Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes es promociona amb un estand propi al Mercat del Ram de Vic


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/19/2016 11:42:42 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes es promociona amb un estand propi al Mercat del Ram de Vic

L’alcalde i la regidora de Promoció de la Ciutat de Blanes, Miquel Lupiáñez i Dafne Galvany, van visitar ahir la fira. L’activitat promocional s’inclou en el conveni signat entre Blanes i Vic

L’Ajuntament de Blanes participa aquests dies amb un estand propi al Mercat del Ram de Vic, que cada any atrau milers de visitants a la capital osonenca. En anys anteriors, l’Oficina de Turisme de Blanes havia assistit formant part del taulell informatiu del Patronat de Turisme Costa Brava on s’hi destacaven diverses destinacions. En aquesta ocasió, però, Blanes disposa d’un estand propi amb un espai molt més ample per promocionar el municipi i ser més visibles.


Dafne Galvany, Benjamí Dòniga, Carme Bover i Miquel Lupiáñez
Es tracta de donar a conèixer les diferents activitats lúdiques, esportives i culturals que es fan a Blanes al llarg de l’any, així com els encants naturals que es poden gaudir. Uns altres atractius que s’aprofita per fer difusió a l’estand de l’Oficina de Turisme de Blanes són els productes gastronòmics autòctons: les cerveses Marina i Popaire, els caves Laviret i Ses Vernes, el vi blanc de Cal Correu, les Carboneres de la Pastisseria Ca l’Orench, i la mel i melmelada del Jardí Botànic Marimurtra.


Capítol a part és la promoció que també s’està fent de les mongetes de ganxet, una varietat de fesol típica d’alguns indrets de la Selva, el Maresme i el Vallès. A banda de trobar-se recollides en l’estand, les mongetes de ganxet també s’ofereixen com a degustació dins l’Espai Terra i Cuina del Mercat del Ram de Vic. En aquest cas, es fa comptant amb el suport de la Cooperativa Agrícola de la Conca de la Tordera.

Blanes i Vic segueixen estrenyent lligams

La participació de l’Ajuntament de Blanes a la Mercat del Ram de Vic és fruit del conveni de col·laboració que van signar els dos municipis el passat 27 de gener. En aquest sentit, l’objectiu és fomentar la mútua promoció turística a la Catalunya Central i a la Costa Brava, respectivament, a través de diferents accions que es duran a terme durant dos anys.


L’acord contempla que en diferents fires i activitats que tinguin una gran afluència de públic es distribuiran elements promocionals de la ciutat no amfitriona. L’objectiu és arribar a nous públics i, com a conseqüència, més dinamisme econòmic. La tarda d’aquest passat divendres l’alcalde de Blanes i responsables polítics dels dos municipis es van tornar a trobar novament a Vic per seguir estrenyent lligams.


Abans de fer una detallada visita pels nombrosos atractius amb què compta la fira, el punt de trobada va ser a l’estand de Blanes, situat a la Rambla del Passeig, a tocar de la Plaça Major. L’alcalde i la regidora de Promoció de la Ciutat de Blanes, Miquel Lupiáñez i Dafne Galvany, acompanyats dels regidors de Fires i Mercats i Turisme i Comerç de Vic, Benjamí Dòniga i Carme Bover, van aprofitar l’ocasió per intercanviar impressions sobre les sinèrgies establertes entre les dues poblacions i els respectius atractius amb què compten les dues ciutats.


Atractius del Mercat del Ram

La ramaderia segueix sent l’eix central del Mercat de Vic, amb concursos i exhibicions que es fan al Recinte Firal El Sucre. És el cas del 19è Concurs Català de Raça Frisona, el 12è Concurs Nacional de Vaca Bruna del Pirineu i el 34è Concurs de Canals Porcines. Les exhibicions eqüestres també són protagonistes d’aquesta cita anual, amb concursos de doma clàssica, carrusels, salts d’obstacles, horseball i volteig.


Paral·lelament, la Fira del Formatge Artesà, Lactium, arriba a la seva 8a edició amb més de 40 parades de formatges i derivats làctics. D’altra banda, una de les novetats més destacades que hi ha a l’interior del Recinte Firal El Sucre és una zona dedicada a mostrar l’origen i el present de les cases de pagès on s’hi duran a terme tallers experimentals per a infants. Per últim, especialment destacable és la celebració del 33 International Mercat del Ram Balloon Trophy.


Es tracta de l’esdeveniment esportiu del món de l’aerostació més antic que es fa a Catalunya i l’estat espanyol, i ha esdevingut un dels més prestigiosos d’Europa. Fins diumenge vinent es duen a terme diferents vols d’exhibició, una competició i una nightglow, un espectacle nocturn amb globus captius, llums i músics.Data de realització: 03/19/2016 | Data de la darrera actualització: 03/19/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300