Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 500 persones omplen l’antic pavelló en la celebració de la Casa de Andalucía


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/29/2016 12:07:38 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Andalucia_MMés de 500 persones omplen l’antic pavelló en la celebració de la Casa de Andalucía

L’entitat ha celebrat el Dia d’Andalusia canviant l’habitual ubicació del Teatre. Es va homenatjar José Sala, el blanenc nascut a Almeria que porta més anys residint al municipi

Aquest 2016, de cara a la celebració del Dia d’Andalusia que s’escau el 28 de febrer, la junta de la Casa de Andalucía de Blanes -renovada en gran part al 2015-, va decidir que volia provar fer un destacat canvi en relació al què s’ha vingut fent durant tots aquests darrers anys. Va ser així com es va substituir l’habitual emplaçament del Teatre de Blanes, i dissabte passat va traslladar i ampliar els actes de celebració a l’antic pavelló municipal d’esports, comptant amb el suport de l’Ajuntament de Blanes.

D’aquesta manera, si fins ara la celebració havia començat a partir del vespre, enguany la festa ja va encetar-se al matí amb diversos ingredients, culminant amb els actes més destacats que es van oferir a l’antiga pista esportiva coberta, habilitada per a la ocasió. Si bé al matí l’entrada per assistir als diferents atractius amb què es va comptar va ser gratuïta, a partir de les vuit del vespre calia comprar entrada a preus populars: 10 €.


Celebració Dia d'Andalusia a l'antic pavelló d'esports
La nova presidenta de l’entitat, Brenda Delgado, ha fet un balanç positiu del canvi d’emplaçament. No tan sols perquè el pavelló es va omplir amb més de 500 persones que no es van voler perdre l’ocasió de participar en la celebració tant al matí com a la tarda i –sobretot- al vespre, sinó perquè d’aquesta manera es va donar l’oportunitat de compartir de manera més còmoda l’esdeveniment.

Dansa i cant amb els grups de la Casa de Andalucía

La part més oficial de la celebració es va encetar a quarts de nou de la nit, conduïda pel mestre de cerimònies d’excepció amb què compta des de fa dècades l’entitat, apreciat i estimat especialment per la concurrència. Es tracta d’Antonio Martín, qui és també el conductor del programa de Ràdio Blanes Raíces, un dels més veterans de l’emissora municipal que compta amb una audiència fidel.


Coro Rociero Bahía de Blanes
En primer lloc, la presidenta de la Casa de Andalucía, Brenda Delgado, va donar la benvinguda a tots els assistents, donant pas a un costum que no ha faltat mai aquests darrers anys. Antonio Martín va demanar als espectadors que es posessin en peu per escoltar primer l’himne d’Andalusia i després el de Catalunya. Els dos himnes oficials els van interpretar en viu i en directe el Coro Rociero Bahía de Blanes, de la Casa d’Andalusia.


El cor va reblar la seva intervenció oferint al públic dos temes més, dels quals el segon va entusiasmar especialment al públic, ja que es tracta de la sevillana titulada Mi Blanes Marinero. La cançó, que –igual que totes les que van oferir- van interpretar acompanyats per un guitarrista, va donar pas tot seguit a un dels moments més emotius que tampoc ha faltat mai durant les darreres celebracions del Dia d’Andalusia que ha organitzat aquesta entitat.

Homenatge a José Sala, l’almerienc més veterà de Blanes

En motiu del Dia d’Andalusia, cada any es dedica la celebració a una província del territori andalús. Aquest 2016 ha estat el torn d’Almeria i, per aquest motiu, l’entitat va buscar el blanenc o blanenca més gran que hagués nascut en aquesta província. Es tracta de José Sala Martínez, de 88 anys d’edat, que es va traslladar a viure a Blanes l’any 1963, treballant principalment a l’empresa SAFA.


Homenatge a José Sala Martínez
José Sala Martínez va néixer més concretament a Velefique, i dissabte passat van compartir amb ell l’homenatge la seva dona, Inocencia Rubira, i els seus dos fills, un dels quals va pujar dalt l’escenari per explicar a tots els presents la vida d’esforç i treball que han caracteritzat la trajectòria de son pare. L’homenatjat va seure en un lloc d’honor dalt l’escenari, però finalment es va voler aixecar per agrair les atencions rebudes.


Tant l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, com la presidenta de la Casa de Andalucía, Brenda Delgado, van lliurar-li una placa commemorativa i un diploma que reconeix José Sala Martínez com a soci d’honor de l’entitat. Un cop finalitzat l’homenatge, l’escenari de l’antic pavelló municipal d’esports va passar a incloure una de les parts més aplaudides i agraïdes pel públic assistent.

Dansa i Cant amb els grups de la Casa de Andalucía

Les ovacions que el públic assistent va dedicar a José Sala Martínez es van perpetuar durant tota l’estona que es va allargar el següent gran ingredient amb què va comptar la celebració del Dia d’Andalusia: els balls que van oferir els quadres de ball de l’entitat, dirigits per l’experimentada ballarina Eva Mor. Dalt l’escenari van anar desfilant els prop de 100 dansaires de totes les edats que van donar compte del seu bon fer entre llargs aplaudiments i còmplices agraïments dels espectadors.



Actuacions Quadres de Ball
Els ballarins i ballarines de la Casa de Andalucía de Blanes van interpretar un variat repertori en diversos registres i estils. Així, en primer lloc es van oferir pasdobles, tangos i sevillanes de diferents tendències. Les menudes de l’entitat van entendrir petits i grans amb una versió rumba d’una coneguda cançó que forma part de la banda sonora de la pel·lícula Frozen, i després les van seguir Alegrías i un celebrat Concierto de Castañuelas.

Una nova peça de rumba, una altra titulada Leyendas, i un homenatge a Paco de Lucía amb el seu celebrat tema Entre dos aguas van posar punt i final a aquesta part de l’espectacle. Finalment, la celebració al pavelló es va tancar amb la cirereta del pastís, l’actuació de la jove i coneguda cantant María Carrasco, que va popularitzar temes com Abuelo, on feia el seu particular homenatge a la gent gran.





Data de realització: 02/29/2016 | Data de la darrera actualització: 02/29/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300