Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La 52a Festa dels Premis Recvll 2016 canvia de format i es farà al Teatre de Blanes oberta al públic


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/24/2016 09:36:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Recvll_BlauLa 52a Festa dels Premis Recvll 2016 canvia de format i es farà al Teatre de Blanes oberta al públic

L’acte de lliurament dels prestigiosos guardons literaris es farà el 13 de març i inclourà diverses actuacions que tindran com a fil conductor la llengua i cultura dels països catalans

Els organitzadors dels Premis Recvll, impulsats per la revista homònima que al 2020 complirà el centenari de vida, ja fa uns quants anys que rumiaven donar un nou tomb a la Festa de Lliurament dels prestigiosos guardons literaris. Des que es van posar en marxa l’any 1964, l’acte ha seguit una litúrgia molt característica: s’organitzava un dinar i cap al seu final s’obria una sobretaula durant la qual es feia la proclamació pública del veredicte, així com el lliurament de premis.

El problema ha estat que, si bé no era un acte privat, el fet que tingués lloc durant un dinar minvava molt les possibilitats que pogués assistir-hi el màxim nombre de públic que tingués interès en fer-ho. Justament per aquest motiu, amb l’objectiu de donar la importància que es mereixen els premis i alentir-ho encara més com a patrimoni blanenc, fent-ho alhora més popular i obrint-ho a la participació de tothom, es va pensar fer un canvi de format.


Festa Premis Recvll 2015 - Fotografies: Jordi Roig
Aquesta decisió, afegida a les modificacions que d’un temps ençà s’estan fent en diversos aspectes de la Revista Recvll –entre ells, que han passat a ser una associació pública, així com un canvi en el cos de redacció-, han fet que s’hagi aprofitat aquest 2016 per introduir aquest canvi. Per això, la Festa de Lliurament dels Premis Recvll del proper diumenge 13 de març s’allotjarà per primera vegada al Teatre de Blanes, i inclourà diverses actuacions.

Un cop hagi finalitzat l’acte de proclamació de veredicte i lliurament dels guardons, la festa continuarà de la mateixa manera com s’ha fet durant més de 50 anys, amb un dinar que tindrà com a valor afegit una tertúlia literària. D’aquesta manera, aquest canvi de format també permetrà que els guanyadors i guanyadores dels Premis Recvll siguin d’una manera encara més destacada els autèntics protagonistes de la celebració.


Guardonats Premis Recvll 2015
En aquest darrer sentit, cal dir que no tan sols es comptarà amb la participació dels guardonats d’enguany, també hi assistiran els de la passada edició. A banda de poder participar en la tertúlia i compartir amb els assistents què ha significat per a ells, un any més tard, haver guanyat un Recvll, els participants en el dinar també podran demanar als guanyadors de les dues edicions que els signin les publicacions dels respectius treballs guardonats, que s’obsequiaran a tots i cadascun dels comensals.

Festa cultural amb la cultura i la llengua catalana com a fil conductor

La Festa dels Premis Recvll, que inclourà la lectura del veredicte i el lliurament dels sis guardons que corresponen a cada gènere literari que inclouen, està previst que comenci el proper diumenge 13 de març al Teatre de Blanes, al punt de les 12 del migdia. El president del Jurat dels Premis, Vicenç Llorca, donarà la benvinguda a tots els assistents i farà un breu valoració i balanç de la 52a edició que se celebra enguany, donant pas als parlaments institucionals en representació de dues de les administracions públiques que donen suport als premis literaris: la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Blanes.

Serà a partir d’aquí quan s’aniran coneixent els noms dels guanyadors. Primer es lliurarà el que compta amb un premi econòmic més elevat, el Premi de Narració Joaquim Ruyra, valorat en 2.500 €. El seguiran el de Periodisme Salvador Reynaldos, amb una dotació de 800 €; el de Poesia Benet Ribas de 1.500 €; Retrat Literari Rafael Cornellà-Joaquim Abril, de 800 €; Teatre Josep Ametller, de 2.000 €; i finalment el Premi de Conte Infantil Joan Petit, amb 600 € en metàl·lic.


Cada vegada que s’hagi lliurat un guardó el president de l’Associació Recvll Blanes, Salvador Roca, s’encarregarà de fer una breu entrevista al mateix escenari del Teatre, tal com ha fet durant tots aquests darrers anys en la sobretaula que es feia al dinar. D’altra banda, s’intercalaran tres actuacions culturals per amenitzar l’acte, de manera que cada dos premis, pujaran a l’escenari entitats del municipi per oferir una breu mostra que servirà també d’al·licient per fer encara més entretinguda la vetllada.

Les actuacions i altres al·licients amb què comptarà la 52a Festa de Lliurament dels Premis Recvll tindran com a fil conductor la llengua i cultura dels països catalans, a través de diverses manifestacions artístiques. D’aquesta manera, s’enllaça directament amb l’objectiu que va menar aviat farà 100 anys la creació de la Revista Recvll i, poc més de 50 anys després, l’impuls d’uns guardons que han descobert noms propis de la literatura contemporània com ara Vicenç Villatoro, Jordi Llavina, M. Antònia Oliver, Jaume Cabré, Carme Riera, Montserrat Roig, Ramon Madaula, i un llarg etcètera.

173 obres competeixen als Premis Recvll 2016

La 52a edició dels Premis Recvll compten enguany amb un total de 173 obres presentades, que competeixen per obtenir alguna de les sis categories de què consten. El guardó amb més aspirants és el de poesia, amb 56 treballs, seguit pel de narració, on participen 36 obres. El premi de Conte Infantil, creat tot just fa tres anys, té 35 narracions presentades, mentre que 23 ho fan al premi de teatre, 13 al de periodisme i 10 al de retrat literari. A banda de les quantitats econòmiques en metàl·lic que reben els guanyadors, també es publiquen totes les obres escollides.Data de realització: 02/24/2016 | Data de la darrera actualització: 02/24/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300