Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Vivendes socials, la salut, les desigualtats, el model de poble, la pesca i la llengua al ple


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/26/2016 11:51:44 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_BlauVivendes socials, la salut, les desigualtats, el model de poble, la pesca i la llengua al ple

L’Ajuntament de Blanes ha aprovat diverses qüestions sobre aquests temes durant una intensa sessió plenària corresponent al mes de febrer celebrada ahir a la nit

Després que els dos nous regidors del consistori, Dafne Galvany (CDC) i Mario Ros (PSC), van prendre possessió del seu càrrec, el ple del mes de febrer celebrat ahir al vespre va debatre durant més de tres hores diverses qüestions d’interès. Cronològicament, tres dels primers temes es van aprovar per unanimitat: ratificar la modificació dels estatuts del CNL, la concessió d’instal·lació de màquines vending i la redacció del Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) dins l’Agenda 21. Per últim, la modificació de la plantilla i de la relació de llocs de treball 2016 de l’ajuntament va comptar amb l’abstenció de la CUP i el suport de totes les forces polítiques.


El patró major de la Confraria de Pescadors, Eusebi Egleas,
presentant la proposta d'acord
A la part de control, on es tracten les propostes d’acord, la primera va ser la presentada i aprovada amb el suport de totes les forces polítiques, en nom de la Confraria de Pescadors de Blanes. El mateix patró major, que al seu temps és president de la Federació Catalana de Pesca, Eusebi Esgleas, va defensar la moció que demanava el recolzament del consistori blanenc per l’actual situació que pateix el sector pesquer en el tema de la regulació de les vedes, les aturades biològiques.


També es va aprovar per unanimitat la moció presentada per ICV-EUiA i Batega per Blanes per treballar en la consecució d’habitatges de lloguer social, entre ells poder recuperar el bloc de pisos de l’Escola Carles Faust. També va prosperar per unanimitat la moció presentada per Ciutadans per fer un Protocol Educatiu contra la transfòbia i l’assetjament escolar per identitat de gènere, així com les dues altres propostes d’ICV-EUiA i Batega per Blanes en motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora i per prendre mesures que solucionin la situació que es pateix al voltant del Consorci de Salut del Maresme i la Selva i l’Hospital Comarcal de Blanes.


Per contra, la moció presentada per la CUP per encetar un debat ciutadà per definir col·lectivament el model de poble, no va prosperar ja que els 8 vots a favor dels proposants, ICV-EUiA i Batega, van ser igualats pels 8 vots en contra del PSC i CDC, sumats a les 5 abstencions d’ERC, C’s i PP. El vot de qualitat de l’alcalde va desfer l’empat, tombant la proposta.

També es va rebutjar la moció d’ICV-EUiA i Batega per Blanes contra el tancament de dues línies de P3 a les escoles Mossèn Joan Batlle i Napoleó Soliva. En aquest cas, a banda dels proposants, la CUP va votar a favor sumant 8 vots; Ciutadans es va abstenir, però els 11 vots en contra del PSC, CDC, ERC i PP van tombar la proposta.


La darrera moció que es va tractar a la sessió plenària abans de l’apartat de precs i preguntes va ser la més intensa. No tan sols pel tema que es tractava, sinó perquè el grup proposant, Ciutadans, va canviar el sentit de la proposta que abans de començar el ple s’havia acordat en la reunió de la Junta de Portaveus. Finalment, el què es va aprovar amb els 13 vots a favor del PSC, CDC, C’s, Batega i PP i els 8 en contra d’ICV-EUiA, ERC i la CUP, és que es creï una comissió per treballar el Reglament d’Usos Lingüístics vigent a l’Ajuntament de Blanes des del 2004.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/26/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300