Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tret de sortida del procés participatiu de la C-32 a Blanes, que culminarà amb una consulta el 17 d’Abril


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/18/2016 02:11:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Tret de sortida del procés participatiu de la C-32 a Blanes, que culminarà amb una consulta el 17 d’Abril

Des d’aquest 19 de febrer estarà operativa una web amb tota la informació al voltant del projecte, material complementari, calendari de treball i altres detalls sobre el procés participatiu

Coincidint amb la jornada del divendres 19 de febrer, l’Ajuntament de Blanes dóna el tret de sortida del procés participatiu sobre el projecte de perllongació de la C-32, que culminarà amb una consulta prevista pel 17 d’abril. Un dels canals d’informació que entra en funcionament coincidint amb la jornada del 19 de febrer és la web http://participac32.blanes.cat, a través de la qual tota la ciutadania que estigui interessada en seguir el procés participatiu tindrà tota la informació necessària sobre el tema a debat.

La web compta amb un menú amb quatre blocs d’informació. En el primer es fa una presentació per saber en què consisteix el procés de participació ciutadana per la C-32 i al segon es tracta el propi procés en sí. Així, es parla sobre com participar-hi, el calendari previst, la normativa de participació, els llocs on físicament es podrà consultar la documentació si no es té accés a internet, i les preguntes més freqüents respecte el projecte que es portarà a votació al final del procés.


Tram final C-32
El tercer apartat és el més extens, ja que inclou tots els detalls i documentació al voltant del projecte de perllongació de la C-32, començant pels antecedents cronològics i un resum executiu del projecte. També hi ha el vídeo de presentació institucional del projecte editat per la Generalitat amb una infografia amb el traçat superposat sobre imatges reals dels llocs per on passa, així com els estudis complementaris de mobilitat i les al·legacions de la Plataforma Contra la C-32.

En aquest tercer bloc també s’hi inclou un altre apartat prou extens per completar altres vessants del projecte. Es tracta de documentació administrativa de diversos àmbits institucionals i administratius: el conveni amb Abertis -l’empresa concessionària de l’explotació de l’autopista C-32-, els acords plenaris; o bé el trasllat que l’Ajuntament de Blanes va fer a la Generalitat de Catalunya demanant la moratòria de les obres.Per últim, al quart bloc s’hi allotgen diferents propostes i projectes que es consideren alternatives a la perllongació de la C-32. En aquest sentit, hi ha el Desdoblament de la Carretera d’Accés a la Costa Brava, la GI-682; la Ronda de Circumval·lació Nord de Blanes des de Valldolig; el Desdoblament de Lloret a Vidreres per la C-63; el Carril-Bus entre Blanes i Lloret i el projecte de xarxa ferroviària entre aquests dos mateixos municipis.

Calendari de Treball fins culminar amb un Ple Municipal

A partir d’avui i durant les properes setmanes s’aniran succeint les diferents fases del procés participatiu amb diversos ingredients. Així, hi haurà una reunió informativa amb el personal de l’Ajuntament de Blanes, la impressió de díptics i cartells que inclouran la informació bàsica del projecte de perllongació de la C-32 i altres detalls importants al voltant del propi procés participatiu.

El material informatiu es distribuirà a través dels equipaments municipals, així com en llocs de referència com l’Hospital Comarcal, els Instituts d’Ensenyament Secundari, el Casal La Cooperativa, l’Ateneu Sa Fera Ferotge, el Centre Cívic de Can Borell, etc. També es farà en botigues, bars, cartelleres i allí on es consideri que la ciutadania pot tenir-ho més accessible, perquè del què es tracta és que arribi al màxim nombre de persones.


Sortida C-32 en connexió amb GI-600
Per complementar aquesta tasca, hi haurà informadors a peu de carrer que aprofitaran per fer igualment una enquesta entre la ciutadania al voltant del projecte de la C-32 i el mateix procés participatiu. La següent fase –durant la qual se seguirà informant a peu de carrer- serà la de debat i recollida de propostes, amb una previsió que es pugui fer entre mitjans de març i mitjans d’abril.

Durant aquesta fase es dissenyarà el material específic per informar a la ciutadania sobre la jornada de consulta i es vol fer una Sessió de Debat obert a la participació de tothom, comptant amb ponents que ajudin a situar l’àmbit de discussió i intercanvi d’idees. Després que s’hagi fet la jornada de la consulta, prevista pel 17 d’abril, vindrà la tercera etapa de presentació de la memòria del procés a la ciutadania redactada pel Grup Motor, format exclusivament per tècnics i l’empresa contractada per l’Ajuntament de Blanes per assessorar en el procés: The Whatsons.


Reunió Grup de Seguiment
El darrer tram que tancarà aquesta fase, així com tot el procés participatiu, tindrà lloc en una sessió plenària. Durant les reunions del Grup de Seguiment –on participen representants dels grups polítics, tècnics del consistori i membres de la Plataforma Aturem la C-32- s’ha concretat que, sigui quin sigui el resultat de la consulta, l’Ajuntament es compromet a valorar-ho en un ple on es decidiran les mesures a adoptar respecte la voluntat que haurà expressat la ciutadania.

Jornada de la Consulta: Diumenge 17 d’Abril

La pregunta que es posarà a consideració de la ciutadania el dia de la consulta, s’ha concretat que qüestionarà sobre si s’està a favor o en contra del projecte de perllongació de la C-32, amb dues úniques opcions de resposta: Si o No. El què encara no està acabat de definir és com es desenvoluparà la jornada de la consulta, prevista pel diumenge 17 d’abril.


Un dels aspectes en què s’està treballant és quants punts de votació hi haurà distribuïts arreu del municipi per garantir la màxima participació, així com el sistema que s’utilitzarà per comprovar que aquella persona està inclosa dins el padró municipal. D’altra banda, s’han d’analitzar les especificacions tècniques necessàries per habilitar cada punt de votació, que haurà de ser presencial, i obert a la participació de majors de 16 anys.Data de realització: 02/18/2016 | Data de la darrera actualització: 02/18/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300