preu de 10 €, es poden comprar de manera anticipada online al web del Teatre Costa Brava Sud: http://www.teatredelacostabravasud.cat/entrades-online/el-sommelier/445/1/452/, o bé a la taquilla dues hores abans que comenci la funció. Tanmateix, també es poden adquirir de dimarts a divendres a Casa Saladrigas de 10 a 12’30 h, només amb pagament mitjançant tarja bancària.Data de realització: 02/09/2016 | Data de la darrera actualització: 02/09/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300