Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les colles “Que vingui qui vulgui” de Blanes, i “Els Guapus” i “Canya i Conya” de Tossa guanyen el Concurs de la Rua


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/10/2016 08:46:13 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARNAVAL 2016 OKLes colles “Que vingui qui vulgui” de Blanes, i “Els Guapus” i “Canya i Conya” de Tossa guanyen el Concurs de la Rua

S’han repartit un total de nou premis, tres primers guardons en cadascuna de les tres categories previstes: millors carrosses de la vila i foranies i millores comparses

El resultat del veredicte s’ha encarregat de proclamar-lo i fer-lo públic un mestre de molt especial, Aitor Roger –caracteritzat de Sr. Tenebra-, acompanyat dalt l’escenari pel jurat que ha tingut la sempre difícil tasca de destriar els guanyadors. L’acte l’ha encapçalat el regidor de Cultura i Festes, Quim Torrecillas, així com regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes.


El "Sr. Tenebra" llegeix el veredicte del Concurs de Carrosses i Comparses
El Jurat estava format única i exclusivament per membres d’entitats: Rosa Serrano, presidenta de l’Associació de Veïns de Mas Florit; Xavier Puigdemont, del grup de teatre El Mirall; Jordi Boronat, president de l’Associació de Veïns de S’Auguer; Brenda Delgado, presidenta de la Casa de Andalucía de Blanes; i Alba Puigdomènech, de l’Escola de Dansa Daina.


1er Premi Comparses: "Canya i Conya", de Tossa
S’han lliurat un total de nou guardons, que sumaven 5.800 € en total, atorgant tres primers premis en tres categories: millors carrosses de Blanes, millors carrosses d’altres municipis, i millors comparses de tota la rua, indiferentment de la seva procedència. La Rua de Carnaval de Blanes d’enguany ha comptat amb un total de 20 carrosses i 14 colles o comparses, desfilant prop d’un miler de persones.


1er Premi Carrosses Blanes: "Que Vingui Qui Vulgui"
Carrosses de Blanes :

Nom EntitatMotiu DisfressaLloc Premi
Que Vingui Qui VulguiGent Dolça1r1.200 €
Esbart Joaquim RuyraPim, Pam, Pum !!2n 700 €
Associació ForçameVolem amb Tu3r 400 €2on Premi Carrosses Blanes: "Esbart Joaquim Ruyra"3er Premi Carrosses Blanes: "Forçame"

Carrosses Foranies

Nom EntitatMotiu DisfressaPoblacióLloc Premi
Els GuapusExèrcit AlatTossa de Mar1r1.200 €
Canya i ConyaAu del paradísTossa de Mar2n 700 €
Colla Bon RotlloL’Encanteri del LlacRiells i Viabrea3r 400 €1er Premi Carrosses Foranies: "Els Guapus", de Tossa
Comparses :

Nom EntitatMotiu DisfressaPoblacióLloc Premi
Canya i ConyaAu del paradísTossa de Mar1r 600 €
Els GuapusExèrcit AlatTossa de Mar2n 400 €
Colla Bon RotlloL’Encanteri del LlacRiells i Viabrea3r 200 €

En la categoria del millors carrosses de Blanes, el primer premi ha estat per a l’entitat del barri de La Plantera, que representava dolços i llaminadures; i el segon està inspirat en l’esclat dels artefactes pirotècnics del Concurs de Focs d’Artifici de la Costa Brava que se celebra a l’estiu. El tercer, de l’entitat que fa activitats per recollir fons econòmics per lluitar contra la malaltia que va acabar amb la vida del petit Aram, era un bonic homenatge d’una papallona que emprèn el vol.


2on Premi Comparses: "Els Guapus", de Tossa2on Premi Carrosses Foranies: "Canya i Conya", de Tossa
Respecte la categoria de millors carrosses foranies, cap dels espectadors que va presenciar la rua del passat diumenge tenia cap dubte que qui acabaria guanyant el primer premi seria la de l’Associació Carnavalenca Els Guapus de Tossa, on destacava un gegantí lleó articulat que tirava del carro d’un centurió. En canvi, el segon i tercer premis han estat molt més renyits, ja que l’ambientació de les respectives carrosses de les colles de Tossa i Riells eren molt similars.


1er Premi Carrosses Foranies: "Els Guapus", de Tossa
Ara bé, la similitud quant a la inspiració dels tres motius que han merescut els tres premis en la categoria de millors comparses, ha estat innegable. Les tres disfresses: Au del paradís, Exèrcit Alat i L’Encanteri del Llac, tenen com a punt de partida criatures alades. Per això, s’han lluït plomes d’extraordinàries composicions cromàtiques blaves, taronges, grogues i negres, així com ocells multicolors.


3er Premi Comparses i Carrosses Forànies: "Bon Rotllo", de Riells i Viabrea
Des de fa gairebé 20 anys la Rua de Carnaval de Blanes és l’acte central d’aquest cicle festiu a la vila marinera, seguit cada vegada per un major nombre de públic, que no es vol perdre les espectaculars carrosses i comparses que desfilen pel centre de la vila. Aquests darrers anys, a banda dels vilatans i visitants provinents de localitats de l’àrea d’influència de Blanes que hi assisteixen, també hi ha una creixent participació de turistes del sud de França.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/11/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300