Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes decomissa 950 plantes de marihuana en una plantació situada en un garatge


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/14/2016 01:01:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local de Blanes decomissa 950 plantes de marihuana en una plantació situada en un garatge

Els agents han detingut un home de 67 anys, han desmantellat la infraestructura i han confiscat les plantes. Es calcula que la plantació pot tenir un valor anual al mercat de més de 4’2 M€

Efectius de la Policia Local de Blanes van desmantellar ahir dissabte una plantació de marihuana que estava amagada en un garatge situat en la planta baixa d’una casa del municipi. Durant l’operació policial, els agents també van detenir un dels dos responsables del cultiu, com a presumpte responsable d’un delicte contra la salut pública –tràfic de drogues-, i van confiscar 950 plantes de marihuana.


Plantació de Marihuana comissada
El detingut és A.P.G., un home de 67 anys de Barcelona, que ja va ser traslladat ahir al vespre a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Selva Litoral per prendre-li declaració perquè, posteriorment, passi a mans del Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Blanes. Les tasques de la Policia Local de Blanes han permès determinar que hi ha un altre responsable del cultiu, JC.C., de 69 anys i nacionalitat francesa, el propietari de la casa, contra el qual hi ha cursada una ordre de recerca.

Plantació molt ben amagada de l’exterior

La plantació estava situada en la planta baixa d’una casa, ocupant l’espai del garatge que s’havia dividit en dos habitacles independents, d’uns 60 m2 cadascun d’ells. En un hi havia plantes desenvolupades, que ja mesuraven més d’1’50 metres d’alçada, mentre que a l’altra estaven encara en fase de creixement, sumant en total les 950 plantes confiscades. Tots dos espais estaven totalment aïllats de l’exterior, de manera que la intensa olor que desprenien els espècimens, i que podrien haver delatat la seva presència, era impossible de detectar des de l’exterior.


L’operatiu de la Policia Local de Blanes es va iniciar divendres passat 12 de febrer, gràcies a la col·laboració ciutadana a través d’una trucada anònima, que va comunicar que hi havia una nau prop de la GI-682 on s’hi estava cultivant marihuana. Dissabte al matí, diversos efectius del cos de seguretat van efectuar les primeres perquisicions, i van anar a l’adreça indicada pel denunciant anònim.

Allà van trobar un home d’uns 60 anys que no va tenir cap inconvenient en mostrar-los la nau que hi havia dins el perímetre de la seva propietat. Els efectius policials, però, van poder adonar-se que a la façana posterior de la casa hi havia una sortida d’extracció de fums molt gran, així com unes màquines de refrigeració dissimulades i amagades rere unes canyes, prop del què semblava ser un garatge. Durant la seva inspecció ocular, també van veure com, en un traster situat a uns 30 metres del garatge, s’hi amuntegaven uns 500 testos petits, així com productes químics de cultiu i altre material.


Aquests detalls van fer aixecar les sospites dels agents, i per això li van demanar a l’home que els obrís i els deixés entrar al garatge, cosa a la qual s’hi va negar. Per això, la Policia Local va demanar una autorització judicial per poder accedir a l’interior, recolzat pels nombrosos indicis que apuntaven que rere la porta del garatge era molt probable que s’hi amagués una plantació de marihuana. Quan finalment els agents policials, acompanyats de la Secretària Judicial i la corresponent ordre, van poder fer l’entrada al garatge -que estava molt ben protegit amb una porta de molt difícil accés-, van comprovar que les seves sospites eren fundades.


La plantació dividida en els dos habitatges on hi havia els espècimens en fase de creixement i ja desenvolupats estava dotada amb làmpades de calor, ventiladors, filtres de tub, llums calorífiques i altres tipus de material. Es tracta de la infraestructura que habitualment s’utilitza per poder fer aquest tipus de cultius indoor i que, a diferència de les que es fan a l’exterior, permeten doblar el nombre de collites que es poden fer en un any.

Els efectius policials van procedir a tallar les 950 plantes i extreure-les dels testos, lliurant al detingut als Mossos d’Esquadra. D’altra banda, les plantes s’han enviat a uns laboratoris de Barcelona que determinaran, a través d’una analítica, l’índex de THC que tenen. Aquest indicatiu mesura quin grau de substància estupefaent té la marihuana. Donat el nombre d’espècimens que hi havia a la plantació, es calcula que el seu valor anual al mercat podria ser de més de 4’2 M€, amb estimacions a la baixa de tres cultius a l’any i preu de venda €/gram.


L’entrada a l’interior del garatge es va procedir quan eren tres quarts de 9 de la nit, en una operació que s’ha allargat fins la matinada d’avui diumenge. Actualment la investigació continua oberta per poder detenir al segon sospitós de ser, juntament amb l’altra home ja detingut, responsable de la plantació.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/15/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300