Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El CAU impulsa un projecte de descentralització dels barris a través del joc i el lleure


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/17/2016 12:14:23 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El CAU impulsa un projecte de descentralització dels barris a través del joc i el lleure

Es tracta del projecte “En Joc”, que s’ha fet als barris en primera rotació. Abans de passar a la següent, s’ha celebrat el I Torneig de Futbol Intercultural amb jugadors de diversos veïnats

Els membres del Truc 2 de l’AEiG Pinya de Rosa de Blanes, amb el suport d’altres entitats i col·lectius, ja porten molts mesos de dedicació esmerçats per tirar endavant un projecte anomenat Blanes En Joc, Barris En Joc, Places en Joc. Es tracta d’educar en el lleure posant com a principal protagonista l’infant. Ara bé, en el cas del projecte En Joc, es vol aconseguir un grau més: descentralitzar el lleure perquè es faci en els diferents barris que configuren el municipi de Blanes.Projecte "En Joc" - I Torneig Futbol Sala Intercultural
Ara han enllestit la primera rotació que s’ha estat fent els darrers dissabtes arreu dels veïnats. L’objectiu del projecte conegut genèricament com En Joc no és altre que complir els objectius que mena l’entitat, que forma part el moviment de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, inclòs dins la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge. Els Truc són la darrera unitat de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa per on passa el jovent abans de decidir si continuen com a caps.

Posar en marxa el projecte En Joc no ha estat una feina fàcil i, llògicament, abans d’iniciar les activitats que van començar a finals de l’any passat, hi ha hagut un intens treball previ de recerca d’informació, principalment a través de les reunions que els membres del Truc 2 del CAU de Blanes han mantingut amb el teixit associatiu. No tan sols amb representants d’entitats veïnals, també ho han fet amb les de caire social com Blanes Solidari, Oncolliga o Creu Roja, entre d’altres.


D’aquesta manera, els joves del CAU van configurar una programació que preveu tres rotacions d’activitats arreu de Blanes, estructurant el municipi bàsicament en sis grans zones que apleguen els barris de les respectives àrees d’influència: Mas Enlaire, La Plantera, La Pedrera, Ca la Guidó, Valldolig, i Els Pavos. En aquesta primera rotació acabada ara, s’han fet bàsicament jocs de coneixença per fer la primera presa de contacte i se’ls ha convidat a participar en un mural col·lectiu anomenat genèricament com En Joc.

I Torneig de Futbol Sala per la Interculturalitat

Un cop enllestida aquesta rotació inicial, per destacar significativament la finalització d’aquesta primera volta així com per transmetre els necessaris valors d’interculturalitat que es volen inculcar a través del projecte, dissabte passat es va organitzar el I Torneig de Futbol Sala per la Interculturalitat. El partit es va allotjar a la pista de joc de Mas Enlaire situada davant l’actual seu de l’AVV d’aquest barri, a la Plaça Onze de Setembre.


Hi estaven convocats jugadors d’arreu dels barris on s’ha fet la primera rotació, afegint-hi una particularitat prou remarcable. Tot i que molts d’ells van acostar-se a l’esdeveniment esportiu formant part d’un equip, d’un grup d’origen, a l’hora d’alinear els dos equips que es van enfrontar se’ls va barrejar per accentuar aquest objectiu de descentralitzar, d’interculturalitzar els diversos col·lectius i transmetre valors d’equip independentment de la seva procedència i origen.


Flanquejant la celebració del torneig, a la tanca del terreny de joc s’hi va penjar el mural col·lectiu En Joc, que els membres del CAU han batejat simbòlicament amb el nom de Bandera. El més significatiu és que per completar el mural s’ha comptat amb la participació dels nois i noies d’arreu dels barris del municipi per on s’ha fet la primera rotació. Tots ells i elles, armats de pinzells, cubells d’aigua i draps, han contribuït col·lectivament a fer possible un mateix missatge: En Joc.


A la mitja part del partit, que va comptar amb un més que entusiasta recolzament de membres del CAU i d’altres entitats que van donar suport a la iniciativa, es va oferir als esportistes un refrigeri a base de plats típics preparats per les associacions que van col·laborar-hi. Així, hi havia Arepa Dominicana a base de coco, Arepitas de Yuca, Envuelto de Pavo, així com dues exquisideses culinàries originàries de Gàmbia i Senegal: Beñe i Fataya. També hi havia fruita i aigua, que van ser especialment ben rebudes pels assedegats jugadors.Entre les entitats que van donar suport i van col·laborar per fer possible el I Torneig de Futbol Sala per la Interculturalitat s’hi comptaven Blanes Solidari; Arran Blanes; Endam Kafo; GAK, Grada Antifa Kombatent, que es va encarregar de l’arbitratge; l’Associació de Veïns de Mas Enlaire; així com l’Ajuntament de Blanes.

Properes activitats Projecte Blanes En Joc, Barris En Joc, Places en Joc

Després que tot just aquest passat dissabte va finalitzar la primera rotació amb l’esdeveniment esportiu, els membres del Truc 2 de l’AEiG Pinya de Rosa dedicaran el proper cap de setmana a preparar la segona. En aquesta nova ronda, el CAU comptarà amb el suport i col·laboració específiques de diverses entitats culturals d’arreu de la vila, amb la idea d’enriquir encara més aquestes trobades.


La segona rotació començarà el 27 de febrer tornant a La Plantera, on es faran jocs amb malabars i altres al·licients. Al llarg de les setmanes següents la ruta seguirà per la resta de barris d’arreu del territori blanenc, amb un canvi prou destacat en relació a la primera ronda: les activitats tindran lloc de 5 a 7 de la tarda.Un cop s’hagi tancat aquesta segona rotació, abans d’encetar la tercera i definitiva, es farà una altra activitat assenyalada, en la línia del torneig, però en aquest cas lluny de l’àmbit esportiu. En aquesta ocasió la intenció és fer una Taula Rodona que en principi tindria lloc el 30 d’abril, tot i que els detalls estan encara per concretar. Per últim, la tercera rotació es preveu que finalitzi al juny amb una festa final.
Data de realització: 02/17/2016 | Data de la darrera actualització: 02/17/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300