Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 1.300 corredors participen a la Final Nacional de Cros allotjada a la Ciutat Esportiva Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/11/2016 12:07:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes_EsportiuMés de 1.300 corredors participen a la Final Nacional de Cros allotjada a la Ciutat Esportiva Blanes

La competició s’inscriu dins els Jocs Esportius Escolars de Catalunya, i van participar-hi tant nois i noies de Blanes com d’arreu del territori català

La zona exterior de la Ciutat Esportiva Blanes va ser ahir diumenge la capital catalana del cros escolar a través de la competició que va allotjar durant tot el matí i fins al migdia. Es tractava de la Final Nacional de Cros, inclosa dins els Jocs Esportius Escolars de Catalunya, que va comptar amb la participació de més de 1.300 corredors i corredores de Blanes i d’arreu del país.


Recepció participants Final Nacional de Cros 2016
Així, d’aquest total de participants, un 50% eren dels centres escolars de Blanes que disputaven el Cros Escolar Local, i l’altra meitat d’una vintena de comarques de Catalunya dins les corresponents fases comarcals. La competició estava organitzada pel Consell Esportiu del Consell Comarcal de la Selva, l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes i el Consell Català de l’Esport de la Generalitat, amb el suport del Grup Fondistes Blanes. Enguany ha estat la primera vegada que Blanes ha acollit la Final Nacional de Cros.

Més de 4.000 persones es concentren a la CEB

La Ciutat Esportiva Blanes va bullir d’activitat al llarg de tot el diumenge al matí, no tan sols per la presència dels més de 1.300 escolars que havien de participar en les proves, sinó també per l’equip tècnic i familiars que els acompanyaven. Això va fer que l’equipament esportiu blanenc visqués durant tota la jornada una autèntica festa esportiva on la mainada eren els principals protagonistes, concentrant més de 4.000 persones.


L’activitat es va encetar ben d’hora, amb la recepció dels participants i lliurament de dorsals que es va fer en les carpes instal·lades a la zona d’accés a la Ciutat Esportiva Blanes, davant l’edifici principal. Per poder donar cabuda a la gran quantitat d’inscrits i públic assistent, l’Ajuntament de Blanes va habilitar diverses zones d’aparcament complementari al pàrking soterrat de què ja disposa la CEB.

Per això, també es va comptar amb l’assistència de la Policia Local de Blanes, que es va encarregar de regularitzar el trànsit de vehicles amb el suport de diversos voluntaris. La competició es va encetar puntualment a 2/4 d’11 del matí, amb la primera del total de 16 curses que es van anar disputant successivament, una rere l’altra, en el circuit habilitat a la zona exterior de la CEB.


Els primers en competir van ser els nois i noies de les categories cadet i juvenil en sengles curses dividides en masculí i femení. Tot seguit van competir els infantils, els alevins nascuts l’any 2004 i els alevins del 2005; benjamins del 2006 i del 2007; i finalment els pre-benjamins nascuts el 2008 i el 2009. Val a dir que les categories on s’hi comptava un major nombre de participants eren les dels més petits.


Els corredors i corredores havien de cobrir un determinat nombre de voltes al circuit en funció de la seva categoria. També hi havia dos traçats del recorregut amb dues allargades diferents per adaptar-se a les possibilitats dels joves esportistes, de manera que la distància més curta que es va cobrir va ser de 600 metres, mentre que la més llarga era de 1.800 metres.


Donat el gran volum de participants, a diferència del què se sol fer en les competicions regulars, el lliurament de premis es va començar a fer quan s’havien disputat la meitat de les curses per poder enllestir la celebració en un temps raonable. D’aquesta manera, a banda del diploma nominal de participació a tots els participants en la Final Nacional, es van lliurar medalles als tres primers esportistes i equips de la classificació de marques de cada categoria i gènere.


Igualment, es van lliurar medalles als tres primers esportistes i equips de la classificació en valors de cada categoria i gènere. D’altra banda, a mesura que anaven enllestint la cursa tots i totes les corredores van anar rebent un obsequi del Grup Fondistes Blanes, així com aigua per poder refrescar-se i recobrar forces després de l’esforç esmerçat.Data de realització: 04/11/2016 | Data de la darrera actualització: 05/03/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300