Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de la primera sessió del I Cicle de Tallers i Danses Populars al Carrer de l’Esbart Joaquim Ruyra


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/15/2016 10:02:03 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de la primera sessió del I Cicle de Tallers i Danses Populars al Carrer de l’Esbart Joaquim Ruyra

La primera jornada ha tingut lloc aquest passat diumenge, comptant amb la participació de 150 persones. El cicle s’allargarà durant els propers mesos, fins al juliol

Quantes vegades no hem pensat, tot veient com dansen els membres de l’Esbart Joaquim Ruyra, que ens agradaria poder ballar com ho fan ells? Doncs bé, des d’ara aquesta possibilitat ha esdevingut realitat, a través de la nova activitat que l’entitat blanenca ha posat en marxa aquest mes de febrer. Es tracta del I Cicle de Tallers i Danses Populars al Carrer, obert a la participació de gent de totes les edats que vulguin complir el què diu l’eslògan de l’activitat: Vine i aprèn a ballar !


I Cicle de Tallers i Danses Populars al Carrer amb l'Esbart Joaquim Ruyra
El cicle inclou vuit sessions, la primera de les quals va tenir lloc aquest passat diumenge al migdia, davant del Banc dels Músics del Passeig de Mar, amb un notable èxit de públic. Unes 150 persones, a banda d’un nombrós públic que va preferir mirar-s’ho assegut o dempeus, van participar en l’experiència que s’allargarà fins al juliol. L’objectiu és donar a conèixer danses d’arreu, però sobretot de la zona del Maresme i la Selva.

El cicle inclou vuit sessions fins al juliol

Al llarg de les vuit sessions, el cicle també inclourà l’exhibició dels més de 1.500 escolars que participen aquest 2016 a la campanya endegada per l’entitat Dansa a les Escoles, així com la ballada participativa del Ball de Morratxes de la Festa Major de Santa Anna, el 26 de juliol. Es tracta de repopularitzar i reviure una de les formes més festives i actuals de la tradició de la cultura catalana: ballar. L’esbart, però, vol anar una mica més enllà i reintroduïr-ho amb un codi comú, unes arrels compartides en l’imaginari col·lectiu i festiu.


Durant la sessió d’aquest passat diumenge, en què es van fer danses de Mataró, van participar-hi l’Escola de l’Esbart, així com l’Associació Cultural i d’Esbarjo Mestres del Gai Saber de Mataró. Tothom qui en va tenir ganes va poder aprendre les diverses danses de les Gitanes, recuperades amb molt d’èxit per l’entitat mataronina. El cicle continuarà el 20 de març a la Plaça d’Espanya amb contrapassos de l’Alt Maresme i de Blanes, mentre que el 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, serà el torn per a les jotes de l’Ebre amb el grup La Clavellinera, una activitat que s’allotjarà a la Plaça dels Països Catalans.


El 21 de maig s’oferirà una sessió de danses familiars, pensades per ser ballades per petits i grans, que s’allotjarà a la Plaça dels Dies Feiners. Un dels punts culminants serà la cloenda de la campanya Dansa a les Escoles que tindrà lloc al Passeig de Mar el 3 de juny, on més de 1.500 nois i noies de les 10 escoles públiques i concertades de Blanes, així com del Centre d’Educació Especial Ventijol posaran en comú el què han après en aquesta acció.

El 10 de juny es farà una trobada amb tres balls populars i vius que tenen un origen comú; el Ball de Plaça de Lloret i el Ball de Morratxes de Blanes. Per tancar el cicle, com s’ha fet els darrers anys, el 25 de juliol es farà un nou Taller de Ball de Morratxes de Blanes a les 8 del vespre per preparar la ballada comunitària i conjunta que tindrà lloc l’endemà dimarts, coincidint amb la festivitat de Santa Anna, en plena Festa Major. Es tracta que després que els balladors de l’Esbart Joaquim Ruyra hagin executat la dansa, s’obre l’oportunitat al públic assistent que pugui ballar la coneguda peça, ajudat pels dansaires de l’entitat.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/15/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300