Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Lectura del Testament del Rei Carnestoltes centra l’Enterrament de la Sardina, el darrer acte del Carnaval


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/10/2016 09:06:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Lectura del Testament del Rei Carnestoltes centra l’Enterrament de la Sardina, el darrer acte del Carnaval

El Notari del Rei, acompanyat de les vídues, ha llegit les seves darreres voluntats, que han tractat diversos temes d’actualitat a Blanes, com ara la consulta de la C-32 i els pactes polítics

Aquest vespre, coincidint amb el Dimecres de Centre, Blanes ha tancat els actes del V Carnaval de la Costa Brava Sud inclosos al programa d’aquest municipi amb la Festa de l’Enterrament de la Sardina. Seguint la tradició instaurada aquests darrers anys, la festa ha inclòs el lliurament de premis del Concurs de Carrosses i Comparses que van participar a la rua celebrada diumenge passat, així com la Lectura del Testament del Rei Carnestoltes.

Temes de política blanenca al Testament del Rei Carnestoltes 2016

La Festa de l’Enterrament de la Sardina s’ha iniciat amb la Lectura del Testament del Rei Carnestoltes, que enguany s’ha encarregat de preparar l’Associació Rialles de Blanes. La Rossita i la Ramoneta, les respectives dona i ex-dona d’en Carnestoltes –avui totes dues vídues-, han acompanyat dalt l’escenari al Notari, que ha llegit les últimes voluntats del rei, carregades de referents de l’actualitat política blanenca.


Lectura del Testament del Rei Carnestoltes
Així, d’entrada, s’ha fet un exhaustiu repàs dels vuit grups polítics que composen l’actual arc plenari a l’Ajuntament de Blanes, comparant-los amb els Teletubbies pels pactes i/o distanciaments que hi ha entre ells. El fenòmen teletubbie ha explicat que també s’ha estès tant al Parlament de Catalunya com al Congrés de Madrid, un repàs que ha aprofitat per comparar l’actual President de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb Chewbacca, un dels personatges del film La Guerra de les Galàxies.


Un altre tema que s’ha tractat i que, inevitablement, ha estat un dels més utilitzats els darrers anys pels predecessors del Rei Carnestoltes i en altres tipus d’esdeveniments humorístics, han estat les zones blaves d’aparcament. En un gir inesperat del què sol ser més habitual, el Notari ha llegit que la voluntat del monarca és que es faci una consulta popular on es contesti Si o No a tres preguntes: que es facin Zones Liles on només paguin els polítics; que el preu sigui de 5 €/hora durant les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any; i que, a més, se’ls hi apliqui de forma retroactiva aquest cobrament des de l’1 de gener de l’any 2001.


El projecte de prolongació de la C-32 ha estat un altre dels arguments tractats en el testament, lligant la consulta popular que es farà a Blanes amb la denúncia d’inconstitucionalitat que ha presentat contra el 9-N el govern espanyol. En aquest cas, el monarca ha demanat irònicament al públic que cridés el conegut Hip Hip Hurra !! a favor de l’Ajuntament de Blanes “per transmetre d’una forma tan entenedora i transparent les decisions preses respecte al tema del perllongament de la C-32”.


Per últim, la darrera voluntat pòstuma del Rei Carnestoltes amb què el Notari ha acabat la Lectura del Testament ha estat convidar a tots els espectadors perquè compartissin les coques i vi dolç que s’han servit per tancar la festa, amb el desig universal que tothom sigui feliç: “Estimats i estimades veïns i veïnes de Blanes, que l’única cosa que desitjo de bon cor és que sigueu mooool feliços. Visca l’alegria, visca la il·lusió, visca el pa, visca el vi i visca la mare que us va parir”.


Tal com ha avançat el Sr. Notari, després que s’ha fet el lliurament de premis del Concurs de Carrosses i Comparses de la Rua de Carnaval, la celebració ha continuat amb un petit refrigeri que s’ha ofert al mateix recinte. Com marca la tradició d’aquests darrers anys, s’ha ofert a tots els assistents coca i vi dolç, així com una breu sessió de música de ball que ha posat punt i final a la vetllada.


Amb aquesta festa celebrada avui a la nit, Blanes ha tancat els actes inclosos al Carnaval de la Costa Brava Sud 2016, un programa que encara no ha finalitzat a Tossa de Mar. En aquest municipi, el carnaval continuarà d’aquí a una setmana, els dies 19 i 20 de febrer, amb diverses activitats que culminaran amb la 41a Rua de Carnaval i Gran Rua de la Ressaca del Carnaval que es farà el dissabte 20 de febrer a partir de les cinc de la tarda.
Data de realització: 02/10/2016 | Data de la darrera actualització: 02/10/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300