Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Estrena de “Entre Mujeres”, a càrrec del Grup de Teatre Art i Poesia de la Casa d’Ardales de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/09/2016 11:44:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Estrena de “Entre Mujeres”, a càrrec del Grup de Teatre Art i Poesia de la Casa d’Ardales de Blanes

El Teatre va allotjar el vespre d’aquest passat divendres aquesta representació que el grup blanenc tornarà a oferir el proper mes de maig a les poblacions malaguenyes d’Ardales i Àlora

El Grup de Teatre d’Art i Poesia va estrenar aquest passat divendres a la nit el seu darrer muntatge: Entre Mujeres, original de Santiago Moncada. Més de 300 persones van omplir el Teatre de Blanes per assistir a la representació que tornarà a oferir-se en dues sessions més el proper mes de maig en sengles poblacions malaguenyes: el dia 13 a Ardales, i el dia 20 a Álora.


La directora de l'obra, Dolors Moreno, obsequiada al terme de la
representació - Fotografies: Aitor Roger
Organitzades per l’Associació d’Ardaleños y Amigos de Ardales de Blanes i el Teatre de la Costa Brava Sud, les representades compten igualment amb el suport dels Ajuntaments de Blanes, Ardales i Álora, així com de les Diputacions de Girona i Màlaga. Dirigida per la incombustible Dolors Moreno, l’elenc està format per Montse González, Rosa Rodríguez, Pilar Huguet, Loli Moreno, Rosa Torres, Merche Grueso, Fina Ruiz, Dora Martí i Cefi Martínez, comptant amb el suport com a apuntador de Jaume Armengol.

Una tragicomèdia al voltant del món de les dones

L’obra està plantejada com una tragicomèdia protagonitzada per cinc dones que, després que fa 25 anys que no s’han vist, es retroben a casa d’una d’elles per posar-se al dia i explicar-se com ha estat la seva vida, què se n’ha fet d’elles durant tants anys de no veure’s. Un quart de segle d’existència separades, però a l’hora marcada pel record de les vivències que van compartir quan anaven creixent en edat i aprenentatge vital.


Les cinc protagonistes, en un moment de la
representació de "Entre Mujeres"
El nexe comú que les uneix no és tan sols la seva amistat, sinó el fet que van compartir l’evolució com a dones en un centre escolar religiós, amb les connotacions que això suposa. L’evocació del temps que van compartir allí és el què serveix com a punt de partida d’aquest retrobament, i és la perfecta excusa per tractar un d’aquells temes eterns que la literatura, el teatre i el cinema han abastat des de diferents punts de vista: el fet de ser dona.

Les cinc protagonistes de l’obra que donen contingut al títol Entre Mujeres són l’Elena, l’amfitriona del retrobament, casada amb un alt executiu; Carolota, escriptora bohèmia; Luisa, prostituta de luxe; Hortensia, casada i feliç en el seu matrimoni; i Amèlia, advocada i amb problemes en el seu matrimoni. Cadascuna d’elles interpreten un estereotip, un model de dona i les interrelacions que suposen amb altres arquetips.


Aquest plantejament serveix perquè al llarg de l’obra puguem conèixer què pensen, què senten, com afronten la vida cadascuna d’elles a través del què han fet amb la seva vida. Com a bona ficció que s’apreciï, també sorgeixen les relacions ocultes que hi van haver entre totes cinc en l’època escolar, i que ara es donarà a conèixer amb la complicitat del públic. En definitiva, es tracta d’una obra que inclou moments divertits, emotius, dramàtics i que conviden a la reflexió.
Data de realització: 04/09/2016 | Data de la darrera actualització: 04/09/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300