Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Pere Macias, Salvador Milà, Manel Nadal i el científic Rafel Sardà, ponents del debat sobre la C-32 a Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 04/04/2016 11:44:19 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CONSULTA C-32Pere Macias, Salvador Milà, Manel Nadal i el científic Rafel Sardà, ponents del debat sobre la C-32 a Blanes

El debat tindrà lloc aquest dijous 7 d’abril al Teatre de Blanes al punt de les 8 del vespre, i planteja tractar tres eixos principals: model de país, el projecte de prolongació de la C-32 i els impactes del mateix des de diversos punts de vista

L’Ajuntament ha organitzat pel proper dijous 7 d’abril al punt de les 8 del vespre un debat monogràfic sobre el projecte de prolongació de la C-32. L’acte s’allotjarà al Teatre de Blanes perquè pugui participar-hi el major nombre possible de persones que estiguin interessades en el tema, i forma part del Procés Participatiu que va posar en marxa el desembre passat el consistori blanenc, i que culminarà el proper diumenge 17 d’abril amb la Consulta Popular.


GI-600, enllaç amb la C-32
El debat comptarà amb quatre ponents d’excepció, que han estat escollits pel seu coneixement del territori, així com per la seva expertesa en els diversos àmbits que afecta el projecte de prolongació de la C-32. Es tracta de Pere Macias, Salvador Milà, Manel Nadal i Rafel Sardà. D’altra banda, per moderar el debat es comptarà amb la participació de la periodista gironina Nuri Forns.

Dos exconsellers, un exsecretari de mobilitat i un científic com a ponents

Pere Macias i Arau (Olot, 1956) va ser conseller de Medi Ambient entre els anys 1996 i 1997, i conseller de Política Territorial i Obres Públiques entre el 1997 i el 2001. Salvador Milà i Solsona (Barcelona, 1953) va ser conseller de Medi Ambient des del desembre de 2003 fins l’abril de 2006 i, anecdòticament, va treballar com assessor urbanístic extern per a l’Ajuntament de Blanes durant els primers anys de la restaurada democràcia.


Autopista C-32 direcció Blanes
Manel Nadal i Farreras (Girona, 1953) va ser secretari per a la Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques del 2003 al 2010, i de 2009 a 2012 coordinador de la Sectorial de Mobilitat. L’únic ponent del debat que no és polític és Rafel Sardà i Borroy (1957), científic sènior del Consejo Nacional de Investigaciones Científicas (CSIC) des de l’any 1991, i investigador la Unitat de Sistemes Socio-ecològics costers del CEAB el Centre d’Estudis Avançats de Blanes.

Model de país, característiques del projecte i conseqüències

El debat comptarà amb tres grans parts. Un cop la periodista Nuri Forns hagi donat la benvinguda i presentat als ponents, aquests faran una breu intervenció inicial i posteriorment s’entrarà en la segona part, que és la què ha d’ocupar l’eix central de l’acte. Durant aquest segon bloc, es proposaran als ponents tres grans temàtiques perquè exposin què en pensen.

La primera gran temàtica serà situar dins el Model de País el projecte de prolongació de la C-32. És a dir, dins el marc de la xarxa d’infraestructures i la connectivitat entre municipis amb què compta Blanes; el tipus de mobilitat que hi ha (transport públic i privat); el desenvolupament econòmic de Blanes i el seu entorn; els peatges que han de pagar els veïns d’aquesta zona; i finalment la sostenibilitat a mig i llarg termini de l’actual model de mobilitat vigent al territori, la seva possible vigència o no en els propers anys.


El Projecte de prolongació de la C-32 pròpiament dit serà la segona gran temàtica al debat: els antecedents i l’evolució; el traçat i principals característiques del projecte en sí; i el pressupost d’execució, així com el finançament. Finalment, el tercer tema obert que es proposarà són els impactes que tindrà el projecte des dels diversos punts de vista a tenir en compte: medi ambient; mobilitat interna i externa de Blanes; els sectors econòmics, etc.

Per últim, el tercer bloc de tancament del debat inclourà les conclusions que vulguin aportar cadascun dels ponents sobre tot el què s’ha estat tractant i el torn obert perquè el públic assistent pugui fer preguntes. Es tracta que tothom qui hagi assistit pugui tenir la possibilitat d’intervenir i preguntar als ponents sobre temes que no els hagin quedat prou clars, o sobre qüestions que no s’hagin tractat durant el debat.

Consulta Popular sobre el projecte de la C-32 el diumenge 17 d’abril

La celebració del debat que tindrà lloc aquest proper dijous haurà estat un dels principals ingredients amb què haurà comptat el Procés Participatiu que va endegar l’Ajuntament de Blanes el passat desembre. Des de llavors, periòdicament hi ha hagut reunions de la Comissió de Seguiment encapçalada per l’alcalde de Blanes, i formada per representants de tots els grups polítics, la Plataforma Aturem la C-32, així com tècnics del Departament Participació Ciutadana i l’empresa que es va contractar com assessora de tot el procés, The Whatsons.


La culminació de tot el procés tindrà lloc d’aquí a poc menys de dues setmanes, el diumenge 17 d’abril, quan es farà la Consulta Popular sobre el projecte de prolongació de la C-32. L’Ajuntament de Blanes ha organitzat tots els aspectes a tenir en compte, des de la normativa fins els locals on es podrà votar. Hi haurà vuit seus: a l’edifici mateix de l’Ajuntament, a l’Escola Pinya de Rosa, així com als locals socials de les Associacions de Veïns de La Plantera, Mas Moixa, Mas Enlaire, Mas Florit, Ca la Guidó i Mas Borinot.

Podran participar-hi totes les persones que estiguin empadronades a Blanes i que siguin majors de 16 anys, i per votar només caldrà presentar el DNI/NIE, passaport o permís de conduir. L’horari de votació serà des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre, i la pregunta que haurà de contestar tota la ciutadania que hi participi, escrita a les paperetes, serà: Vostè està a favor o en contra de la prolongació de la C-32 entre Blanes i Lloret ?.




Data de realització: 04/04/2016 | Data de la darrera actualització: 04/04/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300