Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Jornada preventiva sobre el Càncer Colorectal a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/05/2016 02:08:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Jornada preventiva sobre el Càncer Colorectal a Blanes

Coincidint amb el Dia Mundial de Prevenció que s’escau el 2 d’abril, l’Associació Catalunya Contra el Càncer de Blanes va organitzar dissabte passat una Taula Informativa

El càncer de còlon està augmentat la seva incidència en els països desenvolupats. En el cas dels homes, és el tercer més freqüent darrera del de pulmó i pròstata, i en les dones és el segon, darrera del de mama. Si tenim en compte la suma dels tipus de càncers que pateixen tots dos sexes, el càncer de còlon és el de major incidència. Per aquest motiu, el 2 d’abril se celebra el Dia Mundial de Prevenció del Càncer Colorectal, que actualment es pot curar en el 90% dels casos que es detecten a temps.


Taula Informativa Càncer Colorectal
A Blanes les membres de la junta local de l’AECC, Catalunya Contra el Càncer, van organitzat el matí d’aquest passat dissabte –coincidint amb el Dia Mundial- una Taula Informativa que es va instal·lar al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament. Es tractava de fer difusió sobre aquest tipus de càncer on els grups de població especialment sensibles a patir-la són homes i dones majors de 50 anys, així com els qui tinguin antecedents personals i familiars, o que pateixin malalties inflamatòries intestinals (colitis ulcerosa o malaltia de Crohn).

Altres factors de risc són fer una mala alimentació, no fer exercici físic o bé consumir tabac i/o alcohol, ja que faciliten el desenvolupament de pòlips a la mucosa del còlon. Els principals símptomes que poden ser indicatius que s’està patint aquesta malaltia és la presència de sang a les femtes, el canvi de ritme de les deposicions, femtes més estretes, sensació d’evacuació incompleta, dolors abdominals, cansament extrem o pèrdua de pes sense causa aparent.A través de la Taula Informativa es va fer especial difusió dels mètodes de prevenció precoç del càncer de còlon. Es tracta del Test de Sang Oculta en les Femtes, una prova que forma part d’un programa de prevenció que totes les comunitats autònomes estan obligades a posar en pràctica. Per fer difusió d’aquesta campanya preventiva s’ha dissenyat un logo identificatiu –que representa una femta de dibuix animat- del qual se n’ha fet una careta perquè tothom qui vulgui es faci una fotografia portant-la.


Justament aquesta va ser una de les activitats que van proposar les membres de l’AECC de Blanes a tothom qui es va acostar a la Taula Informativa aquest passat dissabte. També van repartir davantals, imants i altre tipus de material informatiu per ajudar fer difusió sobre la prevenció precoç del càncer colorectal. Val a dir que a Blanes el calendari d’enviament de cartes d’invitació per participar en la campanya preventiva va començar l’octubre passat i finalitzarà a principis de desembre.
Data de realització: 04/05/2016 | Data de la darrera actualització: 04/05/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300